ESCI-UPF

Desafiaments de l’economia catalana

  • 05/03/2020
  • 1 min reading time
Economia catalana
Conversa al Col·legi d’Economistes de Catalunya amb Artur Mas, Jordi Goula i Albert Carreras, on també hi va assistir el degà Anton Gasol. / Foto: Col·legi d'Economistes de Catalunya

Aquesta setmana, el Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) va celebrar un acte que va comptar amb la presència del president Artur Mas i els economistes Jordi Goula i Albert Carreras, director d’ESCI-UPF. La Comissió d’Economia Catalana del CEC va ser l’encarregada d’organitzar aquesta xerrada que va girar al voltant dels reptes de l’economia catalana i la situació del teixit empresarial català.

“Malgrat tot, la situació global de l’economia catalana és molt positiva”, va dir Artur Mas. Més enllà de l’optimisme, va tractar diversos aspectes que cal millorar per posar l’economia catalana en el bon camí. En un article publicat al diari ARA, Albert Carreras resumeix alguns dels aspectes més rellevants que es van tractar durant la conversa. Temes com la preocupació per l’elevat atur estructural, sobretot entre els més joves, o la necessitat d’apostar per una formació professional dual, que segons Mas és indispensable per millorar la competitivitat de les empreses catalanes. D’altra banda, Mas va defensar que el turisme és un sector importantíssim per al creixement econòmic del país; també es va parlar de la immigració com a fenomen necessari per fer front a la caiguda de la natalitat i a l’augment de l’esperança de vida; i de la necessitat d’invertir en infraestructures.

Al final del seu article, Carreras també es fa ressò de les fortaleses que el teixit productiu català ha aconseguit desenvolupar al llarg dels últims anys. Entre els punts forts destaca la internacionalització, la modernització de la gestió empresarial i una bona estructura financera. Pel que fa al model comercial, es va parlar d’una “política de país atrevida” i un model de proximitat per no perdre el nostre teixit comercial.

We also recommend you