ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

El lago del ganso salvaje, Tupper_ i Monet

  • 24/01/2020
  • 3 mins reading time
Monet
Impressió, sol naixent (1872), obra de Monet que dona el tret de sortida a l'Impressionisme. / Foto: Wikimedia Commons

Els protagonistes de l’agenda d’aquesta setmana són un thriller xinès i el cicle dedicat a Fellini de la Filmoteca, el festival de música electrònica Tupper_ i un parell d’exposicions.

Aquesta setmana Gloria ha passat de ser una cançó pop de finals dels 70 (millennials i Z, us convidem a descobrir Umberto Tozzi) a convertir-se en el temporal de vent i pluja que ha inundat pobles, ha esborrat el Delta i ha deixat les vies de la R1 més inservibles del que és normal. Amb el cap de setmana sembla que es recupera la calma i, per tant, podreu gaudir dels plans que us recomanem sense por de sortir volant. Així doncs, les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana no serà recordada per les estrenes cinematogràfiques. Només cal veure quina és la pel·lícula més anunciada: Las aventuras del Doctor Dolittle. Si amb la versió d’Eddie Murphy no n’havíem tingut prou, arriba un nou remake de la pel·lícula original (que és del 1967) amb Robert Downey Jr. com a protagonista. Darrera de la història del famós doctor capaç de parlar amb els animals, hi trobareu una trama fluixa, bromes amb poca gràcia i unes interpretacions poc convincents.

Les estrenes que salvem són la xinesa El lago del ganso salvaje i l’americana Aguas oscuras. La primera és un thriller trepidant en què un gàngster comet un crim tot just després de sortir de la presó. Acorralat per la policia i les bandes criminals, s’amaga en un poblet per trobar la manera de protegir la seva família costi el que costi. Una pel·lícula plena de misteri, on tots els personatges amaguen més del què sembla i amb una estètica que us enganxarà des del minut 1.

Aguas oscuras, en canvi, és un thriller de despatxos i desastres químics. Explica la història d’un advocat que ho arriscarà tot per defensar un ramader i treure a la llum un escàndol mediambiental que posarà contra les cordes una gran corporació americana.

Veient aquest panorama un pèl desolador, potser la millor opció és decantar-vos pels clàssics i, aprofitant que aquesta setmana ha estat l’aniversari del naixement de Fellini, anar a veure alguna de les seves pel·lícules al cicle que li dedica la Filmoteca.

Concerts. Tupper_ és una de les propostes musicals més destacades del cap de setmana. Si no sabeu de què us estem parlant, no us espanteu: no té res a veure amb un concert de carmanyoles plenes dels millors plats de les mares del país. És un festival de música electrònica que se celebrarà el dissabte a la sala Hangar durant tot el dia on, a banda dels concerts i les sessions de dj programades, també es faran workshops relacionats amb aquest gènere musical.

Diumenge actuarà a Razzmatazz la cantant nord-americana Angel Olsen, que en els últims anys s’ha consagrat com una de les veus més destacades del panorama indie amb un estil  a mig camí entre el folk i el rock. Olsen presentarà el seu últim disc, All Mirrors, però també repassarà alguns dels temes que l’han fet saltar a la fama, com la cançó Windows, que va sonar en l’últim episodi de la primera temporada de 13 Reasons Why.

Activitats. Molts de vosaltres coneixereu els paisatges de Monet, un dels pintors impressionistes més famosos. Els impressionistes estaven interessats en observar els canvis (de llum, de condicions climàtiques…) per després plasmar-los en pintura. Si mai us heu preguntat com seria viure dins algun d’aquests quadres, ara teniu l’oportunitat de descobrir-ho. Monet l’experiència immersiva és una exposició que a través de tecnologies d’última generació, projeccions de gran format i una zona de realitat virtual us transportarà als espais i les obres més destacades del pintor francès. Si us interessa, vigileu amb la disponibilitat d’horaris, ja que l’exposició, tot i ser més cara que un museu convencional (16€), està tenint molt d’èxit i les entrades volen! L’ideal, el nou espai que acull la mostra, es troba al Poblenou i obre tota la setmana excepte els dimarts.

I, continuant amb les exposicions, la galeria Joan Prats (carrer Balmes 54) acaba d’inaugurar una mostra dedicada al fotògraf Chema Madoz. Les fotografies de l’artista madrileny parteixen sempre dels objectes de la vida quotidiana, però els treu del seu context per crear associacions molt originals que descol·loquen l’espectador. L’exposició es podrà veure fins al 28 de març.

Bon cap de setmana!

We also recommend you