ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Llum BCN, Cara·B i Casas

  • 14/02/2019
  • 3 mins reading time
Foto: Poblenou Urban District (David Torrents i Maurici Ginés)

Els plats forts d’aquesta setmana els trobareu als apartats de concerts i activitats: dos festivals de música indie i urban, el festival Llum BCN que se celebra al Poblenou, un parell de markets de segona mà i una exposició gratuïta de l’artista modernista Ramon Casas.

No us descobrim res si us diem que avui és el dia de Sant Valentí. Tant per aquells que teniu parella com pels que no, tant pels més ensucrats com per aquells que preferiu celebrar Sant Jordi: l’agenda cultural ve carregada de recomanacions per a tots els gustos. Aquesta setmana les propostes que destaquem són:

Pel·lícules. Si preteneu sorprendre algú per Sant Valentí aquest dijous o durant el cap de setmana millor que no el porteu al cine. Almenys no ho feu si teniu pensat anar a veure alguna de les estrenes, perquè la gran majoria deixen molt a desitjar. Només salvem de la crema 2 pel·lícules. La primera és Alita: ángel de combate, una adaptació del manga de Yukito Kishiro. La pel·lícula ha estat produïda i adaptada (però no dirigida) per James Cameron i compta amb Christoph Waltz com a protagonista. Aquesta història futurista de ciència-ficció té com a gran alicient els efectes visuals i les recreacions en 3D a les que ja ens té acostumats Cameron.

L’altra és El candidato, protagonitzada per Hugh Jackman i que relata la campanya electoral del demòcrata Gary Hart. Hart, que havia sigut senador per Colorado, es va posicionar per a concórrer a les eleccions presidencials de 1988 contra George Bush pare. Malgrat fer un bon plantejament de campanya, la sort se li va girar en contra quan van començar a sortir a la llum alguns rumors sobre la seva vida sentimental.

Veient aquest panorama, gairebé millor si dediqueu el cap de setmana (si és que no ho heu fet ja) a una marató de Harry Potter, que des de la setmana passada està disponible a Netflix. O, si us tira més la vena sentimental, proveu amb qualsevol de les pelis de Hugh Grant que també podeu trobar a la plataforma.

Concerts. Si us agrada l’ambient indie i underground, aquest cap de setmana teniu més sort. El divendres 15 de febrer arrenca la 7a edició del festival Curtcircuit, que s’allargarà fins al juny i que de moment ja té més de 20 concerts confirmats a Barcelona i rodalies. La idea d’aquest festival és unir l’actuació de dos grups a cada concert, un de més consolidat i amb més bagatge i un d’emergent que d’aquesta manera es pot donar a conèixer. El primer concert és el de ‘77 i The Mothercrow a La [2] d’Apolo divendres a les 20.30h.

L’altre esdeveniment és el Cara·B, el festival de cultura musical urbana i independent de Barcelona que serveix d’aparador per a les tendències musicals del moment. El 15 i 16 de febrer a la Fabra i Coats actuaran grups destacats de l’escena underground com ara Novedades Carminha, Putochinomaricón, Pimp Flaco & Kinder Malo o Carolina Durante.

Activitats. L’acte estrella d’aquesta setmana és el Llum BCN. Des de l’any passat aquesta activitat ha deixat enrere Ciutat Vella per traslladar-se al Poblenou. Divendres i durant tot el cap de setmana el 22@ es transforma en un espai urbà que té la llum com a mitjà creatiu per crear projeccions a gran escala i entorns interactius. En aquest projecte hi participen conjuntament artistes, dissenyadors i arquitectes amb l’ús de les tecnologies més pioneres. Si voleu assabentar-vos de totes les activitats que es duran a terme, les podeu consultar al programa. Paral·lelament al Llum BCN, el Poblenou Urban District organitza l’Off LlumBCN, un acte complementari on els espais creatius i artístics del barri transportaran el joc lumínic al petit format i podreu veure llocs que normalment estan tancats al públic.

Diumenge també podreu assistir a dos markets de segona mà. El primer és el que organitza Two Market a la Vila Olímpica d’11h a 18h. L’entrada és gratuïta i podreu trobar tot el que imagineu per menys de 5€. El segon és el market On The Garage que es munta al local de l’Ovella Negra de Marina. L’entrada també és gratis i d’11h a 20h podreu triar i remenar entre més de 100 expositors.

Per acabar us proposem una exposició que acaba a finals de mes. A la galeria Gothsland, per celebrar els seus 40 anys, han muntat una mostra gratuïta dedicada a un dels artistes més coneguts del Modernisme: Ramon Casas. Fins al 28 de febrer podeu observar més de 30 obres de l’artista a més de poder contemplar un cotxe d’època molt semblant al què apareix a Ramon Casas i Pere Romeu en automòbil, un dels seus quadres més famosos.

Bon cap de setmana!

We also recommend you