ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Cosmonits, Chick Corea i CCCB

  • 26/07/2019
  • 2 mins reading time
CCCB
Cartell de l'exposició Feminismes! / Foto: CCCB

Un cicle de cinema que va acompanyat de ciència, el concert d’una de les grans estrelles del panorama jazzístic actual i la nova exposició del CCCB Feminismes! són les propostes que encapçalen l’agenda d’aquesta setmana.

L’última agenda de juliol arriba més fluixa del que és habitual. L’agost s’apropa i sembla que les propostes culturals també hagin volgut agafar-se vacances. Però tot i aquests entrebancs hem aconseguit rescatar plans interessants. Els que més destaquem són:

Pel·lícules. Aquest cap de setmana no serà recordat per les estrenes que podreu trobar al cine. De la cartellera, l’única pel·lícula que val la pena (tot i ser un pèl estranya i pertorbadora) és Midsommar. Si us agrada el terror i la intriga, Midsommar compleix aquests requisits: una jove parella en hores baixes i el seu grup d’amics decideixen passar les vacances en un poblet de Suècia on s’hi celebra un festival ancestral cada 90 anys. El què comença com una festa curiosa passa a convertir-se en angoixa a mesura que van descobrint en què consisteixen els ritus dels veïns de l’aldea.

Així doncs, el millor que podeu fer és aprofitar per veure pel·lícules ja estrenades que encara estiguin en cartellera o tirar-vos al sofà a devorar les sèries de Netflix i HBO que tingueu pendents.

Per sort, no està tot perdut, i si el què voleu és cine en pantalla gran també teniu oportunitat d’assistir a algun dels cicles de cinema a la fresca que hi ha programats per tota la ciutat. De la majoria d’ells ja us n’hem parlat en agendes anteriors, però per aquesta setmana us afegim el CosmoNits. Aquest cicle, organitzat pel Cosmocaixa, presenta pel·lícules dedicades a les realitats paral·leles i la identitat. Les projeccions són a les 22h en V.O. i el preu de l’entrada (6€) inclou la visita al museu i a l’exposició temporal. Aquest dijous 25 hi ha programada Origen, el dia 1 d’agost podreu veure Alícia al país de les meravelles i el dia 8 Matrix Reloaded.

Concerts. Aquest diumenge 28, trobareu tres concerts que valen la pena. El primer és el H&M Future Beats Festival, al Poble Espanyol. A partir de les 18h hi podreu veure artistes emergents com Amaia, Javiera Mena o Cupido. L’entrada són 7€, que aniran destinats a projectes humanitaris d’ACNUR.

De 19h a 22h Ellie&Paul seran els encarregats de tancar els concerts dels Vespres d’estiu al Castell de Montjuïc. Amb una bona panoràmica sobre la Ciutat Comtal, aquest duet us captivaran amb ritmes afroamericans que van del R&B al soul.

I si us volguéssiu regalar un concertàs, tot i que les entrades piquen una mica, Chick Corea actuarà al Grec a partir de les 22h. El mític pianista i compositor oferirà el seu repertori de jazz fusió a les grades del teatre grec en un concert que s’inclou dins la gira europea de My Spanish Heart Band.

Activitats. Diumenge es posa el punt i final a la Festa Major del Poble-sec. Fins llavors trobareu concerts, activitats a l’aire lliure i, dissabte, el tradicional correfoc.

D’altra banda també us proposem la nova exposició que acaba d’inaugurar el CCCB, Feminismes! La mostra repassa l’esclat del moviment feminista dels 70’ amb més de 200 obres d’artistes d’avantguarda compromeses amb la lluita. A través de llenguatges com la fotografia, el vídeo i les performance, la mostra enllaça el boom creatiu dels ‘70 amb les reivindicacions feministes actuals. Feminismes! es podrà veure fins l’1 de desembre i l’entrada general costa 6€.

I per últim, us informem que el diumenge 28 s’organitza el GIVE’ME 5 al centre comercial Centre de la Vila (al costat del Port Olímpic). A la nova edició d’aquest market de segona mà podreu trobar tot el què us imagineu i més per tan sols 5€.

Bon cap de setmana!

We also recommend you