ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Ad Astra, concerts a la platja i La Mercè ‘19

  • 19/09/2019
  • 3 mins reading time
La Mercè
Cartell de La Mercè 2019, obra de Maria Corte / Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquesta setmana està marcada per la Mercè, que és la gran protagonista de l’agenda. Però també us portem les novetats de la cartellera, un festival de jazz i un parell de markets.

A pocs dies d’estrenar el curs, volem combatre la síndrome postvacacional amb una nova entrega de la nostra agenda cultural. La Mercè omplirà la ciutat de concerts i activitats de tot tipus i, com que entre tanta oferta és molt fàcil perdre’s, us hem preparat una selecció. Les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. La cartellera del cap de setmana arriba carregada de propostes interessants. Blinded by the Light és una pel·lícula basada en fets reals que us farà ballar al ritme de Bruce Springsteen. Explica la història de Javed, un jove anglès d’origen pakistanès que a finals dels ‘80 descobrirà la música del Boss… i li canviarà la vida.

Per als fans de Downton Abbey, arriba a la gran pantalla la continuació de l’exitosa sèrie britànica que va narrar les aventures dels Crawley i el seu servei durant 6 temporades. En aquesta ocasió, els personatges de Downton es veuran trasbalsats per una visita inesperada: la família reial. Hem d’avisar-vos que si no heu seguit la sèrie, molt probablement us perdreu en les subtrames i la història no us acabi de convèncer. Però si l’heu vist del principi al final, trobareu que és el millor homenatge que es podia fer a Downton Abbey.

I per últim també teniu Ad Astra, segurament la proposta més interessant d’aquest cap de setmana. Brad Pitt i Tommy Lee Jones us endinsaran en una història d’astronautes amb molta èpica que parla sobre els límits de la naturalesa humana i s’interroga sobre quin  paper juguem a l’univers.

Concerts. Aquest cap de setmana els concerts de la Mercè s’enduen tot el protagonisme. L’oferta va des de les propostes més alternatives del BAM als concerts de les ràdios de la Mercè (on actuaran Carlos Sadness, Arnau Griso, Nil Moliner o Miki Núñez, entre d’altres). Un altre escenari amb molta tirada és el de la platja del Bogatell. Divendres i dissabte, al costat del mar, podreu trobar grups com La Casa Azul, Oques Grasses, Joan Dausà i La Pegatina. I el millor de tot: per veure tots aquests grups no heu de pagar ni un euro.

Per a aquells que passeu de les aglomeracions us proposem un pla alternatiu. Diumenge 22, a la plaça de la Vila de Gràcia, podreu veure l’actuació de dos grups dins el festival L’hora del jazz. El primer concert és a les 17h i el segon a les 18h, i tampoc us caldrà gastar res per escoltar-los.

I si sou dels que quan algú diu ‘Malamente’ responeu ‘trá-trá’ sense pensar-ho, potser us interessarà saber que la Rosalía actuarà el 7 de desembre al Palau Sant Jordi. Com que segurament les entrades volaran, us avisem que es posaran a la venda aquest divendres a partir de les 10h… així que sigueu ràpids!

Activitats. El programa d’activitats de la Mercè és gairebé infinit, per això només us citem algunes de les iniciatives. Els vespres de divendres a dimarts la façana de l’Ajuntament serà el teló d’un vídeo mapping que tindrà Joan Brossa com a protagonista; el Parc de la Ciutadella s’omplirà de gastronomia libanesa, la cultura convidada en aquesta edició de la Mercè; i la majoria de museus i equipaments culturals de la ciutat faran jornada de portes obertes el dia 24. No ens oblidem tampoc de dues grans cites de la festa major: el Piromusical, que tancarà els actes de la Mercè el dia 24 a les 22h, i la cursa de la Mercè, on us podeu inscriure fins el 23 de setembre (la cursa es farà el dia 29 a les 9h del matí).

D’altra banda, divendres al vespre, el CaixaForum organitza una nova sessió de “Trobades amb…”. A les 19h, membres de la productora barcelonina CANADA donaran el seu punt de vista sobre el moment en què es troba el sector audiovisual. CANADA ha desenvolupat un estil propi molt marcat i ha treballat sobretot en el camp de la publicitat i els videoclips, on ha col·laborat amb empreses com Booking.com, Adidas o Miu Miu i artistes com C. Tangana, Rosalía o Bad Gyal.

I per acabar, markets. Dissabte 21 i diumenge 22 se celebra una nova edició de l’Estació Disseny Barcelona a l’Estació de França. A partir de les 11h i fins a les 21h tindreu a la vostra disposició un espai amb les novetats de les marques emergents, un espai vintage amb productes de segona mà i, si se us obre la gana, un espai gastronòmic amb foodtrucks. I diumenge hi ha el Flea Market especial La Mercè. Aquest cop haureu d’anar fins als Encants, on d’11h a 20h podreu trobar vinils, productes d’artesania, de disseny i de segona mà.

Bona Mercè!

We also recommend you