ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Capitana Marvel, Mutek i 8-M

  • 07/03/2019
  • 3 mins reading time
Foto: Robert Jones

Aquesta setmana trobareu a la cartellera la nova pel·lícula de Marvel, podreu assistir a un festival que potencia la creació de les dones o deixar-vos seduir per la música clàssica. A més també trobareu activitats en el marc del Dia Internacional de la Dona i d’altres relacionades amb la creativitat digital i gràfica.

Divendres és el Dia Internacional de la Dona i creiem que no hi ha millor manera de celebrar el 8 de març que consumint cultura feta per dones o que tenen les dones com a protagonistes. Per aquest motiu, tot i que també trobareu altres suggeriments, l’agenda d’aquesta setmana ve farcida de propostes on les dones juguen un paper destacat. Les propostes que seleccionem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana la cartellera arriba plena de pel·lícules on les dones són les protagonistes. Una d’elles és Capitana Marvel, la primera pel·lícula de Marvel Studios protagonitzada per una superheroïna. Brie Larson es posa a la pell de Carol Denvers (alter ego de la Capitana Marvel), que amb els seus superpoders haurà de salvar la Terra d’una guerra intergalàctica. La història se situa als anys 90 i també compta amb Samuel L. Jackson i Jude Law en el repartiment.

La mujer de la montaña és un thriller islandès. Una professora de cant decideix començar una lluita per protegir el medi ambient i enfrontar-se a la indústria local prenent tot tipus de riscos. Però quan li comuniquen que té llum verda per iniciar els tràmits d’adopció d’una nena es qüestionarà si cal comprometre’s tant en la lluita pel canvi climàtic.

Las herederas és una pel·lícula del Paraguai que explica la història de dues dones de classe alta vingudes a menys i que als 60 anys han d’afrontar una nova vida. La cinta ha estat molt ben rebuda per la crítica i ha recollit alguns premis internacionals, tres dels quals al Festival de Berlín.

Més enllà de les pel·lícules amb protagonisme femení, aquesta setmana també s’estrena l’últim film dirigit i protagonitzat per Clint Eastwood. Mula narra la història d’un octogenari solitari que veu com el seu negoci fa fallida. Davant la desesperació se li ofereix una feina aparentment fàcil: només requereix d’un cotxe. De la nit al dia Eastwood es troba involucrat en el tràfic de drogues del càrtel mexicà i començarà a aixecar sospites entre els agents de la DEA.

Per últim recordeu que, com us avançàvem en l’agenda de la setmana passada, encara podeu anar a veure el festival Americana: la programació s’allarga fins al diumenge 10.

Concerts. Dissabte 9 de març se celebra la 5a edició d’Estrogenfest al Centre cívic Les Basses (Nou Barris), un festival que a través de les arts plàstiques, l’artesania i la música vol visibilitzar les dones artistes. Pel que fa als concerts, diferents bandes tocaran en directe. Destaquem les madrilenyes Cariño, la banda barcelonina Aloha Bennets, el pop de ¡Viva la novia! i la proposta intimista d’Olivia Mateu. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat.

Entre el 4 i el 17 de març té lloc el Barcelona Obertura Spring Festival, el festival que inundarà Barcelona de música clàssica. Està organitzat pel Liceu, el Palau de la Música i l’Auditori, que acolliran els 17 concerts programats. A més, però, també hi haurà actuacions gratuïtes en altres indrets de la ciutat tan singulars com la Casa Batlló, la presó Model, el pavelló Mies van der Rohe o el MNAC, entre d’altres.

La setmana vinent, dimecres 13, els Crystal Fighters actuen al Poble Espanyol. El grup britànic portarà el seu pop contagiós a l’escenari de Barcelona, on presentaran algunes de les cançons del nou àlbum que acaben d’estrenar.

Activitats. Aquesta setmana trobem unes quantes propostes que s’inclouen en el marc del Dia Internacional de la Dona. El MNAC farà jornada de portes obertes per a les dones que vulguin visitar el museu durant el dia 8. A més, tots els diumenges de març, a les 11.30h i inclòs en el preu de l’entrada, es faran visites comentades en clau de gènere. Al llarg del dia 9 de març, el CCCB organitza una selecció de curtmetratges dirigits per dones i que han sigut presentats en el Directed By Women Spain. Els dies 9, 16 i 23 de març El Molino serà l’escenari de “Calladitas estáis más guapas”, el primer festival de comèdia femenina i feminista.

Canviant de registre, del 6 al 9 de març, el Mutek, el festival dedicat a la difusió de la creativitat digital en so, música i art audiovisual, celebra 10 anys. El festival compta amb diverses seus arreu de Barcelona, on es celebraran ponències, workshops, instal·lacions i, com no pot ser d’altra manera, concerts.

Per últim, també podeu passar pel Graf, la trobada de còmic d’autor i edició independent. Si us apassiona el món del còmic, dels fanzines i de les arts visuals en general, teniu una cita a la Fabra i Coats els dies 9 i 10 de març. A més de poder visitar els expositors, el Graf també organitza conferències, taules rodones i tallers com el de creació humorística o el de còmic exprés.

Bon cap de setmana!

We also recommend you