ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Dumbo, vermut i NonStop

  • 28/03/2019
  • 3 mins reading time
Foto: La Florinata blog

Dumbo posa la nota nostàlgica i sentimental a una cartellera molt variada, com també són variats els concerts que us recomanem aquesta setmana. I pel que fa a les activitats us descobrim un festival d’animació que no és només per a nens, una ruta per passejar entre negocis centenaris i com aprofitar les ofertes d’un market de segona mà.

Si el pol·len que ja fa dies que corre per Barcelona encara no ha acabat amb tots nosaltres, podreu gaudir d’un cap de setmana assolellat i calorós: una previsió ideal per celebrar que els exàmens han acabat. Així doncs, podeu aprofitar per autoregalar-vos alguna de les propostes que destaquem pels propers 7 dies.

Pel·lícules. Aquesta setmana s’estrena un dels remakes més esperats de la temporada: Dumbo, el clàssic d’animació de Disney. La pel·lícula, dirigida per Tim Burton, manté la trama original de 1941, però canvia els dibuixos animats per l’acció real. Entre els actors del repartiment hi ha noms destacats com els de Colin Farrell, Eva Green i Danny DeVito.

També arriba a la cartellera Nación Salvaje, un film que transporta la història de les Bruixes de Salem al segle XXI i l’actualitza en clau cibernètica. L’argument (que podria formar part d’un capítol de Black Mirror) gira al voltant del robatori i la publicació de les dades personals dels habitants de Salem. Aquest fet dóna lloc a una onada de violència que acabarà amb la persecució de quatre noies acusades de ser les autores del hackeig: les bruixes de Salem de l’era digital.

L’última estrena que us proposem és Conociendo a Astrid, un biopic que s’endinsa en la vida d’Astrid Lindgren, l’escriptora sueca creadora de Pippi Långstrump, la rebel nena pèl-roja que va convertir-se en fenomen mundial per a més d’una generació de nens.

Per acabar us recomanem el Moritz Feed Dog, el festival de cinema documental de moda que se celebra del 28 al 31 de març als Cinemes Aribau. El festival trasllada el món de la moda de la passarel·la a la gran pantalla i hi podreu trobar documentals sobre figures i temes molt dispars: Coco Chanel, Bill Cunningham, Jean Paul Gaultier, l’elaboració 100% artesanal dels teixits de seda a Cambodja o els esbossos de Christian Dior són només alguns dels protagonistes d’aquesta edició. Cada passi costa 7€.

Concerts. Divendres 29, el Guitar BCN ens proposa un espectacle sonor de la mà d’un dels virtuosos del trombó més aclamats als EUA: Trombone Shorty i la seva banda transportaran el públic del Razzmatazz fins a Nova Orleans a ritme de funk i jazz.

El mateix divendres a la Sala Apolo podreu gaudir de l’actuació de tres grups en un mateix concert. D’una banda, Mujeres, el grup de garage amb influències pop presenta el seu últim EP per celebrar que fa 10 anys que pugen als escenaris. A més, també actuaran Sierra i Melenas, dues bandes que s’estan obrint camí dins el panorama musical de casa nostra.

Per últim, us proposem una combinació que us acostarà al nirvana: un migdia de diumenge, vermut i bona música. Aquest és el programa de l’Últim Vermut del Mes, una iniciativa organitzada per Cooncert.com i Cinzano. L’escenari escollit és el Mercat dels Encants i en aquesta ocasió El Petit de Cal Eril seran els encarregats de posar-hi la música. L’entrada costa tan sols 5€.

Activitats. Del 28 al 31 de març se celebra el NonStop Barcelona Animació, el Festival Internacional de Cinema d’Animació que enguany celebra deu anys. El NonStop té programades projeccions, xerrades i tallers que pretenen acostar el cinema animat a petits i grans. L’entrada general per a tot el festival costa 15€ (tot i que també es poden comprar entrades individuals per a cada sessió) i les activitats tindran lloc entre el MACBA i l’Arts Santa Mònica.

Dissabte i diumenge, en el marc de la Setmana del Comerç, l’associació Barna Centre i Amics de la Rambla organitzen una ruta gratuïta per descobrir els comerços centenaris del centre de la ciutat. El recorregut començarà a plaça Sant Jaume i es visitaran botigues tan mítiques com La Colmena, el Rei de la Màgia, el Cafè de l’Òpera… La ruta dura entre una hora i mitja i dues hores i, tot i que és gratuïta, cal fer inscripció prèvia trucant al telèfon 93 317 29 40.

Acabem amb el GIVE’ME 5, el market de segona mà que els de Two Market organitzen al convent de Sant Agustí Vell, a menys de 100 metres de la universitat. Diumenge 31, de 11h a 19h, podreu trobar roba, il·lustracions i disseny per preus que no superen els 5€.

Bon cap de setmana!

We also recommend you