ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Mecal, Ramon Mirabet, i markets

  • 04/04/2019
  • 3 mins reading time
Foto: Shutterstock

Malgrat una cartellera més fluixa de l’habitual, us proposem un divendres musical i un cap de setmana ple d’activitats, amb el protagonisme indiscutible dels markets que trobareu per tota la ciutat.

Estrenem el mes d’abril amb més fred del previst, tant pel que fa a les temperatures com per les propostes culturals. I és que els esdeveniments de la setmana no són per tirar coets. Menys mal d’activitats com el Saló del Còmic, els markets o el festival Mecal que donen una mica de vida a una agenda una mica ensopida. Amb aquest panorama, les propostes que destaquem per a aquesta setmana són:

Pel·lícules. Tenim males notícies per als més cinèfils: la cartellera d’aquesta setmana fa bastanta pena. Us ressenyem només dues estrenes. La primera és Shazam!, la pel·lícula amb nom d’app musical sobre superherois de la DC Comics. El protagonista és un noi de 14 anys en procés d’acollida que de la nit al dia descobreix que es pot transformar en un adult amb superpoders. I, mentre aprèn a controlar les noves capacitats sobrenaturals, es dedica a fer les malifetes pròpies d’un adolescent. En definitiva, una bona comèdia lleugera que segurament no passarà als annals de la història.

També s’estrena Identidad borrada, que tracta el tema de les últimes polèmiques declaracions del Papa: la possibilitat de “curar” la homosexualitat. La pel·lícula, protagonitzada per Nicole Kidman i Russell Crowe, narra la història d’un adolescent que és obligat a seguir un programa de teràpia si no vol ser rebutjat per la seva família. Però un cop dins el programa, el jove s’enfrontarà amb el seu terapeuta i lluitarà per defensar la seva identitat.

Però no està tot perdut. Al Phenomena, la sala que combina la nostàlgia pel cinema d’abans amb la tecnologia més puntera, podreu tornar a veure Wall-E (divendres a les 18.10h) i Dunkirk (dissabte a les 20.10h). I, a més, fins al 14 d’abril podreu gaudir del Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona. Des d’avui i fins diumenge, podreu veure els curts de ficció més innovadors, el concurs de curtmetratges de l’Escola de Cine de Barcelona o una “batalla” de programadors. Les seus del festival per a aquest cap de setmana seran l’Institut Français i Movistar Centre, i el preu per sessió és de 5€.

Concerts. Les opcions musicals de la setmana es concentren en divendres. A les 21h actua Ramon Mirabet, el cantant català que va saltar a la fama gràcies a un showtalent francès. Després de guanyar-se el reconeixement dins el panorama musical de casa nostra, presenta el seu tercer disc amb una espectacular posada en escena al Palau de la Música i acompanyat per la seva banda de músics i una orquestra de cordes.

També divendres es dona el tret de sortida al Cruïlla de Primavera amb l’actuació de Lildami, el cantant de trap en català que s’està obrint pas a l’escena urbana i que presenta àlbum a La Nau, al districte de Sant Martí. Malauradament ja no queden entrades per a aquest concert, però si us afanyeu encara sou a temps per aconseguir veure el directe de La Pegatina, que actuaran en el mateix festival dissabte que ve.

Activitats. De divendres i fins diumenge, al recinte firal de Montjuïc, se celebra el Saló del Còmic. En aquesta edició (i ja en van 37) tindran un paper destacat Popeye i Tintín, que compleixen 90 anys i Astèrix, que en fa 60. A més, es retrà homenatge a Stan Lee, el fundador de Marvel que va morir el novembre passat, amb una exposició sobre la seva figura. Com és habitual, a banda dels expositors, trobareu tallers, xerrades i activitats relacionades amb el món de la vinyeta.

Diumenge 7 a les 9.00h arrenca la Cursa del Corte Inglés. Els més esportistes encara us hi podeu inscriure, i aquells que preferiu fer altres plans, tingueu en compte que pel centre de la ciutat i per la muntanya de Montjuïc la mobilitat es veurà afectada.

Però els veritables protagonistes del cap de setmana són els markets: en trobareu arreu de la ciutat i de tot tipus: de roba vinatge, de disseny, gastronòmics, d’objectes de segona mà…De tota l’oferta, els que us destaquem són els següents: l’All Those Market a l’esplanada del TNC, el Palo Alto, el My Barrio als jardinets de Gràcia, el Fleadonia a la plaça Salvador Seguí (Raval) i el Happy Market dins el Generator Hostel, tocar de la Casa Batlló.

Bon cap de setmana!

We also recommend you