ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Pel·lícules apocalíptiques, música a Instagram i cultura 2.0

  • 20/03/2020
  • 4 mins reading time
Agenda Instagram streaming
Foto: #YoMeQuedoEnCasaFestival

L’agenda d’aquesta setmana ve carregada de propostes per passar millor el confinament. Hi trobareu pel·lícules apocalíptiques per fer ambient, concerts en streaming a Instagram i visites virtuals a alguns dels museus més coneguts.

Sembla mentida, però ja hem aconseguit superar la primera setmana de confinament i d’exàmens. I això té recompensa: des d’aquesta matinada, hem entrat oficialment a la primavera (tot i que haurem de veure florir els arbres des del balcó). Des del primer dia de quarantena han sorgit mil i una alternatives a diaris, revistes i xarxes socials sobre com passar el temps a casa. Potser fins i tot massa. Per no saturar-vos, us hem seleccionat algunes de les activitats (d’interior) més interessants:

Pel·lícules i sèries. Les pantalles ja eren les millors amigues de l’home del segle XXI abans del confinament, però aquests dies de reclusió s’han tornat encara més indispensables. Ja sigui pel teletreball, per seguir les notícies sobre la Covid-19, o per distreure’ns, ens passem el dia enganxats a la TV i a l’ordinador. Així doncs, us donem algunes idees perquè les hores d’aïllament se us facin més suportables.

La primera és el catàleg de més de 2.000 pel·lícules de la xarxa de biblioteques que podeu trobar a eBiblio.cat: només us cal el carnet de biblioteques i triar la pel·lícula que més us agradi. Tindreu 72h per veure-la i disposeu de 8 pel·lícules gratis per usuari (si no esteu confinats sols, en podeu veure més!). A més de pel·lícules, també hi trobareu eBooks per a tots els gustos.

D’altra banda us deixem una llista de pel·lícules i sèries molt adequades per a aquests dies de quarantena. Virus letals que es propaguen per tot el planeta i posen en risc la vida de milers de persones. Us sona la història? Doncs això també és el què trobareu a Contagio, 12 monos i Soy leyenda. I què passa quan els virus s’estenen i maten molta gent? Correcte: apareixen els zombies. Així doncs, també podeu optar per mirar Zombieland o Resident Evil. I si el què us agraden són les catàstrofes en general, teniu La carretera, El día de mañana, La guerra de los mundos o Independence Day.

Pel que fa a sèries sobre catàstrofes, zombies i futurs distòpics us recomanem Chernobyl, The Last Man on Earth, The Walking Dead, Mr. Robot i Black Mirror.

Concerts. Pot haver-hi alguna cosa més còmode que assistir a un festival amb el pijama posat? El confinament ha fet possible que puguem escoltar els directes dels nostres grups preferits des del sofà vestits amb les millors gales: la roba d’estar per casa i unes sabatilles.

#YoMeQuedoEnCasaFestival és una proposta que ha nascut a través d’Instragram i que permet connectar els artistes amb el seu públic a través d’emissions en directe. De moment tenen programats concerts des d’avui i fins diumenge, i els noms més destacats són Álvaro Soler, Marlon, Vanesa Martín, Ramon Mirabet, Guitarrica de la Fuente i Miki Núñez.

El CuarentenaFest, en canvi, us proposa concerts d’una hora (des de les 19h fins a les 22h) en streaming a Youtube cada dia fins al 27 de març. En aquest festival hi tenen cabuda grups del panorama indie de tot l’Estat i en els propers dies podreu escoltar artistes com Pavvla, The Crab Apples, El Petit de Ca l’Eril i Cariño.

Per últim, el Festival Vida, que se celebra cada mes de juliol a Vilanova i la Geltrú, també s’ha passat als concerts d’Instagram. Vida at Home va arrencar ahir amb una actuació de Ferran Palau i els propers dies hi podreu veure Clara Peya, Núria Graham o The New Raemon.

Activitats. Fa una setmana que (a menys que no sigueu dels afortunats que teniu gos per passejar) la màxima distància que recorrem és la que separa el llit del sofà, el sofà de la taula, i la taula del llit. I és evident que així no hi ha manera de cremar tot el que mengem. Però, per posar solució a aquest sedentarisme, han sorgit un munt d’iniciatives per activar-nos en els metres quadrats de què disposem: des de rutines de gimnàs, a exercicis de pilates o de ioga. I si sou dels que us agrada seguir un estil de vida d’allò més saludable, estigueu atents a ESCIUPFNews en els propers dies perquè arriben novetats…

I l’últim que us proposem és l’oferta cultural 2.0. Amb sales d’exposicions i galeries tancades, són molts els museus que se les han enginyat per continuar difonent la cultura a través de les xarxes socials. Grans institucions com el Louvre, el British Museum, el MET o el Prado ofereixen tours virtuals perquè pugueu visitar les seves sales des de casa i sense haver de pagar entrada. A més, els Uffizi de Florència han engegat una campanya que porta per nom Uffizi Decameron per passar la quarantena envoltats d’art (tal com van fer els joves de la història de Boccaccio per combatre la pesta negra).

A Barcelona també són molts els museus que han decidit apostar per la seva presència a internet i han programat activitats online per fer arribar l’oferta cultural a totes les cases. En aquest article trobareu una descripció detallada de tot el què s’està fent a la Ciutat Comtal.

I per acabar, us deixem amb el missatge de Twitter de Max i Mel Brooks, guionistes de Hollywood, sobre tot allò que cal fer per evitar el contagi del coronavirus. Tornem la setmana que ve amb més propostes per passar el confinament!

We also recommend you