ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Rey León, Sónar i fotografia

  • 18/07/2019
  • 2 mins reading time
Sónar
Imatge d'un concert del Sónar. / Foto: Shutterstock

A l’agenda hi trobareu un dels grans clàssics de Disney que torna a la gran pantalla, la gran cita de música electrònica de Barcelona i una exposició de fotografia contemporània al centre de la ciutat, entre d’altres.

Després d’haver canviat de dates, el Sónar i la música electrònica envairan gairebé tot el panorama cultural de la ciutat durant aquest cap de setmana. Però si no sou de música electrònica, no us preocupeu. Trobareu molts altres plans on poder triar i remenar. Nosaltres us destaquem els següents:

Pel·lícules. Aquest cap de setmana Disney torna a fer taquilla a costa dels records d’infantesa dels millennials. I és que si Simba, Nala i Rafiki ja robaven el cor l’any 1994, el realisme del nou remake en acció real us acabarà de tocar la fibra. Els últims avenços tecnològics del Rey león us traslladaran directament a la sabana africana, però segons algunes crítiques, més enllà d’això i de les veus conegudes que donen vida als personatges, la pel·lícula no aporta gran cosa a la trama original.

Una altra pel·lícula que podreu veure només aquest cap de setmana als cines és Apollo 11. Coincidint amb el 50è aniversari de la missió espacial que va portar l’home a la Lluna la CNN firma un documental amb material inèdit de la NASA que reconstrueix minuciosament els nervis i l’emoció d’aquell moment històric.

I per últim també us ressenyem Utøya. 22 julio, una pel·lícula noruega sobre un dels fets recents que més van commocionar el país escandinau: l’atac terrorista que Anders Breivik va perpetrar el 22 de juliol de 2011. La pel·lícula segueix l’estructura d’un thriller i posa el focus sobre els joves que es trobaven en el campament d’estiu a l’illa d’Utøya en el moment dels fets.

Concerts. El gran esdeveniment de la setmana és, sense cap mena de dubte, el Sónar. Després de seriosos dubtes sobre si s’arribaria a celebrar, el festival arrencarà amb tota la carn a la graella. Des de dijous i fins dissabte podreu gaudir del Sónar de Dia i del Sónar de Nit on músics de la talla de Tet Four, Stormzy, Bad Bunny o Bad Gyal passaran per l’escenari de la Fira de Montjuïc i de l’Hospitalet.

D’altra banda us recordem l’existència del festival Clotilde, que té lloc durant el mes de juliol al Palau Robert. Aquest divendres hi actuaran Nyandú, Ju i Urfabrique. L’entrada és gratuïta però cal que us registreu per aconseguir-la.

Activitats. Si pensem en l’estiu, una de les primeres coses que ens venen al cap és un bon bany per fer passar una mica la calor. Bé doncs, us portem un pla encara millor. Les piscines Picornell han preparat una Summer Night oberta a tothom (si sou socis el preu de l’entrada és de 4€, sinó, de 7€) on hi haurà música, sopar i bany fins a la 1 de la matinada.

I per últim, us proposem una exposició de fotografia que recentment s’ha inaugurat a la Fundació MAPFRE: Richard Learoyd. El silenci de la cambra obscura. Aquest fotògraf anglès contemporani captura la realitat a través de la cambra obscura construïda per ell mateix. A través d’aquest procés artesanal aconsegueix que la seva obra connecti amb el passat, cosa que potencia també amb fotos que contenen múltiples referències a la història de la pintura.

We also recommend you