ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

La gran mentira, Manel i Barcelona Flashback

  • 05/12/2019
  • 3 mins reading time
La gran mentira, Manel i Barcelona Flashback
Foto: Ajuntament de Barcelona

Una pel·lícula d’intriga a la cartellera, una entrevista-concert als Manel en una sala d’espectacles de Barcelona i una exposició que repassa la història de la ciutat a través de 100 objectes són les propostes que més sobresurten en l’agenda d’aquesta setmana.

Sabem que heu entrat de ple en època d’exàmens, però com que aquesta setmana teniu un dia més de festa segur que trobeu un forat per deixar els apunts de banda i distreure-us amb algunes de les activitats que us proposem. A més, després dels aiguats d’aquests últims dies, sembla ser que durant el pont no plourà, així que no teniu excusa per no sortir. Les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. L’estrena més interessant d’aquesta setmana és La gran mentira, que protagonitzen els veterans Helen Mirren i Ian McKellen. La pel·lícula explica com un estafador professional troba el blanc més fàcil de la seva carrera: coneix, a través d’una pàgina de cites per internet, una viuda multimilionària. El que semblava una feina senzilla, però, s’acabarà convertint en un mal de cap des del moment en què l’estafador s’adona que comença a sentir alguna cosa per ella.

També podeu anar a veure una nova versió de Los Ángeles de Charlie vestida d’empoderament femení. Tot i que les crítiques la deixen bastant malament, si us ve de gust anar al cine per desconnectar del món, hi trobareu acció, explosius i tres espies (encapçalades per Kristen Stewart) que es dediquen a salvar el món amb mètodes força expeditius. A més, la banda sonora la posen Ariana Grande, Miley Cyrus i Lana del Rey.

Per últim trobareu Midway, una pel·lícula bèl·lica sobre la Segona Guerra Mundial. El director d’Independence Day i El día de mañana firma aquesta història basada en fets reals on, com en tota pel·lícula bèl·lica, hi ha una bona dosi d’èpica i patriotisme. La trama s’estén des del bombardeig japonès fins a l’atac a Midway, que va començar a decantar la balança de la Guerra del Pacífic en favor dels nord-americans.

Concerts. La gran cita musical del cap de setmana són els dos concerts que Rosalía farà al Palau Sant Jordi, però com bé sabreu les localitats es van esgotar tot just sortir a la venta. Així que, a menys que no trobeu entrades revenudes a preu d’or, no us queda altra opció que contemplar altres plans.

La primera proposta és la Gran Bola de Neu, la festa amb què la Sala Apolo dona la benvinguda al Nadal. Diumenge 8, des del migdia i fins a la mitjanit, podreu gaudir d’actuacions musicals com la d’Albert Pla o Da Chick a banda d’unes quantes sessions de DJs. A més, hi haurà un espai on s’instal·larà un market dedicat al món discogràfic i a la creació local. Tampoc faltarà una zona gastronòmica on poder matar la gana.

D’altra banda, si sou fans dels Manel des que rascaven l’ukelele fent sonar Al mar! el llunyà 2008 o si us n’acabeu d’enamorar gràcies als ritmes electropop del seu últim disc i voleu conèixer amb més profunditat el grup català, esteu de sort! El proper dimarts 10 a les 20h del vespre teniu l’oportunitat de veure i viure en directe l’entrevista que el programa de ràdio Carne Cruda farà a la sala BARTS, on els Manel repassaran la seva trajectòria musical i tocaran alguns temes de tots els seus discos. El preu de l’entrada ronda els 15€ i, si us interessa, val més que us afanyeu perquè en queden ben poques.

Activitats. Aquest cap de setmana no serà recordat per la gran quantitat d’activitats que hi ha programades, però de totes maneres us fem cinc cèntims de les propostes que hem trobat. La primera és el Christmas Market que s’organitzarà a l’Ovella Negra de Marina durant el cap de setmana. L’entrada costa 1€ i tot el que hi trobareu us ho podreu endur pel mateix preu que l’entrada.

Si us agraden els markets, aquest cap de setmana també hi ha el BCN Makers Pop-Up Market a Gràcia amb expositors de roba, complements, il·lustració i manualitats de creatius de casa nostra. L’entrada també val 1€ i hi haurà paradetes de menjar i beure a més d’un DJ que posarà música a l’esdeveniment.

I per acabar, si voleu conèixer una mica millor la ciutat us convidem a visitar l’exposició del MUHBA Barcelona Flashback. La mostra s’estructura en cinc apartats i, a través de 100 objectes, us permetrà descobrir de mica en mica la història de la Ciutat Comtal de manera innovadora i experimental.

Bon cap de setmana!

We also recommend you