ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Oscars, Maldita Nerea i CCCB

  • 21/02/2019
  • 3 mins reading time
Foto: Prayitno

Aquesta setmana, a més de les novetats de la cartellera, teniu una cita amb Hollywood: la matinada de diumenge a dilluns la capital del cinema celebra la gala dels Oscars. A més, a l’agenda també hi trobareu concerts de diferents estils musicals i les activitats que ha programat el CCCB per commemorar el seu 25è aniversari.

Dilluns que ve arrenca el Mobile World Congress i, abans que la ciutat se submergeixi en l’habitual caos d’anada i vinguda de congressistes i conferenciants que presentaran les últimes novetats en el camp de la telefonia mòbil, us portem unes quantes idees perquè desconnecteu durant el cap de setmana. Les propostes que destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana arriben a la cartellera un parell de biopics. El primer és  el drama Una cuestión de género, basat en fets reals. La història se centra en la figura de Ruth Bader Ginsburg des de la seva època d’estudiant de Dret a Harvard passant per la faceta de líder del moviment feminista dels anys 70’ quan va decidir afrontar el cas d’una acusació per discriminació de gènere. Durant la primera legislatura de Bill Clinton, Ginsburg va ser la segona dona nomenada jutgessa del Tribunal Suprem dels EUA.

El segon biopic és ¿Podrás perdonarme algún día? on la biògrafa Lee Israel, després d’arrossegar problemes econòmics durant una temporada, decideix falsificar cartes d’escriptors famosos i vendre-les. La cosa es complica, però, quan l’FBI comença a seguir la pista d’aquestes noves cartes aparegudes…

També trobareu a la cartellera la pel·lícula colombiana Pájaros de verano que explica l’origen del narcotràfic a través de la repercussió del boom de la cultura hippie nord-americana (i amb ella el de la marihuana) en una família indígena del desert de Guajira.

L’últim apunt de la cartellera és sobre Holmes & Watson, una pel·lícula que us recomanem que no aneu a veure. Aquesta enèsima versió sobre el famós detectiu de Baker St. ha rebut crítiques per totes bandes i ha estat nominada a 6 Razzies, els guardons que “premien” les pitjors pel·lícules i interpretacions de l’any. A falta del veredicte, que es donarà a conèixer aquest dissabte, creiem que la millor alternativa és mirar qualsevol de les pel·lícules que s’han fet sobre el personatge, veure algun dels capítols de Sherlock o, encara millor, llegir les novel·les d’Arthur Conan Doyle.

El cap de setmana, però, tenim com a gran alicient la 91a. edició de la gala dels Oscars. La matinada de diumenge a dilluns desfilaran per la catifa vermella del Dolby Theater de Los Angeles tots els nominats i les celebrities de la gran pantalla. Aquest cop, i després de la polèmica amb Kevin Hart, la cerimònia no comptarà amb cap presentador. De totes maneres el show està assegurat i ja estan confirmades les actuacions musicals de Lady Gaga o Queen.

Concerts. Divendres 22 us proposem dos concerts a la sala Apolo. A la [2] hi tocaran els bascos Delorean. El grup de pop electrònic diu adéu als escenaris amb una útlima gira que fa parada a Barcelona. A la [3], en canvi, trobareu Bea Pelea, Rocío i Albal en la sessió mensual de l’Apolo dedicada al reggaetón i la seva fusió amb altres gèneres urbans i llatins.

El dissabte 23 a les 21h Maldita Nerea actua al Palau de la Música. El concert forma part del Festival del Mil·lenni i servirà per presentar el nou àlbum del grup, que estarà acompanyat per la Orquestra Simfònica de Girona.

Activitats. Durant el cap de setmana, el CCCB farà jornada de portes obertes. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona celebra 25 anys i per això ha programat tot un seguit d’activitats tant per dissabte com per diumenge: concerts, projeccions i una competició de la Lliga de Debat Interuniversitari, entre d’altres. Com a proposta estrella, però, teniu la visita gratuïta a l’exposició d’Stanley Kubrick que repassa la trajectòria del director nord-americà i material audiovisual i peces icòniques que ha creat l’imaginari Kubrick. Si no hi podeu anar aquest cap de setmana, no patiu: la mostra s’allargarà fins a finals de març i el preu habitual és de 6€.

Des d’ahir i fins al 3 de març també podeu visitar l’exposició No borders – Art social a la galeria Miscelanea. La mostra, on hi col·laboren més de 300 artistes, pretén conscienciar sobre la crisi dels refugiats i denunciar la indiferència que han mostrat els governs vers aquest col·lectiu. Totes les obres exposades es poden comprar en forma de print pel preu de 5€, diners que aniran destinats a projectes d’ajuda per a persones refugiades.

Bon cap de setmana!

We also recommend you