ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Terminator, Saló del Manga i castanyada

  • 31/10/2019
  • 2 mins reading time
castanyada
Foto: Pexels (Francesco Paggiaro)

Aquesta setmana trobareu seqüeles de grans clàssics a la cartellera, un concert de jazz i un munt d’activitats que van des del Saló del Manga, a l’humor de Facu Díaz i Miguel Maldonado o un market zombie.

Tant si sou del team castanyes, panellets i moscatell com si preferiu disfressar-vos i anar a buscar caramels per Halloween, segur que estareu d’acord en el mateix: els caps de setmana de tres dies són millors que els de dos. I com que aquesta setmana teniu un dia més de festa, tindreu més temps per aprofitar totes les propostes que us fem. Les que més us destaquem són:

Pel·lícules. Aquest cap de setmana, la cosa va de seqüeles. La més esperada segurament és Terminator: destino oscuro. En aquest últim homenatge a la saga, Sarah Connor torna a carregar-se el pes de combatre els cyborgs per salvar la humanitat i, per fer-ho, comptarà amb la inestimable ajuda del mític model T-800, Arnold Schwarzenegger. També trobareu a la cartellera Doctor Sueño, la segona part d’El Resplandor de Kubrick que es basa en la novel·la de Stephen King. Ewan McGregor encarna Danny Torrance, el petit nen que als anys 80 va fer morir de por a mig món amb el seu tricicle. Danny, ja crescut, retorna al vell hotel Overlook on recuperarà les seves habilitats psíquiques i coneixerà una nena amb uns superpoders molt similars.

Per últim, si fa unes setmanes us parlàvem de la nova pel·lícula d’Amenábar sobre la Guerra Civil, aquest cap de setmana s’estrena una nova producció espanyola de temàtica similar. La trinchera infinita, que va arrasar al festival de Sant Sebastià, se centra en la història d’Higinio i Rosa, un jove matrimoni que tenen por de les represàlies quan s’acaba el conflicte. Quan Higinio comença a ser perseguit, decideixen que perquè ningú els separi, ell s’amagarà dins de casa… durant 30 anys.

Concerts. Per celebrar el pont de Tots Sants, L’Auditori ha programat durant els dies 1, 2 i 3 de novembre la projecció del clàssic Nightmare before Christmas de Tim Burton en pantalla gegant i amb la banda sonora en directe interpretada per l’OBC.

D’altra banda, dimecres que ve Andrea Motis actuarà al BARTS. La jove trompetista de Sant Andreu que ja ha gravat amb Impulse!, un dels grans segells discogràfics de jazz dels EUA, actuarà amb el seu quintet interpretant peces inèdites creades especialment per a l’ocasió.

Activitats. Aquesta setmana teniu tres dies de festa per afartar-vos de panellets, moniatos i castanyes, però també podeu aprofitar per anar a algunes de les activitats que trobareu a Barcelona, que són moltes.

Des d’avui i fins diumenge, la Fira de Barcelona acull el Saló del Manga, que enguany compleix 25 edicions. El festival d’anime segueix creixent any rere any i, per celebrar aquest aniversari tan especial, hi haurà més artistes convidats, tallers i concursos que mai. A més podreu gaudir de la gastronomia japonesa, de la música en directe de grups nipons o de les activitats del Manga Revival especialment pensades per recordar la trajectòria del Saló.

En estreta relació amb el Saló del Manga, avui el MNAC estrena l’exposició Osamu Tezuka, el Déu del Manga, que podreu veure fins el dia de Reis. La mostra fa un recorregut per la creació d’aquest dibuixant japonès que és considerat per molts el pare del manga modern.

Facu Díaz i Miguel Maldonado, el tàndem d’humoristes que conduïen el programa No te metas en política han deixat la pantalla pels escenaris. Els dies 1, 2 i 3 de novembre porten la nova gira a la sala BARTS, però si us agrada el seu humor negre val més que correu per aconseguir la vostra entrada, perquè en queden ben poques!

I per acabar us deixem el Zombie market, el market organitzat per l’Ovella Negra del Poblenou que se celebrarà dissabte i diumenge. En aquesta edició especial de Halloween ho trobareu tot a 1€.

Bon cap de setmana!

We also recommend you