ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Estrenes, BCNegra i Avatar

  • 24/01/2019
  • 2 mins reading time
Foto: Annca

Aquesta setmana trobareu una cartellera amb estrenes molt interessants i l’inici de dos festivals de música que tenen concerts programats fins al mes de març. A més, podreu passejar pel port més fosc de la mà de BCNegra, amarar-vos de cultura popular a Gràcia o submergir-vos en el món de Cirque du Soleil.

Com molts de vosaltres haureu notat, aquesta setmana ha arribat el fred. I ho ha fet per quedar-se, almenys, uns quants dies més. Per això us proposem activitats on poder-vos arrecerar, ja sigui en cinemes o en sales de concert. Les propostes que destaquem són:

Pel·lícules. Aquest cap de setmana arriba al cinema El blues de Beale Street, un drama romàntic basat en la novel·la homònima de James Baldwin. A través de les vicissituds de la parella protagonista, la pel·lícula construeix un retrat de la societat racialitzada dels EUA als anys 70. Si voleu més al·licients per anar-la a veure, heu de saber que aquesta setmana s’han conegut les nominacions dels Oscars i el film de Jenkins opta a tres estatuetes.

Una altra de les estrenes és The Old Man and the Gun, amb el veterà Robert Redford de protagonista. La pel·lícula narra la història, basada en fets reals, de Forrest Tucker: un lladre de bancs que va passar-se mitja vida a la presó i l’altra mitja provant de fugir-ne. Amb 80 anys, Tucker decideix provar sort amb un últim cop. La crítica ha aplaudit la interpretació de Redford i molts diuen que, en el cas que sigui la seva última aparició a la gran pantalla, no pot haver triat una millor manera d’acomiadar-se.

Per últim, per acompanyar l’onada de fred que tot just arriba, aquest cap de setmana també trobareu Ötzi, el hombre de hielo a la cartellera. L’any 1991, en una glacera dels Alps, va aparèixer la mòmia humana més antiga del món, que va ser batejada com a l’Home de gel o Ötzi (per la regió on es va trobar). La ficció ens transporta 5.300 anys enrere i imagina com hauria pogut ser la vida del clan neolític d’Ötzi en una història amb diàlegs inintel·ligibles però d’una enorme força narrativa.

Concerts. Divendres arrenca una nova edició del festival Barnasants, que des de fa més de 20 anys es dedica a reivindicar i impulsar la música d’autor al nostre país. L’encarregat d’obrir el festival serà Cesk Freixas, que celebra 15 anys dalt dels escenaris amb un concert a l’Auditori a les 21h.

Aquest divendres també comença la 14a. edició del Let’s Festival amb un concert de La Casa Azul i Cariño. Tot i que les entrades per a aquest primer concert ja estan esgotades, la programació del festival indie s’allarga fins al mes de març amb actuacions d’artistes com Ramon Mirabet, Perro, The New Raemon o Kids from Mars.

Activitats. Avui dijous s’inaugura una nova edició del BCNegra, el festival dedicat a la literatura negra i policíaca de Barcelona que aquest any té com a protagonista el port: un espai d’entrada, de fugida i de mestissatge que ha sigut font d’inspiració per a molts dels escriptors del gènere. En total hi ha programades més de 50 activitats, com ara taules rodones, xerrades, passejades literàries o concerts.

Per apaivagar el fred, divendres i dissabte us podeu acostar a veure els foguerons de Sa Pobla, a Gràcia. Aquesta festa té el seu origen a Mallorca, però des de fa 27 anys se celebra també al barri de Gràcia. L’encesa de fogueres és l’excusa perfecta per mostrar la riquesa de la cultura popular mallorquina amb tot tipus d’activitats: balls, glosa, degustació de productes illencs, concerts de música tradicional, correfoc…

Fins al diumenge sou a temps de veure Toruk: el primer vuelo, l’espectacle que el Cirque du Soleil ha creat a partir de la pel·lícula Avatar. Mentre no arriba la primera de les seqüeles que James Cameron està preparant per a la gran pantalla, la companyia de circ canadenca recrea l’univers Avatar a través d’efectes visuals, titelles i una escenografia d’última generació que transporten l’espectador al fantàstic món de Pandora.

Per acabar, diumenge 27  se celebra la sisena edició del mercat de vinils Hola-Sundays! a la terrassa de l’hotel OD, al carrer Aragó 300. Els amants del format vinil (a mig camí entre el hipsterisme i el romanticisme) podreu comprar, vendre i intercanviar discos i, si ho voleu, participar en les dues masterclass per a dj’s i productors.

Bon cap de setmana!

We also recommend you