ESCI-UPF

Agenda de Nadal 2019

  • 24/12/2019
  • 3 mins reading time
Nadal Sant Pau
Mapping a la façana de l'Hospital de Sant Pau. / Foto: Recinte Modernista de Sant Pau

Estrenes de cine, obres de teatre per a tots els gustos, exposicions de fotografia i la cavalcada de Reis: tot això i més és el que trobareu a l’agenda per aprofitar les vacances de Nadal.

Amb dues setmanes de vacances per davant, us portem uns quants plans perquè les aprofiteu de la millor manera possible. I és que, per digerir els nombrosos àpats familiars, no hi ha res millor que anar al cine, al teatre o a veure una exposició. Així doncs, les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. El dia de Nadal arriben noves pel·lícules a la cartellera. Una d’elles és la nova versió de Mujercitas, la clàssica adaptació de Hollywood que lliga molt bé amb aquesta època de l’any. La història és la mateixa de sempre, la vida de 4 germanes durant la Guerra de Secessió que a mesura que es fan grans lluiten per aconseguir els seus somnis a mesura que descobreixen l’amor i el desamor. Com a alicients per anar-la a veure teniu el grapat de bones crítiques que ha recollit i un repartiment ple de cares conegudes: Saoirse Ronan, Emma Watson, Timothée Chalamet i Meryl Streep.

En canvi, Cats cada dia que passa recull més comentaris negatius. L’adaptació del famós musical de Broadway que arriba al cine el mateix dia 25 encara no ha rebut ni una bona crítica i, vist el panorama, no creiem que això canviï. Amb les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies del cine digital, han aconseguit crear una espècie de monstres híbrids que ni són gats ni persones i, si creieu que les coses no podien empitjorar, els números musicals tampoc s’aguanten. Sembla ser que és tan dolenta que no dona ni per a memes. Així que, per si no havia quedat clar, quan veieu un cartell de Cats val més que arranqueu a córrer.

D’altra banda, el primer dia de l’any podreu anar a veure les estrenes de dos directors tan consagrats que freguen els 90: Clint Eastwood i Roman Polanski. La del primer és Richard Jewell, una pel·lícula sobre la història d’un guàrdia de seguretat que va evitar l’explosió d’una motxilla bomba als Jocs Olímpics d’Atlanta ‘96. Ràpidament va ser considerat un heroi nacional fins que la premsa el va inculpar com a possible autor de l’atemptat. Des de llavors, Richard Jewell va haver de viure un linxament permanent i va ser investigat com a culpable.

Polanski, en canvi, a El oficial y el espía, s’endinsa en el cas d’Alfred Dreyfus, l’oficial de l’exèrcit francès que a finals del segle XIX va ser acusat de ser un espia d’Alemanya i va ser condemnat a cadena perpètua. La condemna va sacsejar tot França, ja que les acusacions van ser llançades principalment perquè Dreyfus era jueu i perquè després de la seva condemna va continuar filtrant-se informació cap a Alemanya.

Teatre. Més enllà de les mil versions dels Pastorets que trobareu per tots els pobles i ciutats de Catalunya, aquestes vacances també podeu gaudir d’altres produccions teatrals menys tradicionals. Fins el 29 de desembre a La Villarroel hi trobareu Una història real, escrita i dirigida per Pau Miró. L’obra gira al voltant de la gestió del dol, la falta de referents en el si d’una família i l’arrelament del discurs de la por en una societat cada vegada més individualista.

El TNC, en canvi, us proposa l’adaptació teatral d’un clàssic de Virginia Woolf: Mrs. Dalloway. Fins el 4 de gener teniu temps de veure representades les 24h d’un dia en la vida de Clarissa Dalloway en què alhora que prepara una festa per al seu marit va recordant alguns dels moments del seu passat.

Per últim, el 27 de desembre i el 3 de gener podeu anar a veure Christmas Talks a l’Almeria Teatre. Aquesta edició de Charlas Talks es vesteix de Nadal i comptarà amb els monòlegs de David Martos, Ignasi Taltavull, Llimoo i Kike García de la Riva.

Activitats. Com cada Nadal, el recinte modernista de Sant Pau celebra les festes amb una projecció de llum i so a la façana de l’hospital. El mapping representa el solstici d’hivern, els dies que es comencen a allargar i la foscor que de mica en mica deixem enrere. La projecció és gratuïta i es fa de 18h a 22.30h amb passis de 30 minuts els dies 24, 25, 26, 30 i 31 de desembre i l’1, 5 i 6 de gener.

Les vacances són un bon moment per trobar temps per visitar exposicions i ara mateix a Barcelona n’hi ha unes quantes que us poden interessar. La primera que us recomanem és Càmera i ciutat al CaixaForum, que explora la ciutat moderna dels segles XX i XXI des de la visió de coneguts fotògrafs i cineastes com Brassaï, Cartier-Bresson, Pérez de Rozas, Pilar Aymerich o Luis Buñuel. Teniu temps per veure-la fins el 8 de març.

Una altra exposició de fotografia que acaba una mica abans és la retrospectiva d’Oriol Maspons que hi ha al MNAC fins al 12 de gener. La mostra recull la feina del fotògraf al llarg de 4 dècades en camps que van des del reportatge, a la publicitat, la moda o el retrat.

I com a última proposta, no podem marxar de vacances sense recordar-vos que el dia 5 de gener teniu una cita amb la cavalcada de Reis. Tant se val si heu fet bondat o us heu portat malament: l’important és que acompanyeu els més petits de casa i els ajudeu a recollir tots els caramels que pugueu!

Bones festes!

We also recommend you