ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Oscars, James Rhodes i Eufònic

  • 07/02/2020
  • 3 mins reading time
Oscars, James Rhodes i Eufònic
Foto: Eufònic

A banda de la cerimònia que ha de coronar les millors pel·lícules de l’any, a l’agenda hi trobareu tres bones estrenes, concerts per a tots els gustos, la festa major d’hivern i un festival d’experimentació sonora, visual i digital.

Aquesta setmana Barcelona es vesteix de gala per celebrar les Festes de Santa Eulàlia. Si us agrada la tradició i el folklore, el centre històric estarà ple d’activitats de tota mena, però si passeu de les aglomeracions, també trobareu plans alternatius. Les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. El cap de setmana ve marcat per la gala dels Oscars, que se celebrarà la nit de diumenge a dilluns a Los Angeles, i donarà a conèixer les millors pel·lícules de l’any. I per anar fent boca, hem de dir que les estrenes d’aquesta setmana no estan gens malament. La primera d’elles és Aves de presa (y la fantabulosa emancipación de Harley Quinn), de l’univers de la DC Comics i protagonitzada per Margot Robbie i Ewan McGregor. Tot i tenir un nom llarguíssim i difícil de recordar, l’argument és bastant fàcil d’entendre: després de separar-se del Joker, Harley Quinn decideix sembrar el caos pel seu compte. Pel camí anirà fent enemics, però també trobarà una guerrilla de noies disposades a fer-ho saltar tot pels aires.

Juntament amb Charlize Theron i Nicole Kidman, Margot Robbie també és la protagonista d’una altra estrena: El escándalo (Bombshell). La pel·lícula tracta l’escàndol que va viure la cadena Fox News el 2016. Seguint l’estela del #MeToo, la denúncia d’assetjament sexual per part d’una de les presentadores més conegudes de la cadena va generar una allau de denúncies que van fer trontollar l’imperi televisiu de Murdoch.

I per últim, trobareu Vida oculta. Franz i Fani són un matrimoni de camperols que viuen a la falda dels Alps austríacs. La seva vida bucòlica, però, quedarà trastocada poc abans de l’esclat de la Segona Guerra Mundial, quan bona part dels seus compatriotes es mostren favorables a Hitler. Franz es negarà a jurar fidelitat al Führer i es convertirà així en objector al règim, fet que provocarà greus repercussions per a la seva família.

Concerts. Aquest divendres a les 21h Halsey actuarà al Sant Jordi Club. La cantant nord-americana portarà la seva veu torrencial i les seves melodies de pop electrònic dalt de l’escenari per presentar el seu últim treball, Manic. També divendres, però mitja hora més tard, Ride tocaran a la sala Apolo. L’incombustible grup de pop-rock britànic que porta més de 30 anys de carrera arriba a Barcelona amb la gira del seu últim àlbum, This is not a safe place.

I per acabar, si us agrada James Rhodes, haureu de córrer. El pianista britànic, que s’ha convertit en tot un fenomen a Twitter gràcies a les seves ganes d’aprendre castellà i d’adaptar-se a la vida mediterrània, ha aconseguit atreure un bon nombre de persones cap a l’univers de la música clàssica. Per celebrar el 250è aniversari del naixement de Beethoven, Rhodes oferirà un concert al Liceu el proper diumenge dia 9 a les 20h del vespre.

Activitats. El proper dimecres és Santa Eulàlia la copatrona de la ciutat. És per això que aquest cap de setmana comencen els actes relacionats amb les Festes de Santa Eulàlia, també conegudes com la festa major d’hivern. Entre les activitats més destacades hi ha el correfoc, la diada castellera, les portes obertes a molts museus de la ciutat o els concerts al Moll de la fusta.

Dissabte al Generator Hostel del carrer Còrsega tindrà lloc el 8037 Fashion Market, on podreu trobar (a preus rebaixats) marques de dissenyadors locals però també roba vintage, bijuteria i complements. L’esdeveniment començarà a les 13.30h i s’allargarà fins les 21h, i l’entrada és gratuïta.

I per acabar, us deixem amb una proposta bastant especial. Eufònic és un festival d’arts sonores, visuals i digitals que se celebra cada any a les Terres de l’Ebre. Des de fa uns anys, però, també organitzen Eufònic Urbà, una proposta més enfocada a la música experimental, a Barcelona. L’espai triat és l’Arts Santa Mònica que, a banda d’acollir una exposició que es podrà visitar fins a finals de mes, serà l’escenari d’un bon grapat de concerts futuristes durant tot divendres i dissabte. L’entrada és gratis.

Bon cap de setmana!

We also recommend you