ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Amenábar, jazz i Nit Jove de la Recerca

  • 26/09/2019
  • 2 mins reading time
Amenabar
Manifestació dels Friday for Future a Londres el 2014. / Foto: Flickr (Socialist Appeal)

Aquesta setmana aterra a les sales de cine la nova pel·lícula d’Amenábar sobre la Guerra Civil. A més, a l’agenda també hi trobareu un festival de jazz, una exposició de fotografia i la Nit Jove de la Recerca al CosmoCaixa.

La primera agenda de la tardor arriba amb una pluja d’idees per fer durant el cap de setmana. Parlant de fenòmens meteorològics, la primera d’elles és la manifestació pel clima que divendres 27 a les 18h sortirà dels Jardinets de Gràcia. Les altres propostes que us destaquem són:

Pel·lícules. Més enllà de l’última entrega de l’incombustible Rambo, que tanca (per fi) la saga del veterà del Vietnam, trobareu la nova pel·lícula d’Alejandro Amenábar, Mientras dure la guerra. La pel·lícula se centra en la figura de l’escriptor Miguel de Unamuno, que a l’inici de la Guerra Civil es va posicionar a favor del bàndol sublevat. A mesura que avancen els mesos i Franco es va obrint camí com a líder dels nacionals, Unamuno començarà a qüestionar-se la seva postura.

Entre les estrenes també hi ha The Laundromat: dinero sucio, que s’endinsa en la història de l’estafa dels papers de Panamà. Meryl Streep encarna una viuda que es posa a investigar un frau a la companyia d’assegurances. El fil de la investigació la portarà fins a dos advocats (Gary Oldman i Antonio Banderas) que s’aprofiten dels buits del sistema legal de Panamà per fer empreses pantalla i blanquejar els diners de les grans fortunes.

Per últim, a la cartellera també hi veureu la pel·lícula xinesa Hasta siempre, hijo mío. El film narra l’evolució de dues famílies a través dels canvis socials i econòmics que afecten el gegant asiàtic des de la dècada dels ‘80 i fins l’actualitat.

Concerts. Aquesta setmana us portem propostes musicals ben variades. La primera és el Jazz & Food, que el dissabte 28 omplirà de música el Moll de la Fusta. Podreu gaudir de les actuacions musicals durant 12 hores seguides i combinar-les amb una àmplia oferta gastronòmica: trobareu paradetes amb menjar argentí, mexicà, japonès, italià… i de casa nostra.

El mateix dissabte a les 21.30h, la Sala VOL de Sant Martí serà l’escenari de l’Estrogen Fest on tour, un festival dedicat al talent musical femení. Els grups convidats són Anímic, Lisasinson, Weia i Chorizo DJ. L’entrada costa 6€.

I acabem la secció de concerts amb l’Últim vermut del mes. La trobada organitzada per Cooncert.com i Cinzano porta en concert Ferran Palau, que s’ha obert camí a l’escena indie i alternativa del nostre país.

Activitats. Encara teniu temps per veure l’exposició de fotografia que s’està fent a Casa Elizalde, al bell mig de l’Eixample. La mostra, que porta per títol Una càmera pròpia: dones i pràctiques fotogràfiques, analitza com les dones barcelonines s’han relacionat amb la fotografia des de principis del segle XX fins als anys vuitanta. L’entrada a l’exposició és gratis i podreu visitar-la fins el 25 d’octubre.

Dissabte, de 12h a 19.30h al Cotton House Hotel, teniu una cita amb un market especial. Parlem de l’Algodonera Market Lab, on trobareu un munt de productes relacionats amb el tèxtil i el disseny. A més, hi haurà música i, si us agafa gana, sempre podeu picar alguna cosa al restaurant de l’hotel. L’entrada és gratuïta.

I per acabar, demà al vespre el CosmoCaixa organitza la Nit Jove de la Recerca. A partir de les 19h de la tarda (el museu estarà obert fins les 24h) podreu assistir a diferents activitats gratuïtes com ara xerrades, microteatre i una observació astronòmica.

Bon cap de setmana!

We also recommend you