ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Jojo Rabbit, Zahara i Hong Kong

  • 17/01/2020
  • 3 mins reading time
Jojo Rabbit, Zahara, Hong Kong
Panoràmica sorbe el port de Hong Kong. / Foto: Wikimedia Commons

Els plats forts que us portem a l’agenda d’aquesta setmana són la surrealista pel·lícula Jojo Rabbit, que ha rebut 6 nominacions als Oscars, el concert intimista de Zahara al Palau de la Música i una conferència sobre el conflicte de Hong Kong al CCCB.

Davant d’un cap de setmana que es presenta fred i allevantat, només us podem donar dos consells: abrigueu-vos i consumiu cultura. Si entreu al cine, a una sala de concert o a un teatre, de fred no en passareu. I si sou dels més atrevits, podeu passejar per Sant Antoni i participar en algun dels actes de la festa major que arrenca avui. Així doncs, tant si sou fredolics com si us agrada anar en màniga curta al mes de gener, les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. Aquest cap de setmana arriba a la cartellera una pel·lícula que aconsegueix fer sàtira d’un tema força escabrós: el nazisme. Jojo Rabbit explica la història d’un nen alemany que poc abans de començar la Segona Guerra Mundial està allistat a les Joventuts Hitlerianes i és un fan absolut del Führer (fins al punt que Hitler es converteix en el seu amic imaginari). Però tot allò en què creu es desmuntarà quan descobreixi que la seva mare està amagant una noia jueva a casa per salvar-la del règim nazi. La pel·lícula crea un munt de situacions absurdes que us faran cargolar de riure i, si necessiteu més alicients, té una banda sonora plena de hits i una brillant actuació de Scarlett Johansson (que li ha valgut la segona nominació per als Oscars d’enguany).

Malauradament, la resta d’estrenes no pinten tan bé. Bad Boys for Life és la tercera entrega de Dos policías rebeldes, franquícia de la que afortunadament no teníem notícies des del llunyà 2003. Will Smith i Martin Lawrence continuen sent la parella protagonista d’una pel·lícula on trobareu cotxes ràpids, baralles, pistoles i policies força murris que actuen més al marge de la llei que els propis delinqüents. Com comprendreu, és difícil que amb una barreja d’ingredients tan vistos en pugui sortir una pel·lícula original.

I per últim, si sou dels que us agrada passar por al cine, podeu anar a veure Malasaña 32. La pel·lícula espanyola s’ambienta al començament de la Transició i explica la història d’una família que decideix canviar els aires del poble per buscar una nova oportunitat a la capital. Els problemes, però, començaran ben aviat quan descobreixin que la casa que han comprat està encantada i hi passen fets paranormals.

Concerts. Un dels concerts més interessants d’aquesta setmana és el de Zahara (deixant de banda el de La Casa Azul, que ha esgotat entrades a Razzmatazz). Aquest divendres a les 21h, la cantant d’Úbeda actua al Palau de la Música, on aparcarà la gira del seu últim disc per oferir un concert més íntim. És una bona ocasió per escoltar en directe les cançons més emotives del seu repertori que sovint no tenen espai en les gires de gran format, com és el cas de Con las ganas, una de les seves cançons més conegudes.

Aquesta setmana s’han donat a conèixer les nominacions als Oscars i, per anar fent boca de cara a la cerimònia, el Palau de la Música acull el concert de Els 10 Grans del Cinema.  Dimecres que ve a les 22.30h sonaran algunes de les peces més cèlebres dels grans compositors de bandes sonores com John Williams, Ennio Morricone o Hans Zimmer. L’única pega que hi trobem és que, si aquest gener us havíeu proposat estalviar, aquest concert no us hi ajudarà. Tot i que les entrades piquen una mica, pot ser una molt bona opció de regal si teniu alguna ocasió especial per celebrar.

Activitats. Aquest cap de setmana arriba la primera festa major de l’any a Barcelona: la del barri de Sant Antoni. Des d’aquest divendres i fins al 26 de gener, trobareu una pila d’activitats que combinen la tradició amb l’esport, la música i la reivindicació. Entre els actes més destacats del cap de setmana hi ha: els foguerons de Sant Antoni, la celebració del primer aniversari del Centre LGTBI, la cursa Moritz o la projecció de Bohemian Rhapsody. Per consultar els horaris i la resta d’activitats, us deixem l’enllaç al programa.

D’altra banda, si sou dels que us sabeu de memòria la lletra de I feel pretty, Maria o America i us encanta el drama shakespearià disfressat de look dels 60’ esteu de sort: no cal que viatgeu fins a Broadway per veure en directe West Side Story. Fins al 16 de febrer podreu veure un dels musicals més representats de tots els temps al teatre Tívoli. Però si us interessa, val més que correu perquè les entrades s’estan esgotant.

Per últim, si voleu aprofundir sobre les disputes que des de fa mesos enfronten Hong Kong i la Xina, sapigueu que Jason Y. Ng, advocat, activista i columnista de diaris com South China Morning Post o The Guardian, estarà a Barcelona el proper dijous 23 de gener per aportar la seva visió del conflicte. La conferència, que porta per títol Hong Kong: experiències de protesta i desobediència civil no violenta, tindrà lloc al CCCB i l’entrada costa només 3€.

Bon cap de setmana!

We also recommend you