ESCI-UPF

Tag Stories també és solidari

  • 27/02/2020
  • 1 min reading time
Tag Stories Edgar Garriga
El ponent Edgar Garriga, doctorand al CRG i voluntari de Proactiva Open Arms i Sea-Watch. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Cada sessió que passa, Tag Stories afegeix algun canvi que fa que l’experiència viscuda sigui una mica millor. Com van anunciar els organitzadors, a partir d’ara cada sessió recaptarà fons per a una associació sense ànim de lucre. Els conferenciants aquesta vegada eren el doctorand Edgar Garriga, la investigadora postdoctoral Ana Martín i el professor Kiko Calero.

El primer a prendre la paraula va ser Edgar Garriga amb la xerrada “No sé donde voy, pero voy de camino”. En aquesta presentació va explicar el camí que va emprendre des del seu Erasmus a Polònia i com ha anat buscant beques arreu del món per tal de seguir creixent com a persona i com a bioinformàtic. Actualment està fent el seu doctorat al CRG, un centre que li permet aprendre i compartir el coneixement científic amb nens en els open days. Al CRG, treballa de cara al mar i aquesta és una de seves passions, per això no entén que es permeti la mort al Mediterrani. Garriga ha col·laborat amb diferents ONGs com Proactiva Open Arms o Sea-Watch que treballen per fer la feina que els estats es neguen fer. Per acabar, ha dit que totes aquestes morts al mar es podrien evitar si es creen vies segures i deixem d’expoliar i bombardejar els seus països d’origen.

La següent ponent va ser la investigadora postdoctoral Ana Martín que portava “Ratones, drogas y Rock&Roll”. En la seva exposició, Martín va explicar el seu tema d’estudi. Fins ara ha analitzat com el maltracte i l’abandonament parental provoca canvis irreversibles en la persona afectada. Algunes de les afeccions més notables són els alts nivells d’estrès, les depressions o la vulnerabilitat davant l’abús de drogues. El seu estudi, realitzat a l’IMIM, ha treballat els efectes de la separació maternal en ratolins de laboratori. Aquests ratolins han demostrat equivalències amb les malalties psíquiques que veiem en humans que han patit un procés d’abandonament parental. Amb diferents experiments han pogut demostrar com estan més estressats (tenen més por), deprimits (es desesperen) i tenen tendència a consumir molt més alcohol i cocaïna que la resta de ratolins del laboratori.

Per últim, va parlar el professor Kiko Calero que va tancar aquesta sessió de Tag Stories amb la presentació “Coaching (una nueva mirada es posible)”. Va explicar què és el coaching i per què serveix. Calero està especialitzat en coaching executiu. La seva feina, va explicar, és acompanyar als clients al seu màxim desenvolupament personal.

La propera sessió de Tag Stories serà el dimecres dia 4 de març a la Sala d’actes a les 18:30. Si voleu participar en les xerrades, els podeu seguir per Instagram o LinkedIn i posar-vos en contacte amb ells.

We also recommend you