ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

The Beach Boys, Vespres Inedit’s i Modernisme

  • 12/07/2019
  • 2 mins reading time
Modernisme
Foto: Pixabay

Aquesta setmana trobeu una cartellera bastant fluixa, però les propostes musicals no són poques i hi trobareu concerts per a tots els gustos. A més, us expliquem el secret per anar a fer tapes d’autor sense pagar gaire i com poder visitar edificis modernistes emblemàtics a meitat de preu.

La calor sembla que ha deixat estabornida la cartellera de cinema. Però no tot són males notícies. En l’apartat de concerts i en el d’activitats hi trobareu opcions per passar el cap de setmana ben entretinguts. I fins i tot hi ha propostes que s’allargaran durant tot l’estiu. Així doncs, el que més us destaquem és:

Pel·lícules. No us enganyarem: les estrenes d’aquest cap de setmana són per posar-se a plorar. L’única pel·lícula que podem salvar és l’anglesa Wild Rose, dirigida per Tom Harper. Harper, que també ha dirigit episodis de sèries com Peaky Blinders o Misfits, ens presenta la història de Rose, una jove de 23 anys, mare de dues criatures i ex-presidiària. Però Rose té un somni: triomfar com a cantant de country. Poc a poc s’anirà obrint camí sobre els escenaris, però no li serà fàcil compaginar les seves aspiracions musicals amb la reinserció i les obligacions com a mare.

Així doncs, el millor que podeu fer és anar a veure pel·lícules de setmanes anteriors que encara estiguin en cartellera o aprofitar alguna de les següents reposicions. Al Phenomena divendres hi podreu veure Alien, el octavo pasajero, i diumenge el musical Hair, totes dues incloses en el cicle Felices 40 perquè aquest 2019 fa 40 anys de la seva estrena. I en el cicle cinema a la fresca de Sant Andreu, Grades obertes al Canòdrom, el divendres hi trobareu EVA, de Kike Maíllo.

Concerts. La secció de concerts és la que surt més ben parada en l’agenda d’aquesta setmana. Divendres 12 se celebra la 1a. edició de l’AfroBeats Barcelona Festival a la sala Apolo. Aquest festival sorgeix de la voluntat de celebrar el poder de la cultura africana. La música electrònica serà la gran protagonista i també podreu gaudir d’espectacles de dansa i tallers variats.

Aquesta setmana actuen a Barcelona dues vaques sagrades del panorama internacional. Els The Beach Boys tocaran divendres al vespre al Festival Jardins de Pedralbes. El mític grup californià, amb més de 50 anys d’experiència a les espatlles, continua pujant dalt dels escenaris i contagiant el públic amb les seves enganxoses melodies.

Un altre grup amb una llarga trajectòria són els King Crimson. La banda de rock progressiu anglesa celebra 50 anys amb dos concerts al Teatre Coliseum, divendres 12 i dissabte 13. La banda encapçalada per Robert Fripp repassarà els seus grans èxits, alguns dels quals no han sonat mai en directe fins ara.

Per últim, també us informem del Barcelona Beach Festival que tindrà lloc el dissabte 13 al Parc del Fòrum. El multitudinari festival de música electrònica compta en aquesta edició amb noms de la talla de David Guetta, Steve Aoki o Armin van Buuren. Però, com en tot bon festival de masses amb noms de primera línia, ja us podeu imaginar a quin preu van les entrades.

Activitats. Fins el 28 de juliol podreu gaudir de la proposta Vespres Inedit’s a les terrasses dels millors hotels de la ciutat. De 18h a 21h podreu assaborir dues tapes d’autor acompanyades per una cervesa Inedit per només 9€. Una manera ideal de desconnectar i aprofitar els vespres d’estiu sense sortir de Barcelona.

D’altra banda, durant tot el mes de juliol i agost, aquells valents que us quedeu a la ciutat teniu la possibilitat de fer el guiri a meitat de preu. La Ruta del Modernisme i l’Ajuntament us ho posen fàcil per visitar 27 edificis modernistes. La iniciativa us permetrà veure la Casa Batlló, la Casa Vicens, el Palau de la Música o la Cripta de la Colònia Güell, entre d’altres. Per poder gaudir del descompte només cal que us subscriviu gratuïtament a la campanya.

I per últim, al Caixafòrum, més enllà de poder visitar les exposicions que hi ha en curs (una sobre els objectes de luxe a l’Antiguitat, una sobre el moviment d’Avantguardes i una altra sobre el concepte de la pintura contemporània), durant tot l’estiu podreu assistir als concerts i tallers organitzats a les nits.

Bon cap de setmana!

We also recommend you