ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Knives Out, pop nòrdic i Retrobarcelona

  • 29/11/2019
  • 3 mins reading time
Knives Out, pop nòrdic i Retrobarcelona
Foto: Pixabay (Ptra)

L’agenda d’aquesta setmana ve amb aires nadalencs. Hi trobareu l’enèsima pel·lícula cursi sobre la màgia del Nadal, la Fira de Santa Llúcia i markets per trobar regals ben originals. Però també us parlem de concerts, de propostes per omplir la panxa i de l’última pel·lícula de Daniel Craig.

El Nadal pica a la porta i Barcelona es comença a preparar per les Festes: des de dijous al vespre podeu gaudir de la il·luminació nadalenca i, des de divendres, cada cop que passegeu per la catedral ho haureu de fer entre els avets, tions i figures de pessebre de la Fira de Santa Llúcia. És per això que algunes de les propostes ja van encaminades a pensar en possibles regals… passant del Black Friday, que ja ha tingut prou bombo durant tota la setmana. Els plans que més destaquem són:

Pel·lícules. El mes de desembre ja està aquí i això es nota a la cartellera. Aquesta setmana trobareu Last Christmas, l’enèsima pel·lícula ensucrada sobre la màgia del Nadal. No us perdreu gaire res si no l’aneu a veure, però si us pica la curiositat, veureu la història d’una noia contractada per fer d’elf en un centre comercial durant la campanya de Nadal on, per casualitat, coneixerà un noi que li canviarà la vida.

Aquest cap de setmana també hi ha una altra pel·lícula nadalenca que dona mil voltes a Last Christmas: The Nightmare Before Christmas. El clàssic de Tim Burton es projectarà a la Filmoteca dissabte i diumenge a les 17h, on podreu reviure les aventures de Jack Skellington, Sally i Oggie Boogie.

Pel que fa a estrenes, també us parlem de Knives Out. Daniel Craig deixa els gadgets de 007 i es posa en la pell d’un investigador privat al més pur estil Sherlock Holmes. El detectiu haurà d’esbrinar com s’ha produït la mort d’un conegut escriptor de novel·les de misteri l’endemà de fer 85 anys. Però la família sencera, que sembla amagar més d’un secret, no li ho posarà fàcil. La pel·lícula compta amb un munt de cares conegudes, misteri i acció a parts iguals i fins ara ha recollit molt bones crítiques.

Concerts. La veritat és que aquesta setmana l’oferta musical de la ciutat tampoc és per tirar coets, però és una mica millor que l’anterior. Després que els Catarres hagin esgotat les entrades pel concert que faran aquest divendres, només us podem avisar dels concerts de dos grups del panorama espanyol amb una llarga trajectòria.

Dissabte 30 tocaran Amaral i Marea. A les 21h al Sant Jordi Club, el grup de pop-rock de Saragossa que va triomfar a principis dels 2000 presenta el seu vuitè àlbum d’estudi. A les 22h al Palau Sant Jordi, en canvi, serà el torn del veterà grup de rock Marea, que presenten el seu nou disc després d’uns quants anys d’inactivitat.

I pels que tingueu ganes de descobrir grups nous, us proposem el concert de Kakkmaddafakka, un grup indie noruec que dissabte tocarà a La [2] de l’Apolo i que portarà el bon rotllo que transmeten les seves cançons sobre l’escenari.

Activitats. El tret de sortida de la Fira de Santa Llúcia i el Black Friday són dos dels esdeveniments amb més protagonisme del cap de setmana, però no els únics. Dissabte 30, Time Out organitza el Time to Eat Fest al Museu Marítim. En aquest festival us podreu posar les botes amb els plats que 16 cuiners de Barcelona han creat per a l’ocasió, tots amb un denominador comú: els productes de la terra.

Durant tot el cap de setmana també podreu gaudir de l’All Those Food Market que es farà als jardins del TNC. En aquesta edició, a més dels habituals food trucks, hi trobareu productes artesans que us poden ajudar a salvar més d’un regal de Nadal.

D’altra banda, el Recinte Modernista de Sant Pau serà l’escenari de MYBARRIO Hivern Vol. 10, un espai amb més de 40 pop-ups dedicats a la creativitat i el disseny. També és una bona oportunitat per veure si caceu algun regal per fer durant les Festes. Si us interessa, només us heu de descarregar l’entrada gratuïta des de la web.

I per últim us deixem el Retrobarcelona, la fira del videojoc clàssic que tindrà lloc de dijous a diumenge a la Fira de l’Hospitalet. Hi trobareu una zona de jocs, podreu participar als tornejos organitzats, assistir a les conferències o comprar els videojocs i merchandising que més gràcia us facin.

Bon cap de setmana!

We also recommend you