Business

Apuntant solucions a l’impacte del coronavirus

  • 19/03/2020
  • 1 min reading time
impacte coronavirus
Seu del Banc Central Europeu. Font: Diari Ara

A ningú escapa l’impacte que el confinament per causa del coronavirus tindrà sobre l’economia. Fins ara les crisis econòmiques provocaven desacceleració o reducció de l’activitat. Però ¿què fem davant d’una interrupció de l’activitat productiva?

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, apunta en un article publicat al diari Ara una sèrie de respostes que caldria començar a plantejar-se, abans no sigui tard.

És evident que a la crisi de salut, explica, cal fer-li front amb autodisciplina, canvis d’hàbits, confinament, més i millors equips sanitaris, més proves mèdiques, medicaments, vacunes… Sense oblidar l’aportació de la bioinformàtica a l’hora de poder fer cura i prevenció de malalties.

Tanmateix la crisi econòmica, que Albert Carreras qualifica d’”endemoniada”, serà més difícil i més llarga de superar. Cal prendre mesures com aconseguir que les empreses beneficiades pel confinament paguin més (empreses que tributen poc perquè són serveis basats en internet), que els bancs centrals apostin pel finançament massiu, que les normes del pacte d’estabilitat econòmica i pressupostària es flexibilitzin i que es doni suport a empreses i particulars.

És el moment d’adoptar polítiques globals per superar una situació que no s’havia viscut mai abans. Malauradament, com recull Carreras, “fa por que la descoordinació de la Unió Europea sigui un pèssim senyal de futur”.

We also recommend you