ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Green Book, Jacob Collier i l’any del Porc

  • 31/01/2019
  • 3 mins reading time
Any Nou Xinès
Any Nou Xinès

Aquest cap de setmana tenim un clar protagonista: l’Any Nou xinès. A més de poder-vos passejar per la desfilada i els stands de gastronomia xinesa, també podreu trobar propostes cinematogràfiques i musicals d’alta volada.

La setmana vinent arrenca l’any del Porc, l’últim signe de l’horòscop xinès que sovint es relaciona amb l’abundància. No és d’estranyar, doncs, que l’agenda cultural d’avui vingui carregada d’activitats. Les propostes que destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana les novetats de la cartellera deixen bastant a desitjar: només salvem dues propostes. La primera és Green Book, protagonitzada per Viggo Mortensen i l’oscaritzat Mahershala Ali. Mortensen es posa a la pell d’un italoamericà del Bronx que és contractat com a xòfer d’un virtuós pianista negre (Ali) durant la seva gira pel sud dels EUA. La pel·lícula se centra en la relació d’aquests dos personatges que, a través de l’humor, aconsegueixen superar els prejudicis i forjar una peculiar amistat.

Per als més frikis, aquest divendres també s’estrena una nova pel·lícula de la mítica sèrie Bola de Drac. A Dragon Ball Super: Broly Goku s’enfronta amb el saiyan Broly, un poderós guerrer que hauria d’haver sigut eliminat amb la destrucció del planeta Vegeta i que retorna per posar en perill el planeta Terra.

Més enllà de la cartellera, podeu trobar altres plans cinematogràfics interessants. Diumenge 3 de febrer, a la Filmoteca de Catalunya, podeu veure Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en V.O. subtitulada. La pel·lícula, que va guanyar 2 Oscar i 4 Globus d’Or, s’inclou en el cicle “Els millors films de l’any 2018” organitzat per la Filmoteca.

De cara a la setmana vinent, dimarts dia 5 us proposem peli, tacos i cervesa. Sona bé, oi? Doncs si us diem que la pel·lícula és Carol, protagonitzada per Cate Blanchett, i que la projecció es fa a l’espai Nica de l’hotel Casa Bonay l’oferta comença a ser temptadora. A més, el preu acompanya: sopar (amb opció vegetariana) i pel·lícula per 15€.

Concerts. Divendres actua a la sala Razzmatazz el polifacètic artista Jacob Collier. Collier, de només 24 anys, va començar a fer-se viral a la xarxa amb covers a Youtube i l’any 2017 va ser guardonat amb 2 Grammy. La seva música és força inclassificable per la quantitat d’estils que toca: des del jazz, a l’electrònica passant pel groove, el folk o el gospel. A Barcelona presentarà el seu últim projecte musical titulat Djesse.

També a Razzmatazz, el dissabte 2 de febrer pujarà dalt de l’escenari Rayden, un dels artistes de pop-rap amb més projecció del panorama actual. El concert de presentació del seu nou disc, Sinónimo, s’emmarca dins de la 20a edició del Festival del Mil·lenni, que tot just arrenca.

Activitats. Dimarts 5 de febrer entrem a l’any 4717. Almenys així és per a tots aquells països que celebren l’Any Nou xinès, una de les festes més importants del calendari xinès. La capital catalana també participa en la celebració de l’any del Porc i, per això, la comunitat xinesa i la Fundació Institut Confuci de Barcelona han organitzat diferents activitats durant tot el dissabte. El tret d’inici el donarà la desfilada de dracs i lleons al ritme de gongs i tambors. El punt neuràlgic de la festa serà el passeig Lluís Companys, espai on se situarà l’escenari i tindrà lloc la fira cultural i gastronòmica. Tots els actes són gratuïts i podeu consultar-ne totes les activitats al programa.

També el dissabte dia 2 s’organitza l’Open Club Day una jornada a nivell europeu que vol donar a conèixer què es cou entre els bastidors d’algunes de les sales de concert més reconegudes del continent. A Barcelona hi participen 6 sales: Razzmatazz, Jamboree, Meteoro, Sala Vol, Sidecar i Soda Acústic. Durant tot el dia hi ha programades activitats gratuïtes com visites guiades, proves de so o un curs bàsic de síntesi analògica.

I per acabar, avui dia 31 s’inaugura l’exposició Punk en femení al Centre Cultural Albareda del Poble-sec. La mostra, que s’allargarà fins al 25 de febrer, repassa la irrupció de la dona en el món del rock i de les figures que d’una manera o altra van marcar el moviment punk. L’entrada és gratuïta.

Bon cap de setmana i bon any nou xinès!

We also recommend you