ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Tolkien, Off Week i Born Street Food

  • 14/06/2019
  • 3 mins reading time
Off Week
Foto: Erkan Yavas

Les propostes cinematogràfiques d’aquesta setmana toquen els gèneres de la fantasia, la ciència-ficció i l’animació. Un festival de música en un centre comercial i un altre d’electrònica són les principals recomanacions musicals. I a les activitats, trobareu idees per posar-vos les botes.

Seguint la tònica de la setmana passada, l’agenda d’avui destaca per les seves propostes musicals. Hi ha concerts i festivals diversos que satisfaran les orelles de tots els públics. Però com sempre, també us portem les estrenes més interessants i tot tipus d’activitats. Les propostes que més destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana arriba a la cartellera Men in Black International. La saga que va catapultar Will Smith com estrella de Hollywood torna amb una nova parella protagonista. Aquest cop són Chris Hemsworth i Tessa Thompson, que ja havien coincidit a l’última de Thor, els encarregats de protegir la Terra de les amenaces extraterrestres. En aquesta entrega però, el màxim enemic serà el talp que intentarà rebentar l’organització des de dins.

La gran estrena de la setmana és Tolkien, que gira al voltant de la vida de J. R. R. Tolkien, autor de les conegudes novel·les El senyor dels anells i El hobbit. La pel·lícula s’endinsa en els anys de joventut de l’escriptor i en com la participació en la Primera i la Segona Guerra Mundial van convertir-se en font d’inspiració per a les històries de la Terra Mitjana.

L’última estrena que us recomanem és El pan de la guerra, una pel·lícula d’animació ambientada a la Guerra de l’Afganistan. La protagonista és Parvana, una nena d’11 anys que veu com els talibans detenen el seu pare. Per tal que la família pugui subsistir, Parvana es farà passar per un noi per a poder treballar.

Concerts. Aquesta setmana el Festival Jardins de Pedralbes compta amb dues propostes interessants. La primera és l’actuació de Los Planetas, una de les bandes indie amb més trajectòria del panorama musical espanyol. Divendres el grup granadí celebra els 20 anys del llançament de l’àlbum Una semana en el motor de un autobús amb un concert on estaran acompanyats per una orquestra simfònica i un cor de veus.

D’altra banda, el dissabte hi actuaran Zahara i Fuel Fandango. Zahara s’ha consolidat com a referent del pop indie del nostre país i ve a presentar el seu nou treball, Astronauta. Fuel Fandango, en canvi, portaran sobre l’escenari la fusió que els caracteritza: una combinació entre flamenc, R&B i música electrònica.

De divendres a diumenge, si no aneu gaire curts de diners, també podreu gaudir de l’Off Week al Parc del Fòrum. Aquest nou festival de música electrònica supleix el buit que ha deixat el Sónar, que enguany se celebrarà al juliol. Alguns noms dels artistes que podreu trobar en cartell són Maceo Plex, Tale of Us, Solomun o Jamie Jones.

Un altre festival que us proposem el Maremagnum Fest, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana al centre comercial Maremagnum. L’entrada és gratuïta i les food trucks posaran l’oferta gastronòmica per acompanyar la música. Entre els artistes convidats destaquen els noms de Ramon Mirabet, Mishima i Paula Valls.

I, fora de la capital, no us podeu perdre l’Embassa’t. Sabadell celebra una nova edició d’aquest festival de petit format que té com a protagonista la música indie. Els concerts de l’Embassa’t, que ja s’han convertit en una cita habitual del mes de juny a la ciutat, tindran lloc tant divendres com dissabte, i els noms més destacats que hi trobareu són El Petit de Cal Eril, Novedades Carminha, Clara Peya i Cariño.

Activitats. Les dues principals activitats que us proposem tenen un punt en comú: el bon menjar. Si la setmana passada era la Rambla la que es vestia de gala per acollir les delicatessen culinàries de la ciutat, aquest cap de setmana el protagonista és el Born. El Born Street Food treu les cuines dels restaurants més destacats del barri al carrer per fer les delícies dels més tastaolletes. El festival gastronòmic tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 al Pla de Palau.

En la mateixa línia podeu gaudir de l’Apritivo Fstival. Aquest cap de setmana, la cerveseria Imprfcto, situada al Paral·lel, organitza a la terrassa del local fins a 15 actuacions musicals maridades amb tapes i bona cervesa. Si d’entrada la proposta ja té bona pinta, la cosa encara millora més si us diem que l’entrada és gratuïta.

Per contrarestar totes aquestes calories, també us informem de l’activitat Run for the Oceans. Adidas organitza aquesta cursa que compta amb diferents rutes pensades segons les capacitats de cadascú: el recorregut total és de 7km i els participants s’han d’apuntar en la ruta que creguin que compleix les característiques més similars al seu ritme de cursa. El punt d’arribada comú serà el Moll de la Fusta i, per cada quilòmetre que es corri, Adidas donarà 1$ a Parley for the Oceans, una organització que vetlla per la cura dels oceans.

I per últim acabem a Sant Antoni. D’una banda, durant el cap de setmana teniu el Gran Price Vinyl Fest, la fira discogràfica del barri. A més de poder passejar pels expositors de vinils (en trobareu provinents de Catalunya, però també de França o Itàlia) també trobareu actuacions de grups musicals i sessions de DJ, entre altres activitats. I dissabte, si us interessa més el món de la il·lustració, al MOB Pau s’hi celebrarà el We Draw #3. L’espai de coworking de Sant Antoni organitza un market amb una bona dosi de música i cervesa on es presentarà el treball de 20 artistes locals que posaran en venda algunes de les seves obres.

Bon cap de setmana!

We also recommend you