ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

The Farewell, Mika i creativitat

  • 07/11/2019
  • 3 mins reading time
The Farewell, Mika i creativitat
Foto: Rawpixel

L’agenda d’aquesta setmana us porta tres estrenes ben diferents, el retorn de Mika en concert i activitats que van des de markets a una fira de manualitats, una exposició d’il·lustració i una xerrada a ESCI-UPF.

Dissabte és jornada de reflexió, però veient el nivell que han demostrat els nostres polítics en els debats d’aquesta setmana, potser és millor que us passeu el dia reflexionant al cine, en un concert o fent alguna de les activitats que trobareu per tota la ciutat. Les propostes més destacades són:

Pel·lícules. La setmana arriba amb unes quantes propostes interessants a la cartellera. Ja fa dies que les marquesines del metro anuncien Estafadoras de Wall Street, una història amb molt de protagonisme femení: està escrita, dirigida i protagonitzada exclusivament per dones. Basada en fets reals, la pel·lícula explica com un grup de strippers es rebel·la contra el sistema i elabora un pla per estafar alguns dels seus clients que mouen més pasta: els magnats de Wall Street. En el repartiment, destaquen les cantants Jennifer Lopez i Cardi B.

Una altra de les estrenes que fan bona pinta és The Farewell, una comèdia dramàtica que parla sobre els vincles familiars a la Xina. La història gira al voltant de la figura de l’àvia, que desconeix que ha sigut diagnosticada d’un càncer terminal. Els parents més propers han decidit amagar-li la malaltia, però convoquen una reunió familiar perquè tothom se’n pugui acomiadar. Billi, la neta que viu als EUA, decideix anar-hi i intentarà convèncer els seus perquè li expliquin la veritat, però veurà com les seves idees entren en conflicte amb la concepció tradicional de la família xinesa.

Per als més frikis i nostàlgics del K3, també s’estrena Detectiu Conan: el puny de safir blau. Shinichi Kudo haurà de resoldre un nou cas, aquest cop a Singapur, i descobrir què s’amaga rere la desaparició del famós diamant que es va enfonsar al mar al s. XIX. Com no pot ser d’altra manera, no faltaran alguns dels personatges més famosos de la sèrie com Ai Haibara, Ran Mouri o Kaito Kid.

Concerts. Dissabte 9 els amants de la música electrònica teniu una cita amb SoundEat, que aquest cop es farà a la Monumental. De 13h a 22h podreu veure les actuacions de Tama Sumo, Bradley Zero i Pedro Vian i, quan se us obri la gana, us podreu acostar i triar entre l’oferta gastronòmica de les food trucks que hi trobareu.

Mika, el cantant britànic que va saltar a la fama amb l’enganxosa melodia de Grace Kelly, reapareix als escenaris del nostre país presentant el seu nou disc My Name Is Michael Holbrook. El proper dia 12 actuarà a Razzmatazz dins la programació del Festival del Mil·lenni, però ja us avisem que les entrades no surten gaire barates.

El que sí que us sortirà bé de preu és el concert que organitza la Casa Elizalde la setmana vinent. Dins el cicle gratuït It’s jazzy, divendres 15 podreu veure el grup Àrid, que amb un estil molt personal fusionen el jazz més clàssic amb tocs de música country o fins i tot de rock. Cal reservar entrada i les podeu aconseguir a partir de demà a través de casaelizalde.com.

Activitats. Aquest cap de setmana se celebra una nova edició del Van Van Market a l’Antiga Fàbrica Damm. Dissabte i diumenge podreu gaudir de bona música amb actuacions com les de Joan Miquel Oliver, Ian Kay o Mavica. Tampoc hi faltarà el bon menjar, amb food trucks de tot tipus que en aquesta ocasió tindran com a protagonista la cuina llatinoamericana.

Per als més manetes, us informem que durant el cap de setmana la Farga de l’Hospitalet acull el Creativa Barcelona. Aquesta fira dedicada al món de les manualitats us oferirà la possibilitat de participar en els més de 200 tallers que s’organitzen o comprar detalls ben originals per les festes de Nadal que cada dia tenim més a prop.

Fins el dissabte 16 sou a temps de veure l’exposició que ha organitzat la botiga Verdejade, a Gràcia, amb il·lustracions de Flavita Banana, l’artista que converteix en vinyeta situacions de la vida real amb una bona cullerada de cinisme.

I de cara a la setmana que ve també us recordem que el dia 12 podeu assistir a la conferència sobre els riscos i les oportunitats del Brexit que es farà a la sala d’actes d’ESCI-UPF i que dimecres 13 se celebra una nova edició d’UPFeina.

Bon cap de setmana!

We also recommend you