ESCI-UPF

Sitges, Esperanzah! i Posidonia Green Fest

  • 11/10/2019
  • 2 mins reading time
Imatge del Festival de Sitges 2019

El festival de cinema fantàstic de Sitges és la proposta que més destaca a les recomanacions de cine, però a l’agenda també trobareu un festival de música al Prat i un de desenvolupament sostenible.

Aquesta setmana els grans protagonistes de l’agenda són els festivals. En trobareu de cinema, de música i de desenvolupament sostenible. Però, com sempre, també us deixem altres propostes alternatives. De tot el que podeu fer a la ciutat, els plans que més destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana la cartellera ve plena de cares conegudes, però la veritat és que les històries deixen una mica a desitjar i, més enllà d’entretenir-vos un parell d’hores, no us aportaran gaire més.

És el cas de l’última pel·lícula de Woody Allen, que compta amb la participació de Timothée Chalamet, Selena Gomez i Jude Law i que com és habitual el director novaiorquès ambienta en la seva ciutat natal. A Día de lluvia en Nueva York, la història gira al voltant d’una parella jove que visita Manhattan durant un cap de setmana en el què els passarà de tot.

En la mateixa línia trobareu Géminis, una pel·lícula d’acció dirigida per Ang Lee i protagonitzada per Will Smith. Malauradament els diners invertits en les meravelles tecnològiques que han aconseguit clonar i rejovenir Will Smith no els van invertir en el guió de la pel·lícula, que és bastant fluix.

Un pèl millor, però sense ser res de l’altre món, és La luz de mi vida, dirigida i protagonitzada per Casey Affleck, que a l’estil the The road se centra en el vincle que es crea entre pare i filla després de sobreviure a una pandèmia que canvia per complet el món conegut.

Per no desanimar-vos del tot en matèria cinematogràfica, us direm que aquest cap de setmana hi ha la clausura del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i que encara sou a temps de treure-us les entrades per a algunes de les projeccions. La programació serà sens dubte molt millor que les novetats de la cartellera.

Concerts. Fora dels límits de Barcelona també hi ha vida (cultural). I no us preocupeu que no us enviem gaire lluny, al contrari, hi podeu arribar perfectament en metro. Parlem del Prat del Llobregat, on de divendres a diumenge s’organitza el Festival Esperanzah!, que a través de la música aposta per l’economia social i solidària. Alguns dels artistes que actuaran són Lildami, Suu, Oques Grasses o Las Migas. La programació dels grups és paritària i tampoc hi faltarà l’actuació d’un dels impulsors del festival: Manu Chao. L’abonament general amb possibilitat de veure tots els concerts només costa 20€.

I per la setmana que ve, el Festival del Mil·lenni porta a Barcelona Matt Simons. L’artista americà, que va saltar a la fama amb la cançó Catch & Release, presentarà el seu nou àlbum a La [2] de l’Apolo el proper dimarts 15 a les 21h.

Activitats. Aquest cap de setmana teniu l’última oportunitat (si encara no ho heu fet) de tastar les millors salsitxes i cerveses alemanyes. Famós per les quantitats generoses, l’Oktoberfest s’ha instal·lat un any més a la plaça Univers del recinte firal de Montjuïc. L’entrada és gratuïta i teniu temps fins diumenge per empapar-vos de la cultura gastronòmica bavaresa.

Per acabar, us parlem del Posidonia Green Festival, un festival que promou l’art, el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Dissabte i diumenge els jardins del Museu Marítim acolliran xerrades, tallers, exposicions i concerts amb la intenció de conscienciar de l’impacte que té la contaminació del medi marí en les nostres vides.

Bon cap de setmana!

We also recommend you