ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Liceu, la Nit dels Museus i Girona, Temps de Flors

  • 16/05/2019
  • 2 mins reading time
El MACBA durant la Nit dels Museus del 2018. / Foto: Robert Ramos - Ajuntament de Barcelona

Aquest cap de setmana no trobareu pel·lícules interessants a la cartellera però sí a la sala Phenomena. Podreu anar a veure dos concerts al Palau Sant Jordi i una òpera tirada de preu al Liceu i tindreu l’oportunitat de descobrir una Barcelona i Girona diferents gràcies a la Nit dels Museus i a l’exposició Temps de Flors.

El proper dissabte a la nit hi ha lluna plena i sembla que la ciutat ho vulgui celebrar amb un munt d’activitats: des de tota l’oferta que trobareu programada per la Nit dels Museus fins al concert de Pablo Alborán al Sant Jordi o, si us va la cultura més kitsch, veient la final d’Eurovisió des del sofà de casa. De totes maneres, les activitats per dissabte a la nit no són les úniques que trobareu per a l’agenda d’aquesta setmana. Les que més us destaquem són:

Pel·lícules. Si us heu de guiar per les estrenes, aquest cap de setmana no ho teniu gaire bé. L’única que salvem de la crema és Casi imposible, una comèdia romàntica que gira al voltant de dos personatges que es retroben al cap de molt temps en punts de la vida completament oposats. Charlize Theron es posa a la pell de la secretària d’Estat dels EUA mentre que Seth Rogen interpreta un periodista de publicacions independents. Quan els seus camins es tornen a creuar, entre ells naixerà una química tan improblable com indestructible.

Divendres també s’estrena Hellboy, però és tan dolenta que només us n’informem perquè no l’aneu a veure. Si li teniu especial estima al personatge del dimoni maldestre creat per Mike Mignola val més que torneu a mirar-vos les pel·lícules de Guillermo del Toro o que us rellegiu els còmics.

Així que, veient el panorama, si us ve de gust anar al cine aquest cap de setmana val més que correu cap al Phenomena. A banda d’algunes pel·lícules estrenades en les últimes setmanes, divendres podreu veure Interstellar a primera hora de la tarda i Blade Runner el diumenge a les 23.00h.

Concerts. Divendres i dissabte trobareu dos concerts destacats al Palau Sant Jordi. El dia 17 hi actuaran els Backstreet Boys, la mítica boy-band dels 90 que presenta nou àlbum després de més de 6 anys de silenci. El dia 18, en canvi, hi actuarà el cantant malagueny Pablo Alborán. Amb un pop d’arrels flamenques i unes melodies ben ensucrades, Alborán portarà al Sant Jordi la gira del seu últim disc, Prometo.

Per últim, us proposem un “concert” diferent. Si no heu anat mai a l’òpera per por d’arruïnar-vos, aquesta vegada el Liceu us ho posa fàcil. Fins al 25 de maig els menors de 35 anys podreu anar a veure Les pêcheurs de perles en qualsevol de les localitats disponibles per només 30€. L’òpera de Georges Bizet, que presenta un triangle amorós ambientat a la llunyana Sri Lanka, arriba a Barcelona amb una posada en escena actualitzada. Si us interessa és molt fàcil: només heu de comprar l’entrada que més us agradi i seleccionar la tarifa UNDER35.

Activitats. Dissabte, des de les 19h i fins a la 1h de la matinada, se celebra la Nit dels Museus amb la participació de més de 80 equipaments. Alguns dels museus que podreu visitar de nit són el MNAC, el MACBA, el MUHBA o el Picasso. A banda de l’entrada gratuïta a tots els espais que s’adhereixen a la Nit dels Museus també hi ha organitzades activitats paral·leles com ara visites guiades, tallers o concerts.

Girona, Temps de Flors és una de les grans cites del mes de maig de la capital gironina. Si no vau poder anar-hi el cap de setmana passat, aquest dissabte i diumenge teniu una nova oportunitat. Tota la ciutat s’engalana de flors i d’instal·lacions artístiques i, a més, s’obren patis i jardins particulars que normalment estan tancats al públic: una gran excusa per fer una escapada al costat de casa i atipar-vos de xuixos!

L’última proposta és anar al teatre per menys de 2€. Sona bé, oi? Doncs és el què us planteja el Dia del Teatre SGAE amb nou obres de teatre que podreu veure fins al 26 de maig a Barcelona. Alguns dels espais adherits a aquesta iniciativa són La Villarroel, el Teatre Goya, l’Escenari Joan Brossa o el Sant Andreu Teatre.

Bon cap de setmana!

We also recommend you