ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Rocketman, Primavera Sound i Foto Colectania

  • 30/05/2019
  • 3 mins reading time
Agenda Primavera Sound
Escenari del Primavera Sound de l'edició del 2014. / Foto: Ariel Martini

Elton John i la Festa del Cine marquen les propostes cinematogràfiques, el Primavera Sound les opcions musicals i una exposició de Foto Colectania la llista d’activitats per a l’agenda d’aquesta setmana.

Tot sembla indicar que les temperatures tiraran cap amunt i que el sol serà la tònica d’aquest cap de setmana: dos ingredients ideals per acompanyar el Primavera Sound, una de les grans cites culturals que us portem a l’agenda d’avui. I és que la música és una de les grans protagonistes de la setmana, ja sigui en forma de musical o de concerts. Però no pas l’única. De totes les propostes que trobareu per Barcelona, les que més destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana s’estrenen unes quantes pel·lícules que tenen molt bona pinta. La primera d’elles és Rocketman, l’esperat biopic sobre Elton John. El musical tracta els primers anys de carrera de l’artista i se centra en el moment en què el cantant anglès salta a la fama i ha de gestionar els problemes derivats de la seva gran popularitat. En definitiva, la pel·lícula compta amb una bona història, grans dosis de música pop, molta purpurina i vestits extravagants. Pot haver-hi una combinació millor?

Una altra de les estrenes és John Wick: capítulo 3 – Parabellum. Keanu Reeves torna a donar vida a John Wick, un assassí a sou enfrontat a tots els gàngsters haguts i per haver. En la nova entrega de la saga, John Wick es troba en el punt de mira d’un nombrós exèrcit de mercenaris que el posaran contra les cordes i no li perdonaran fàcilment la mort d’un dels seus antics companys. Una bona pel·lícula de sang i fetge si el què us agrada és l’acció, les organitzacions criminals i l’artilleria pesant.

Aquest divendres també arriba a la cartellera La corresponsal, un drama biogràfic sobre Marie Colvin, la reconeguda periodista de guerra que va cobrir algunes de les zones més conflictives del planeta. El film s’endinsa en la personalitat esquerpa de la corresponsal, que d’altra banda es desvivia per apropar la realitat dels conflictes als lectors tot i que per fer-ho posés en perill la seva vida. Algunes de les zones que va cobrir van ser Txetxènia, Kosovo, Sri Lanka, Líbia o Síria, on va perdre la vida el 2012.

Per últim us volem recordar que la setmana que ve, els dies 3, 4 i 5 de juny, arriba una nova edició de la Festa del Cine, que enguany celebra 10 anys. Com ja és tradició, s’hi han adherit la major part de les sales de Barcelona: això significa que durant tres dies podreu anar a veure les pel·lícules que vulgueu per només 2,90€ la sessió.

Concerts. El gran esdeveniment musical d’aquesta setmana és, sense cap mena de dubte, el Primavera Sound. Alguns dels grups destacats que tocaran al festival són Tame Impala, Miley Cyrus, Suede o Solange pel que fa a l’escena internacional; i Rosalía, Pavvla i Christina Rosenvinge com a artistes locals amb projecció internacional. Però si sou d’aquells que us fa mal haver de pagar els preus astronòmics de l’abonament o, simplement, passeu de concentracions de hipsters a la vora de la platja, sapigueu que també trobareu altres propostes per a aquesta setmana.

Una d’elles és el Vermut Jazz, un conjunt de sessions que organitza l’Auditori a l’exterior del seu edifici. Aquest diumenge actuarà el Clara Luna Quartet, que fusiona el jazz i la bossa nova. El concert començarà a les 12.45h i és gratuït.

També us informem que a partir de la setmana que ve comença el festival Jardins de Pedralbes, que s’allargarà fins a mitjans de juliol. Tot i que encara falten uns quants dies, un dels concerts destacats és el que oferirà Joan Dausà el 13 de juny. Us avisem amb temps perquè les entrades estan volant, així que si hi voleu anar val més que us afanyeu!

Activitats. Aquest cap de setmana us proposem una exposició a tocar de la universitat. Foto Colectania acull fins el 9 de juny On abortion, de Laia Abril, el primer capítol d’un projecte a llarg termini que la fotògrafa ha titulat A History of Misogyny. La mostra, que recull el testimoni de més de 50 històries personals, fa un treball exhaustiu de documentació i conceptualització dels perills i danys als què estan exposades les dones que no poden accedir a l’avortament de forma legal, segura i gratuïta.

Una altra de les coses que podeu fer és passejar per la Dreta de l’Eixample, que està de celebració. Durant aquesta setmana i fins diumenge, dins els actes de la Festa Major, hi ha organitzada la 15a. Fira Modernista. La fira, que aquest any està dedicada a Josep Maria Jujol, compta amb un ampli programa d’activitats i tallers i, entre d’altres propostes, podreu visitar de manera gratuïta edificis tan emblemàtics com la Biblioteca Arús o apuntar-vos a la ruta modernista sobre Lluís Domènech i Montaner.

I per últim, acabem amb markets. Els més interessants per a aquest cap de setmana són el Fleadonia del Raval, el Palo Alto al Poblenou, el 8037 Market del Generator Hostel del carrer Còrsega o el Two Market de l’Ovella Negra de Marina.

Bon cap de setmana!

We also recommend you