ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Scorsese, K-Pop i Baúl Weekend

  • 14/11/2019
  • 3 mins reading time
Scorsese, K-Pop i Baúl
Foto: Unsplash (Kai Pilger)

A l’agenda d’aquesta setmana destaca la nova pel·lícula de mafiosos de Martin Scorsese, tres concerts amb estils ben diferents i un market de roba selecta on tot el que es recapti anirà destinat a una bona causa.

Si el cap de setmana passat ja començava a notar-se el fred, per a aquest prepareu-vos. I com que sembla que hem passat directament de l’estiu a l’hivern sense passar per la tardor, us proposem uns quants plans d’interior perquè no hagueu de patir ni fred, ni vent ni pluja. Les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. Si us agraden les pel·lícules que fan olor de gasolina, aquest cap de setmana s’estrena Le Mans ‘66. Christian Bale i Matt Damon són els protagonistes de la batalla que Ford lliurarà per imposar-se a les famoses 24h de Le Mans, però l’escuderia de Ferrari no els ho posarà fàcil. Com en totes les pel·lícules de motor, hi trobareu una bona dosi de testosterona, adrenalina i voltes, moltes voltes.

També arriba a la cartellera El irlandés, la nova pel·lícula de Martin Scorsese. De la mà de dos grans del cine com Robert De Niro i Al Pacino, El irlandés fa un recorregut pels vincles entre la màfia i la política als EUA, des dels anys de Kennedy fins a l’actualitat. Si no teniu temps o ganes de passar pel cine, a partir de la setmana que ve la trobareu a Netflix.

També teniu oportunitat de passar per L’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona que se celebra al CCCB fins a finals de setmana. Alguns dels temes que tractaran les pel·lícules a competició giren al voltant de l’explotació dels recursos del planeta, les fronteres i migracions, els conflictes bèl·lics o la superació personal. A més, per celebrar els 30 anys de la caiguda del mur de Berlín, trobareu una secció especial fora de competició dedicada a aquest esdeveniment històric.

Concerts. Divendres a la tarda, en el marc del Voll-Damm Barcelona Jazz Festival, The Vintage Clock actuen al Harlem Jazz Club. The Vintage Clock és un grup català format per tres estudiants de música que combinen els respectius instruments (viola, clarinet i flauta travessera) amb la veu per reinterpretar grans temes de la música swing.

Dissabte 16 podreu sentir algunes de les bandes sonores més mítiques de tots els temps al Palau de la Música. L’Orquestra Simfònica del Vallès rendeix homenatge a John Williams amb la interpretació de temes de Harry Potter, Jurassic Park, Star Wars, La llista de Schindler o Tiburón, entre d’altres. Tot i que no és gaire freqüent, encara queden entrades (amb uns preus que van des dels 18€ als 65€), així que aprofiteu-ho!

Per últim, si vosaltres també sou dels que us heu deixat portar pel fenomen K-pop i us entusiasma la música coreana, dimarts que ve actua The Rose al Razzmatazz. Aquest grup, relativament jove, va saltar a la fama fa un parell d’anys i actualment està de gira mundial presentant el seu últim treball.

Activitats. Aquest cap de setmana se celebra el Baúl Weekend a l’Espai Corella (c/ Diputació 248). En aquest market de roba premium els amants de la moda podreu trobar peces de grans firmes com Chanel o Prada a preus super assequibles. Tot el que es recapti anirà destinat a Arrels Fundació, l’ONG que acompanya i atén les persones sense sostre.

Dissabte a la tarda, l’espai Utopia 216 del Poblenou acull l’Art Battle, un esdeveniment que va néixer a Nova York fa gairebé 20 anys i que s’ha estès per tot el món. L’Art Battle és una competició entre artistes que tenen el desafiament de crear una obra en només 20 minuts. El públic és qui decideix el guanyador i si ho vol, a més, pot emportar-se les obres cap a casa.

Fins el dia 17 teniu temps d’aprofitar algunes de les activitats programades dins la Setmana de la Ciència que acaba aquest diumenge. Hi trobareu des de rutes i visites guiades a un concurs de monòlegs científics o diverses exposicions. Només cal que mireu la programació i decidiu què és el que més us interessa.

I per acabar, a banda de poder anar a escoltar el concert dedicat a John Williams del què us parlàvem abans, teniu una altra oportunitat per visitar el Palau de la Música sense que us costi ni un euro. El dia 24 de novembre, el cap de setmana que ve, s’hi celebra una jornada de portes obertes amb visita guiada on podreu descobrir una de les joies del modernisme català. L’entrada és gratuïta, però hi ha places limitades i cal reservar entrada. Si us interessa, afanyeu-vos perquè segur que volen!

Bon cap de setmana!

We also recommend you