ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Proxima, Mishima i Festivalet

  • 13/12/2019
  • 3 mins reading time
Proxima, Mishima i Festivalet
Foto: Unsplash (Nasa)

Proxima, una pel·lícula d'astronautes que explica la dificultat de compaginar la carrera professional i la dedicació als fills, un concert de Mishima per celebrar el Nadal que ja s’acosta i un munt de markets entre els que sobresurt el Festivalet són alguns dels plans més destacats que trobareu a l’agenda.

Aquesta setmana us ho posem fàcil perquè acabeu de fer l’última empenta amb els exàmens i comenceu a gaudir de les vacances de Nadal. L’oferta de pel·lícules i concerts no és per tirar coets, però a les activitats hi trobareu uns quants markets per agafar idees de regals ben originals. Així doncs, les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. Pel que fa a cinema, aquesta setmana és bastant depriment. Després d’unes quantes agendes prou potents, sembla que la cartellera s’està reservant les pelis bones per les vacances de Nadal. Una mostra d’això és la “gran” estrena de la setmana, Jumanji: siguiente nivel. Qui va pensar que fer la segona part d’un remake d’una pel·lícula dels 90 podia sortir bé? L’original de Robin Williams encara s’aguantava, però la del 2017 era pèssima i aquesta és infumable. Els protagonistes tornen a Jumanji, però a l’entrar a la partida, els personatges queden intercanviats i hauran de passar-se el joc per entendre què és el que ha passat.

També s’estrena Navidad sangrienta que, tot i el títol de peli dolenta, no està tan malament. Les protagonistes són un grup d’amigues a punt de viure el seu últim Nadal universitari que, com a estudiants d’un bon college americà, passaran a la residència. Al principi de les vacances, però, una de les amigues desapareix i comencen a passar coses estranyes… fins que s’adonen que hi ha algú que les està perseguint dia i nit. Si us agraden les pel·lícules de por, amb aquesta teniu tensió i ensurts assegurats.

Per últim trobareu Proxima, una pel·lícula que tracta amb una gran sensibilitat el tema de la difícil conciliació entre la carrera professional i la vida familiar. Sarah és una astronauta que ha sigut seleccionada en un programa de l’Agència Espacial Europea, però aquest repte xoca amb el seu paper com a mare. La dura preparació per a la missió farà que es pregunti si està fent el millor per la seva filla.

Concerts. Igual que el cine, aquesta setmana tampoc destaca pels concerts programats. Del poc que us podem recomanar és l’actuació aquest diumenge a les 19.30h de El Chojin a Razzmatazz. El raper espanyol, que compta amb una dilatada carrera sobre els escenaris, passarà per Barcelona per presentar el seu últim treball.

D’altra banda, la setmana que ve (dijous 19 a les 21h), els Mishima actuaran a l’Apolo en el seu particular concert de Nadal. Repetint l’experiència de l’any passat, el grup capitanejat per David Carabén allargarà la celebració del seu 20è aniversari i repassarà algunes de les cançons amb què s’ha guanyat el públic barceloní.

Activitats. Aquest divendres la llibreria La Carbonera, al Poble-sec, us proposa una nit plena de màgia. Després de l’èxit que va tenir l’any passat la celebració del 20è aniversari de Harry Potter, aquest any repeteixen amb un programa ben entretingut. A partir de les 21h llegiran fragments de Harry Potter i la cambra secreta, hi haurà jocs per descobrir tot el què sabeu sobre el mag més famós de Hogwarts i hi haurà begudes i llaminadures. Participar-hi només us costarà 5€ i us hi podeu inscriure passant per la llibreria o bé enviant un correu a carbonera@carbonera.cat.

Aquest cap de setmana, a més, teniu tres markets on l’art, l’artesania i el disseny es troben. El primer és el Design Market Barcelona que s’organitza al Disseny Hub Barcelona. L’entrada val 2€ i hi trobareu expositors d’art, artesania, mobiliari, objectes per la llar, moda i molt més. D’altra banda, com que el Museu del Disseny compleix 5 anys podreu aprofitar i visitar-lo gratis divendres, dissabte i diumenge.

També podeu fer una volta pel Festivalet, la fira d’artesania i disseny que dissabte i diumenge se celebra al Museu Marítim. Com cada any, podreu trobar regals per les festes ben originals i de producció local. L’entrada té un preu de 2€ i en aquesta edició hi haurà més de 80 expositors i un bon grapat de paradetes gastronòmiques.

Per últim us donem a conèixer el Give Print a Chance, un mercat de serigrafia que s’organitza a Print Workers Barcelona (a tocar de Joanic) durant el cap de setmana. Aquest market reivindica l’edició limitada i l’estampació artesanal i hi trobareu samarretes, totebags i làmines per a tots els gustos. I per si fos poc, l’entrada és gratuïta!

Bon cap de setmana!

We also recommend you