ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Toy Story, Moroder i Sant Joan

  • 21/06/2019
  • 3 mins reading time
Sant Joan
Foto: Ajuntament d'Esplugues

La nova entrega de Toy Story és la gran protagonista cinematogràfica del cap de setmana, que a més està marcat pel Dia de la Música, la revetlla de Sant Joan i la festa de Corpus.

Ja fa dies que els graciosos que es deixen el seu sou (o el dels seus pares) en petards anuncien un dels grans esdeveniments d’aquest cap de setmana: la revetlla de Sant Joan. Però aquesta no és l’única celebració que ens ofereix el calendari. El dia 21 és el Dia de la Música i estrenem l’estiu, i aquest any Sant Joan també coincideix amb Corpus. Així doncs, com no pot ser d’altra manera, us portem una agenda carregada de propostes. Les que més destaquem són:

Pel·lícules. La gran estrena de la setmana, sense cap mena de dubte, és l’última seqüela de Pixar, Toy Story 4. L’aparició de Forky, la nova joguina creada per Bonnie, serà l’excusa perquè Woody i Buzz Lightyear es vegin involucrats en una nova aventura sobre l’amistat, el compromís i la pertinença. En definitiva, una nova entrega amb tots els ingredients de l’univers Toy Story que us farà petar de riure… i vessar alguna llagrimeta.

L’altre seqüela que s’estrena aquest cap de setmana té com a protagonista el monstre gegant més famós de la gran pantalla: Godzilla. A Godzilla: Rey de los monstruos se’ns presenta una visió apocalíptica del món on els científics de l’agència secreta Monarch s’enfronten a un grup de monstres. Només amb l’ajuda de Godzilla podran posar fre a la destrucció del planeta. Una adaptació de Hollywood que ret homenatge al llegat del monstre japonès.

Per últim us proposem la pel·lícula En los 90, on l’actor Jonah Hill s’estrena com a director. El film narra la història de Stevie, un nen de 13 anys de Los Angeles que gràcies a l’skate té la possibilitat d’allunyar-se dels problemes domèstics i fer una nova colla d’amics. Un retrat fidel sobre l’entrada a l’adolescència i la vida de carrer de les bandes juvenils que aconsegueix transmetre més autenticitat que nostàlgia.

Concerts. Divendres és el Dia de la Música i, per celebrar-ho, l’OBC oferirà un concert simfònic a la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta. Una bona ocasió per escoltar algunes de les peces més conegudes del repertori clàssic, sense gastar ni un duro i amb un teló de fons immillorable.

Dins els actes de celebració del Dia de la Música també trobareu el concert que organitza la Fàbrica Fabra i Coats el mateix divendres. Una proposta més moderna que acollirà els directes d’Aries, Myôboku i Ran Ran Ran, tres grups que combinen l’electrònica amb altres gèneres musicals. El concert començarà a partir de les 19h i l’entrada és gratuïta.

I per últim us recomanem l’actuació de Giorgio Moroder d’aquest dissabte al Festival Jardins de Pedralbes. Moroder, un dels fundadors de la música disco i de l’electrònica, ha col·laborat amb artistes de la talla d’Elton John, David Bowie o Donna Summer al llarg de la seva carrera. Ara, amb 74 anys, viu una segona joventut i dalt de l’escenari segueix punxant temes que us poden fer moure músculs que no sabíeu ni que existien.

Activitats. Les activitats protagonistes d’aquest cap de setmana són Sant Joan i Corpus. La primera s’explica sola: fogueres, petards, coca i llum solar fins a les 21.30 (que contràriament al què diu l’imaginari popular no és la nit més curta de l’any, però gairebé). Comparada amb Sant Joan, la festa de Corpus pot semblar més avorrida, però hem vingut a desmentir-ho.

En molts claustres i patis de la ciutat podreu veure l’ou com balla, una tradició que es remunta a l’època moderna. Alguns dels llocs més típics on veure aquest curiós espectacle és el claustre de la catedral, la Casa de l’Ardiaca o l’Ateneu Barcelonès.Però segurament, la festa més espectacular de Corpus és la Patum. Tant avui com diumenge, Berga celebra la Patum completa, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La plaça de Sant Pere s’omple amb música i comparses, com el ball de gegants, els turcs i cavallets, el ball de l’àguila i els salts de plens.

Però si passeu de la cultura popular, a Barcelona també hi trobareu altres activitats. Dissabte 22 al vespre, té lloc una de les cites de les Nits al Castell de Montjuïc. En aquesta ocasió hi haurà un espectacle de circ contemporani ofert per l’Ateneu Popular de Nou Barris. L’entrada és gratuïta i hi haurà un bus llançadora que connectarà plaça Espanya i el Castell a partir de les 22h.

I per últim, fins el diumenge teniu temps de veure l’exposició August Sander. Fotografies de «gent del segle XX» a la Virreina Centre de la Imatge. La mostra gira al voltant de la sèrie que l’artista va capturar durant un dels períodes més cruents d’Alemanya (des de 1910 fins a 1950) posant l’objectiu sobre la societat del seu país.

Bon cap de setmana!

We also recommend you