ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Queen & Slim, Monumental Club i Carnaval

  • 21/02/2020
  • 3 mins reading time
Carnaval
Foto: Unsplash (Matheus Frade)

Aquest cap de setmana està marcat per la celebració del Carnaval però, a banda de disfressar-vos o seguir les rues des de més o menys distància, també podeu aprofitar per veure alguna de les estrenes al cinema o gaudir de les 10 hores de música del Monumental Club.

La cancel·lació del Mobile World Congress ha fet que aquesta setmana la ciutat hagi estat molt més tranquil·la del que s’esperava. Però això canvia amb l’arribada del Carnaval, la festa més boja de l’any. De tota manera, a més d’atipar-vos de coca de llardons, trobareu molts altres plans per aprofitar aquest cap de setmana. Els que més destaquem són:

Pel·lícules. La gran estrena d’aquest cap de setmana és Queen & Slim, una mena de Bonnie & Clyde afroamericans del segle XXI. Una parella té la primera cita a les afores d’una ciutat quan, de camí cap a casa, un agent els obliga a aturar-se sense motiu aparent. Els joves intenten demostrar la seva innocència, però enlloc d’això es veuen obligats a actuar en defensa pròpia i acaben matant el policia. Després d’això, no els queda altra opció que donar-se a la fuga. Així doncs, en la seva fugida cap endavant, la jove parella es veu unida en una perillosa aventura mentre la policia fa tot els possibles per atrapar-los.

També tracta sobre policies i afroamericans la nova pel·lícula d’acció Manhattan sin salida. Davis, un jove agent de la policia de Nova York intenta atrapar uns delinqüents que en poques hores han matat 8 policies. Per aconseguir-ho aïllarà Manhattan i tancarà per primer cop el 21 ponts que connecten aquesta illa amb la resta de la ciutat. Durant la recerca i captura dels criminals, però, Davis descobrirà una conspiració en contra del cos de policies i haurà de trobar els culpables abans que aquests el trobin a ell.

Per últim, aquells més sentimentals trobareu La llamada de lo salvaje. No es tracta d’una pel·lícula romàntica, sinó de les aventures de Buck, un gos que té una vida tranquil·la a Califòrnia fins que és robat i venut al Canadà. La pel·lícula barreja l’acció real (el gos està creat per animació) amb personatges de carn i ossos, com el que interpreta Harrison Ford. En plena febre de l’or, Buck i Ford forjaran una especial amistat capaç de fer caure la llagrimeta fins i tot als més insensibles.

Concerts. El Monumental Club, que tornava a arrencar la seva activitat fa tot just una setmana, repeteix sessió aquest dissabte amb una edició especial per celebrar el Carnaval. De 12h del migdia a 22h de la nit, per només 5€, tindreu l’oportunitat de cantar i ballar amb els temes que punxaran Sidonie i Miqui Puig o l’actuació d’Ultraplayback. A més, si us agafa gana, hi trobareu una àmplia selecció de food trucks.

També dissabte, el bar Heliogàbal de Gràcia us proposa el concert de Jorra i Gomorra. Durant aquest mes de febrer, el bar organitza la 13a. edició de Ronda, un conjunt de concerts que tenen la intenció de donar a conèixer grups emergents del nostre país. El dia 22 a les 21h serà el torn del grup de pop indie mallorquí, que portarà les seves cançons enganxoses dalt de l’escenari.

Activitats. Com no pot ser d’altra manera, el protagonista absolut d’aquest cap de setmana és el Rei Carnestoltes. Tots els pobles i ciutats tenen organitzada la seva rua particular amb disfresses i carrosses més o menys lluïdes. El dissabte, el Carnaval de Barcelona serà un dels que atraurà més espectadors, però segurament on hi haurà més festa serà al Garraf, amb la competició entre Sitges i Vilanova i la Geltrú, les dues ciutats que viuen el Carnaval amb més intensitat.

L’Ajuntament de Barcelona ha respost a la suspensió del Mobile World Congress amb la Barcelona Opportunity Week, una campanya d’ofertes i descomptes a la que s’hi han sumat un munt de comerços, restaurants i museus. Del 21 de febrer a l’1 de març tindreu un 2×1 a la Casa Batlló, el MNAC o els Recintes de Sant Pau (entre d’altres), podreu degustar menús especials a preu tancat a diversos restaurants o aprofitar descomptes del 20% en els comerços adherits a la campanya. De moment la web encara no està operativa, però trobareu tota la informació en el següent enllaç.

I per acabar, ja que estem en època de calçotades, heu de saber que no cal anar gaire lluny per gaudir d’uns bons calçots: aquest dissabte teniu l’oportunitat de fer una calçotada urbana a la fàbrica Moritz. De 13h a 18h, podreu menjar-vos 20 calçots acompanyats d’una cervesa de mig litre. Òbviament no hi faltarà la salsa romesco i si us quedeu amb gana, també tindreu una opció de bufets amb plats principals i postres.

Bon cap de setmana!

We also recommend you