ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Almodóvar, LDS i Kosmopolis

  • 21/03/2019
  • 2 mins reading time
Foto: CCCB

Per a aquest cap de setmana teniu pel·lícules d’estrena molt interessants i concerts per a tots els gustos: de música clàssica, pop, urban i rap. A més, trobareu Kosmopolis, la cita literària al CCCB, una bicicletada pel centre de Barcelona i un market de segona mà.

Amb la primavera acabada d’estrenar i les previsions de bon temps per al cap de setmana us descobrim algunes de les activitats que podeu fer per gaudir de l’aire lliure, més enllà de les habituals propostes cinematogràfiques i musicals. Així doncs, els plans que destaquem aquesta setmana són:

Pel·lícules. Aquest cap de setmana arriba a la gran pantalla la última i esperada pel·lícula de Pedro Almodóvar: Dolor y gloria. La cinta està protagonitzada per Antonio Banderas i per algunes de les chicas Almodóvar més cèlebres: Julieta Serrano, Penélope Cruz, Cecilia Roth i Kiti Mánver. El film se centra en la història d’un director de cine a la recta final de la seva carrera que s’enfronta a un seguit de retrobaments (alguns reals i d’altres que reviu en la memòria) als quals només aconsegueix sobreposar-s’hi per la via de la creació i l’escriptura.

També s’estrena aquesta setmana Nosotros un thriller terrorífic dirigit per Jordan Peele, que ja va deixar glaçats els espectadors el 2017 amb Déjame salir. En aquest cas, la trama gira al voltant d’una família que decideix fer una escapada en una casa prop de la costa però que al fer-se de nit hauran de plantar cara a un enemic insòlit i aterrador alhora: la versió malèfica d’ells mateixos. La protagonista l’encarna Lupita Nyong’o, guanyadora d’un Oscar per 12 años de esclavitud.

Per últim, tot i que amb unes crítiques més fluixes, també arriba a la cartellera Bel canto. La última función. La cinta que protagonitza Julianne Moore explica com una cantant d’òpera mundialment famosa és segrestada com a ostatge a Sud-amèrica, on un ric empresari japonès l’havia convidat a actuar.

Concerts. Divendres 22 actua al Palau de la Música el pianista James Rhodes. El músic, conegut també per la seva faceta com a escriptor, oferirà un concert amb Beethoven, Chopin i Bach com a protagonistes. Si us interessa, afanyeu-vos a agafar entrades perquè en queden ben poques!

El mateix divendres, amb un aire més pop, també trobareu la proposta de Paral·leles, un mini-festival dins el Guitar BCN creat per celebrar els seus 30 anys. En 4 escenaris diferents situats a l’avinguda Paral·lel (dues sales al BARTS i dues a l’Apolo) podreu gaudir pel preu d’una sola entrada (25€) de totes les actuacions, on destaquem les de de Los Ganglios, Ladilla russa, Miranda!, Putochinomaricón o Sonido Tupinamba.

Dissabte 23 a les 20h Lágrimas de Sangre (LDS) toca al Sant Jordi Club. El grup de rap combatiu format al Masnou presenten el seu nou disc que porta per títol Vértigo.

Activitats. Del 20 al 24 de març se celebra Kosmopolis al CCCB, el festival biennal on la literatura interactua amb les ciències i les arts. El festival compta amb la participació d’autors de renom i veus emergents tant del panorama internacional com de casa nostra. Durant els dies que duri Kosmopolis es faran xerrades, projeccions, concerts i debats per abordar alguns dels desafiaments més interessants que afronten actualment la cultura en general i la literatura en particular. S’hi tractaran temes com el feminisme o el postcapitalisme, a més de discutir on es troben les fronteres entre les disciplines i els gèneres literaris.

Els amants de les dues rodes (sense motor) teniu un esdeveniment a marcar al calendari el proper diumenge 24: la Bicicletada. La Festa de la Bicicleta comença a les 10h amb un circuit d’11 km. que té com a punt de sortida el carrer Aragó amb Passeig de Sant Joan i que finalitza al Passeig Lluís Companys. El recorregut està obert a totes les edats, no té pendents i no cal fer inscripció prèvia per participar-hi. A més, fins a les 15h trobareu tot d’activitats que tindran la bicicleta com a eix central al mateix Passeig Lluís Companys.

Per últim, us proposem el market Lost&Found que també té lloc el diumenge. A l’estació de França podreu donar la benvinguda a la primavera mentre busqueu les millors gangues entre productes de segona mà: des de roba a vinils, llibres o peces de decoració. L’entrada és gratuïta.

Bon cap de setmana!

We also recommend you