ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Tapes, Poblenou Open Day i World Press Photo

  • 03/05/2019
  • 2 mins reading time
Foto: Hotel Tapa Tour

Us expliquem com es presenta un cap de setmana on trobareu la cloenda d’un festival de cinema, concerts acompanyats de vermut, bon menjar i un parell d’exposicions de les que et toquen la fibra.

Amb el primer cap de setmana de maig sembla que finalment arribarà el bon temps (creuem els dits!). Així doncs, abans que la ciutat es comenci a omplir de riuades de guiris amb sandàlies i mitjons, podeu aprofitar per prendre una mica de vitamina D i sortir a fer alguna de les activitats que us proposem. Les que més us destaquem són:

Pel·lícules. Aquest cap de setmana no sembla gaire prometedor, si ens fixem en la cartellera: poques estrenes i la majoria bastant discretes. Només us parlarem d’El bailarín, del director i actor Ralph Fiennes. La pel·lícula gira al voltant de la vida de Rudolf Nureyev, un dels millors ballarins de la URSS, que quan se li obre la possibilitat de fer una gira a l’estranger optarà per desertar i fugir malgrat tots els perills que aquesta decisió li pot comportar.

Diumenge, en canvi, es posa el colofó del D’A Film Festival, que fa un repàs de l’actualitat del cinema independent tant a nivell internacional com nacional. Podreu veure pel·lícules que ja han recollit premis de públic i crítica i propostes de nous talents. La major part de les projeccions es fan als Aribau Multicinemes i podreu trobar entrades a partir de 6€.

I per acabar, el cinema també festeja el 500 aniversari de la mort de Leonardo. Dilluns que ve podreu trobar en algunes sales Leonardo: Quinto centenario, un documental italià que s’endinsa en la figura del mestre del Renaixement a través dels seus còdex i les idees que molts anys més tard s’han arribat a materialitzar.

Concerts. Si algú de vosaltres té ganes de reviure l’etapa de la preadolescència, divendres al vespre en tindreu oportunitat. Segurament us soni familiar el nom de Tokio Hotel, el grup de pop rock alemany famós a principis de la primera dècada dels 2000 gràcies al single Monsoon i al pentinat del cantant, que desafiava les lleis de la gravetat. Bé, doncs, divendres a les 20.30, a la sala 1 de Razzmatazz, ofereixen un concert de la gira que celebra els seus 15 anys sobre els escenaris on reviuran les cançons que els van fer saltar a la fama i les dels últims discos.

D’altra banda, aquest cap de setmana és manté la combinació guanyadora de vermut i música. Divendres a la tarda podreu gaudir d’un nou concert dels Aperitius del Primavera Sound. Aquesta vegada el local escollit per fer una copa és la Monroe, el bar de la Filmoteca, i els encarregats de posar-hi música seran Algora i Xtrarradio DJ’s. I diumenge, l’Hotel Mandarin Oriental obre la seva terrassa al duet BonJouR que acompanyarà vermut i tapes a ritme de folk.

Activitats. Si sou de bon menjar, esteu de sort durant tot el mes de maig. Amb l’Hotel Tapa Tour tindreu l’oportunitat de gaudir de les millors tapes (i còctels) en un entorn privilegiat, les terrasses d’alguns dels hotels més icònics de la ciutat. I el millor de tot, el preu: l’experiència us costarà entre els 8 i els 12€.

De cara al cap de setmana, una de les activitats destacades és el Poblenou Open Day, que arriba a la 7a. edició. El que possiblement és un dels barris més creatius de Barcelona vol donar a conèixer els projectes que s’hi estan desenvolupant. Per això, art, gastronomia, innovació i música seran les protagonistes de l’extensa programació d’activitats que es duran a terme al llarg de tot el dia.

Per últim també us volem recomanar dues exposicions que podreu veure fins al dia 26 d’aquest mes. La primera és la de Max Beckmann (Leipzig 1884 – Nova York 1950), al Caixafòrum. Per al gran públic segurament no és la cara més coneguda de l’avantguarda alemanya, però la trajectòria vital i artística de Max Beckmann serveix molt bé per entendre un període tan complex com l’Alemanya (i l’Europa) de la primera meitat del segle XX. I la segona és el World Press Photo, que com ja es tradició acull el CCCB. La mostra exposa les fotografies guanyadores del prestigiós premi que posa en valor la tasca dels fotoperiodistes.

Bon cap de setmana!

We also recommend you