ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Potemkin, Florence + The Machine i Museu del Disseny

  • 14/03/2019
  • 3 mins reading time
Cartell original de la pel·lícula "El acorazado Potemkin" de Sergei Eisenstein / Foto: Viquipèdia

Arriba un cap de setmana ple de propostes cinematogràfiques i activitats de tot tipus: des de la tradicional Festa Major del Pi, passant per un brunch electrònic o una exposició dedicada a la publicitat.

La setmana que ve és sant Josep i això significa tres coses: el dia del pare, poder menjar crema fins que us surti per les orelles i descobrir quina falla és l’última víctima de la cremà i “el caloret”, com deia aquella. De totes maneres, aquest cap de setmana tenim un altre protagonista del santoral: sant Patrici. A casa nostra aquesta festa es tradueix en la vessant més pagana amb el Barcelona Beer Festival, que trobareu a la secció d’activitats. Però comencem pel començament. Les propostes que destaquem aquesta setmana són:

Pel·lícules. La cartellera d’aquesta setmana porta diferents estrenes i un parell de reposicions. Una de les estrenes destacades és El Gordo y el Flaco (Stan & Ollie), el biopic d’una de les parelles còmiques més importants del segle XX. La pel·lícula aprofundeix en la vessant psicològica dels dos còmics alhora que narra les vicissituds de la seva última gira per Gran Bretanya. Una altra de les novetats és Beautiful Boy. Siempre serás mi hijo, una crònica sobre el patiment d’un pare (Steve Carell) que veu com el seu fill (Timothée Chamalet) manté una lluita per superar l’addicció a la metanfetamina. Malgrat que en certes ocasions la cinta tendeix a passar-se de melodramàtica, les actuacions dels dos actors principals han sigut aplaudides per la crítica.

Dissabte 16, dins el cicle dels Millors Films del 2018, teniu l’oportunitat de tornar a veure Call Me By Your Name a la Filmoteca. La pel·lícula, també protagonitzada per Timothée Chamalet, s’ambienta a la Itàlia dels anys 80 i narra la història d’un amor adolescent d’estiu. El film, que va recollir una allau de premis i bones crítiques al llarg de l’any passat, es projectarà a les 19.30h pel preu irrisori de 3€.

Diumenge 17 els Cinemes Aribau reposen un de les pel·lícules més emblemàtiques del cinema mut: El acorazado Potemkin. El clàssic d’Eisenstein anirà acompanyat del rock psicodèlic de Raisa i del guitarrista Xisco Rojo, que hi posaran la banda sonora. El muntatge del film, que aconsegueix submergir l’espectador en la trama revolucionària, va marcar un abans i un després en la història del cinema. En definitiva, poder veure de nou El acorazado Potemkin en una gran pantalla és una oportunitat que no podeu deixar escapar.

Concerts. L’agenda d’aquesta setmana no serà recordada per les propostes musicals. Més enllà de les sessions habituals de sales com Apolo, Razzmatazz o el BARTS, tenim pocs concerts per destacar. Divendres actua al Luz de Gas Marta Soto, una de les joves promeses del pop espanyol. Soto, que va aconseguir captar l’atenció d’Alejandro Sanz amb les seves covers a Youtube, presenta el seu àlbum de debut (disc que ara mateix encapçala les llistes dels més venuts).

I de cara a la setmana vinent, dimecres 20 de març Florence + The Machine oferiran un concert al Palau Sant Jordi que forma part de la gira europea que el grup britànic està fent per presentar el seu últim àlbum, High as Hope.

Activitats. Coincidint amb sant Patrici, des de divendres i durant tot el cap de setmana podreu gaudir de les millors cerveses artesanes produïdes al nostre país i a l’estranger en el Barcelona Beer Festival. Com cada any, l’esdeveniment cerveser per excel·lència s’organitza al recinte firal de La Farga de l’Hospitalet: en aquesta edició es podran degustar més de 650 cerveses diferents.

Aquesta setmana també arrenca la Festa de sant Josep Oriol, també coneguda com la Festa Major del Pi perquè concentra la seva activitat a la cèntrica plaça del Gòtic. Les celebracions s’allargaran fins el dia 24 però per a aquest cap de setmana destaquem la diada castellera del dissabte dia 16 a les 17h o les diferents cercaviles que tindran lloc durant diumenge.

Si enlloc de la gralla us va més la moguda electrònica, diumenge 17 teniu una cita amb Brunch-in the City. A partir de les 13 i fins les 22h, al Parc del Fòrum, podreu gaudir de l’esdeveniment que combina música electrònica, aire lliure i food trucks.

L’última activitat que us proposem és l’exposició El boom de la publicitat. Reclams de llauna, cartró i rajola (1890-1950) al Museu del Disseny. Fins a finals de mes teniu temps per veure la mostra, que fa un recorregut per l’evolució del món de la publicitat comercial gràfica des dels seus inicis fins als anys 50 a través del reclam per a promocionar productes d’ús quotidià.

Bon cap de setmana!

We also recommend you