ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Americana, C. Tangana i Carnestoltes

  • 28/02/2019
  • 3 mins reading time
Carnaval de Solsona / Foto: Jofre Ferrer

Aquesta setmana al cinema hi trobareu estrenes, reestrenes i l’Americana Film Festival. També us recomanem concerts d’estils musicals ben diversos i activitats per sortir al carrer com el Carnestoltes o la festa de Sant Medir.

De Dijous Gras a Dimecres de Cendra: aquesta setmana ve marcada pel Carnaval, la festa més boja de l’any. No és d’estranyar, doncs, que algunes de les activitats que us recomanem tinguin protagonistes tan llunàtics com Vincent Van Gogh, Joan Miquel Oliver o el mateix Rei Carnestoltes. Per a aquesta setmana, les propostes són:

Pel·lícules. Aquesta setmana us destaquem dues estrenes. La primera és Van Gogh, a las puertas de la eternidad on Willem Dafoe es posa a la pell del conegut pintor holandès. La pel·lícula se centra en l’arribada de Van Gogh a França, l’amistat amb Paul Gauguin i de quina manera aquest fet sacsejarà la vida de l’artista.

L’altra estrena que remarquem és Bienvenidos a Marwen, de Robert Zemeckis, director de la mítica Forrest Gump. La pel·lícula està protagonitzada per Steve Carrell i combina l’animació amb personatges de carn i ossos. El film narra la història real d’un home que, després de patir una terrible pallissa que el deixa en coma, es desperta sense recordar res d’abans de l’incident. La seva teràpia per recuperar-se de l’amnèsia serà de tot menys convencional: es dedicarà a crear maquetes i figuretes de les persones que l’envolten i de soldats de la II Guerra Mundial.

Aquest dijous, per celebrar el 25è aniversari de l’estrena del film, podreu tornar a gaudir a la gran pantalla d’una de les pel·lícules més commovedores sobre la II Guerra Mundial: La lista de Schindler, de Steven Spielberg. Per a aquesta ocasió, la pel·lícula comptarà amb un sistema de so de 7.1 i una qualitat d’imatge de 4K, a més d’una presentació del director que s’ha inclòs abans de la pròpia projecció del film.

De cara a la setmana vinent, arriba una nova edició d’Americana, el festival de cinema independent nord-americà de Barcelona. Del 5 al 10 de març hi ha programats 24 llargmetratges, 8 documentals i 39 curts de les millors novetats del cinema indie dels EUA. El festival es portarà a terme en diferents cinemes de la ciutat i, a més de les pel·lícules programades, també comptarà amb la participació dels directors David i Nathan Zellner. Les entrades costen 6€, però si us traieu l’abonament podreu veure 6 pel·lícules per 30€.

Concerts. La matinada de dijous a divendres, C. Tangana, el músic madrileny que ha revolucionat l’escena del hip-hop espanyol, actua al Pacha Barcelona en un showcase que començarà a partir de les 02.00h.

Canviant totalment de registre, el divendres 1 de març a les 21h, Joan Miquel Oliver toca a Razzmatazz. El mallorquí presenta el seu nou àlbum, Elektra, que tanca la trilogia formada per Pegasus i Atlantis.

Diumenge 3 de març Estrella Morente actua al Liceu dins el festival Guitar BCN. La cantaora presenta el seu nou disc Copla, on ret homenatge i reelabora 12 peces del cançoner espanyol.

Activitats. Aquest cap de setmana, després d’empatxar-nos de coca de llardons i de botifarra d’ou, culmina el Carnestoltes. Dissabte 2 de març hi ha rues de carnaval arreu de Barcelona, però si ja teniu molt vista la Ciutat Comtal, us recomanem que traieu el cap per alguns dels Carnestoltes més típics de Catalunya. Us podeu posicionar en el clàssic enfrontament entre Sitges i Vilanova i la Geltrú o, si us animeu, podeu anar a veure la penjada del Ruc del carnaval de Solsona.

Diumenge és el dia de Sant Medir, però la festa més dolça de totes se celebrarà dilluns dia 4, ja que la tradició és que les cercaviles es facin en dia laborable. Tant a Sarrià com a Gràcia, els barris més implicats en la celebració, les colles repartiran kilos i kilos de caramels durant la cercavila, que en tots dos casos té previst un recorregut matinal i un al vespre.

Per acabar us proposem el seguit d’actes que la Unitat d’Igualtat de la UPF està organitzant pel Dia Internacional de les Dones. Durant tota la setmana vinent i fins el dia 11 de març hi ha xerrades i concerts en els diferents campus amb l’objectiu de sensibilitzar la comunitat universitària respecte a la desigualtat de gènere i per a reivindicar una universitat feminista.

Bon cap de setmana!

We also recommend you