ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Yesterday, Cruïlla i birra artesana

  • 05/07/2019
  • 3 mins reading time
Cruïlla
Foto: Marcelo Ikeda Tchelão

Tres estrenes d’alta volada i un cicle gratuït de cinema a la fresca, un parell de festivals multitudinaris i la fira de cervesa artesana del Poblenou són algunes de les propostes que més criden l’atenció per a aquest cap de setmana.

Amb els exàmens finals acabats i els alumnes de 4t ja graduats, només aquells que heu d’estudiar pels exàmens de recuperació teniu excusa per no aprofitar el ventall de propostes que us presentem aquesta setmana. Les que més destaquem són:

Pel·lícules. Divendres s’estrena una nova pel·lícula d’acció amb el segell de Marvel: Spider-Man: Lejos de casa. Peter Parker deixa l’uniforme de Spiderman arraconat  per anar de vacances per Europa amb la MJ i el seu grup d’amics, però abandonar la faceta de superheroi no li serà tan fàcil com voldria. Alerta: si sou fans de la saga de Los Vengadores però encara no heu vist Endgame i no voleu spoilers, val més que us espereu per veure-la.

Què passaria si els Beatles no haguessin existit mai? Que caldria inventar-los. Això és el que proposa Yesterday, la nova peli de Danny Boyle i del guionista de Love Actually, Richard Curtis. Jack Malik és un jove cantant sense gaire èxit que, després de patir un accident se n’adona que és l’única persona del planeta que recorda les cançons dels 4 de Liverpool. La interpretació de les melodies dels Beatles (totalment desconegudes per la resta) el faran saltar a la fama mundial, mentre la mala consciència per haver-se apropiat d’unes cançons que no són seves se l’anirà menjant per dins.

Aquest cap de setmana també s’estrena Diego Maradona, el documental sobre l’ascens i la caiguda d’una de les estrelles del futbol més grans de tots els temps. Kapadia, director d’altres documentals com Amy o Senna, no es queda en la vessant esportiva de Maradona, sinó que fa un estudi de les causes i les conseqüències de la mitomania del futbolista argentí a través de material d’arxiu inèdit fins ara.

Per últim us deixem amb la proposta de Grades obertes al Canòdrom: un cicle de cinema a la fresca gratuït que vol reflexionar sobre els límits de la creativitat i la ciència. Divendres 5 a les 22h hi ha la primera projecció: Ready Player One de Steven Spielberg.

Concerts. L’estiu és sinònim de festivals i aquest cap de setmana no n’és una excepció. El primer és el Cruïlla, que arriba a la 10a. edició. Des de dimecres i fins dissabte el Parc del Fòrum s’omplirà de música, birra i foodtrucks amb les actuacions destacades de Bastille, Love of Lesbian, Kylie Minogue i Vetusta Morla.

Fora de Barcelona també trobareu el Vida Festival. De dijous a dissabte, podreu desconnectar de la gran ciutat i gaudir dels concerts de Joan Colomo, Carolina Durante o Madness en una masia als afores de Vilanova i la Geltrú. No fa falta dir que les entrades que podeu trobar a última hora no tenen uns preus gaire assequibles, però si us agraden els festivals, l’ocasió s’ho val.

Per a aquells que no tingueu pensat gastar un dineral en festivals també tenim una altra proposta. Al jardí de l’Edifici Central de la Universitat de Barcelona se celebra el cicle Els Vespres de la UB, on hi actuen joves promeses del panorama local en un escenari amb molt d’encant. El dimarts vinent, dia 9, tocaran Her Little Donkey, i dijous 11 Rombo. L’entrada és gratuïta.

Activitats. Amb la calor tan intensa d’aquest mes de juliol poques coses venen tant de gust com una cervesa ben fresqueta. Si sou uns enamorats de la malta i el llúpol, esteu de sort. A partir de divendres i durant tot el cap de setmana podeu passar per la Fira de cerveses del Poblenou. La fira de cerveses artesanes més gran de tot l’Estat compta amb la participació de més de 50 cerveseries d’arreu del món. A més, hi trobareu música, foodtrucks i el concurs per escollir les millors cerveses artesanes del país.

D’altra banda, si aguanteu prou bé la calor, la Casa Amèrica organitza dissabte 6, al matí una ruta per la Barcelona americana. El passeig us permetrà conèixer alguns dels vincles de la capital catalana amb el continent americà (des del Canadà fins a l’Argentina) i descobrir, per exemple, quin va ser el primer edifici amb aigua corrent de la ciutat, per què un rellotge del consolat mexicà sempre marca les dues de la tarda o quina relació té la Pedrera amb Guatemala. Si teniu el carnet de biblioteques, el preu de la ruta són 10€ i cal reservar plaça seguint les indicacions de l’enllaç.

Per últim, també el dia 6 però en aquest cas a la nit, el MNAC celebra una jornada de portes obertes. A la Nit del Museu Nacional podreu visitar les exposicions permanents i temporals i seguir les visites comentades que hi ha organitzades de manera gratuïta. A més, la Salseta del Poble Sec serà l’encarregada de posar música en aquesta festa que durarà de 20h a la 1h de la matinada.

Bon cap de setmana!

We also recommend you