ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

In-Edit Festival, Cruïlla de tardor i 48h Open House Barcelona

  • 25/10/2019
  • 2 mins reading time
48h Open House
Capdamunt de l'Arc de Triomf, que es podrà visitar durant el 48h Open House Barcelona. / Foto: 48h Open House Barcelona

Tot i que l’agenda punxa en les estrenes de la cartellera, us portem un festival de documentals musicals, unes opcions de concerts molt variades i un munt d’activitats on destaca el 48h Open House.

Aquest cap de setmana no teniu excusa per aprofitar les idees que us proposem a l’agenda. El Barça-Madrid que s’havia de jugar aquest cap de setmana i que sempre paralitza bona part de la ciutat finalment s’ha mogut a mitjans de desembre, i la nit de dissabte a diumenge dormirem una hora més, així que anireu més descansats. Els plans que més destaquem són:

Pel·lícules. No us enganyarem, les estrenes d’aquesta setmana són fluixes, molt fluixes. Per això el millor que podeu fer si ja teníeu la idea d’anar al cine és veure les propostes de l’In-Edit Festival. Fins el 3 de novembre el Multicines Aribau i el CCCB seran les seus d’aquest festival dedicat als millors documentals musicals de l’any. Entre els protagonistes hi trobareu Leonard Cohen, Miles Davis o John Lennon i les entrades us costaran el mateix que una sessió de cine normal (o fins i tot, us poden sortir més barates).

Concerts. Ahir arrencava una nova edició del Cruïlla de tardor que s’allargarà fins el 29 de novembre. Abans de començar ja es pot dir que és tot un èxit perquè ha aconseguit penjar el cartell de sold out a uns quants concerts. Així que si us interessa, més val que us afanyeu a comprar les entrades que queden!

D’altra banda, Cariño actua al Razzmatazz la nit de dissabte. El trio indie madrileny que està triomfant arreu de l’estat espanyol torna a Barcelona amb les seves cançons a mig camí entre el pop i l’electrònica i les seves lletres lliures de prejudicis. I diumenge al migdia l’Últim vermut del mes porta el directe de Mujeres als Encants Vells. El grup de rock alternatiu amb més de 10 anys de trajectòria serà l’encarregat de tancar l’última edició del 2019 d’aquesta cita musical que tornarà la propera primavera. L’entrada al recinte, que comptarà amb foodtrucks i bon vermut, val 5€.

Activitats. Aquest cap de setmana teniu una de les millors oportunitats per visitar edificis de la ciutat que normalment no estan oberts al públic. El 48h Open House Barcelona us obrirà les portes de més de 200 espais, la majoria concentrats a Barcelona, però també en trobareu a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Vilassar de Dalt. El festival, que aquest any celebra la 10a. edició, està dedicat a les arquitectes per ajudar a visibilitzar la seva feina, que massa sovint passa desapercebuda.

També durant dissabte i diumenge se celebra la 13a. Festa de la Ciència, que compta amb la participació de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF. El Moll de la Fusta serà l’escenari principal on professionals de l’àmbit de la ciència, la tecnologia i la divulgació compartiran els seus coneixements amb el públic general. Aquest any es farà especial menció a tres efemèrides que han marcat el 2019: el 500 aniversari de la mort de Leonardo da Vinci, la publicació de la taula periòdica de Mendeléiev el 1869 i l’arribada a la Lluna fa 50 anys.

Els més frikis de la universitat esteu de sort. Si sou fans de sagues com Star Wars, Star Trek o Harry Potter el lloc on heu d’anar aquest cap de setmana és el mercat de Sant Antoni. Al llarg de dissabte i diumenge al Sant Antoni Wars hi trobareu tallers, xerrades i exposicions relacionades amb el món de la ciència-ficció i el gènere fantàstic.

Per últim, dimecres que ve, dia 30, alguns estudiants del GNMI han organitzat una nova edició de TAG Stories a la sala d’actes d’ESCI-UPF. De 18h a 19h us conviden a reflexionar i debatre sobre temes tan variats com els negocis entre la Xina i el continent africà, la creació d’un país propi o la utilitat d’agafar-se un any sabàtic. Si voleu participar-hi només cal que ompliu el formulari.

Bon cap de setmana!

We also recommend you