ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Onward, Vetusta Morla i 8M

  • 06/03/2020
  • 3 mins reading time
8M
Foto: Shutterstock (David MG)

La nova pel·lícula de Pixar i l’Americana Film Fest són les grans propostes cinematogràfiques del cap de setmana, que també ve marcat pel triple concert dels madrilenys Vetusta Morla i totes les activitats programades per celebrar el 8M.

Tot i que el coronavirus s’està “coronant” com el gran tema d’actualitat, aquest cap de setmana hi ha una altra fita que ocuparà carrers i portades de diaris: el Dia Internacional de la Dona. Per celebrar el 8M, que aquest any cau en diumenge, hi ha preparades un munt d’activitats per tota la ciutat al llarg del cap de setmana. Però a banda de les accions reivindicatives, trobareu molts altres plans. Els que més destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana arriba a la cartellera una pel·lícula molt adequada per celebrar el Dia de la Dona: Harriet: en busca de la libertad, que va optar a dues estatuetes a la gala dels Oscars del mes passat. La trama explica la història de Harriet Tubman, una activista afroamericana que va escapar de l’esclavitud i que al llarg de la seva vida va lluitar pels drets de les dones, va alliberar més de 300 esclaus i ser una de les cares més visibles de la lluita abolicionista.

Al cine també hi trobareu Onward, la nova pel·lícula de Pixar. En un món on conviuen elfs, unicorns amb ales i altres animals fantàstics, la modernitat ha fet que la màgia hagi desaparegut en favor de les noves tecnologies. Dos germans adolescents, però, s’embarcaran en l’aventura de tornar el seu pare a la vida per un dia a través d’un encanteri… que serà més complicat d’aconseguir del que es pensaven. Si fem cas de les crítiques, Onward mereix una oportunitat: està ben resolta, és molt entretinguda i, com totes les bones pel·lícules de Pixar, també us farà emocionar.

Per últim us proposem l’Americana Film Fest, que tancarà la setena edició aquest cap de setmana. El festival està dedicat al cinema nord-americà independent i les sessions es fan als cinemes Girona i a Zumzeig Cinema. Com a novetat, aquest any es projectaran pel·lícules dels EUA, el Canadà i Mèxic.

Concerts. Per als fans de la música indie, aquest cap de setmana hi haurà triple ració de Vetusta Morla. El grup madrileny de pop-rock està de gira presentant el seu àlbum Mismo Sitio, Distinto Lugar – Canciones dentro canciones i farà parada a Barcelona durant tres dies seguits. El 6, 7 i 8 de març els podreu veure tocar a l’Auditori del Fòrum dins el festival Guitar BCN.

Dissabte 7 de març, serà el torn d’una altra artista del panorama indie. Després d’uns quants anys de silenci, Anni B Sweet torna als escenaris amb el disc Universo por estrenar. La Sala Apolo serà el lloc on la cantant malaguenya presentarà les noves cançons que, a diferència d’àlbums anteriors, deixen de banda els ritmes lents per unes melodies amb molta més energia.

Activitats. Aquest cap de setmana, si el coronavirus ho permet, els carrers es tenyiran de lila. Amb motiu del Dia de la Dona hi ha organitzades un bon grapat d’activitats per tota la ciutat que culminaran amb la manifestació convocada per diumenge a les 17h de la tarda.

Dissabte dia 7 se celebra una nova edició de l’Estrogenfest. L’espai jove Les Basses (Nou Barris) serà l’escenari d’aquest festival dedicat a visibilitzar el talent de les dones. Hi haurà concerts, exposicions i un market d’artesania que donaran veu a propostes culturals amb un marcat caràcter femení.

Per la seva banda, el MNAC farà jornada de portes obertes per a totes les dones que decideixin anar-hi el 8 de març. A més, el proper dijous dia 12 han programat la projecció de Persepolis, la pel·lícula basada en el llibre de Marjane Satrapi sobre la revolució islàmica. La sessió tindrà lloc a la Sala Oval a les 19h i l’entrada és gratuïta.

Per acabar, si us agraden els grafitis de Banksy, ja no cal que viatgeu fins a París, Londres o Nova York. A l’Espacio Trafalgar, a pocs minuts de la universitat, hi trobareu l’exposició The World of Banksy, que recrea a escala real les obres més conegudes d’aquest artista urbà tan enigmàtic. L’exposició ressegueix les localitzacions on Banksy ha deixat la seva empremta de crítica social. Si de cara a les properes setmanes aneu molt enfeinats amb els exàmens, no us preocupeu: teniu temps per veure-la fins al 31 de desembre! L’entrada per a estudiants són 9€, i si teniu més de 25 anys, 12€.

Bon cap de setmana!

We also recommend you