ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

La Favorita, electrònica i Banksy

  • 17/01/2019
  • 3 mins reading time
Foto: George Desipris

Per a aquesta setmana us proposem pel·lícules que apunten als Oscar, un festival de música electrònica ben a prop de la universitat i una exposició d’art contemporani a uns quants quilòmetres d’aquí.

Aquest cap de setmana comença i acaba tenyit de vermell. Ens expliquem: fins demà teniu temps de participar en la marató de donants de sang (trobareu més informació a l’apartat d’activitats) i la matinada de diumenge a dilluns es produirà el fenomen conegut com a lluna de sang. Els més matiners i aquells que patiu insomni esteu de sort: des de les 4.34 fins a les 7.51 podreu observar l’eclipsi total de Lluna que no es tornarà a repetir fins el 2021. Les altres propostes (menys vampíriques) que destaquem són:

Pel·lícules. Aquest divendres arriben a la cartellera dues propostes interessants. La més mainstream és Glass, que tanca la trilogia de Shyamalan, del director de la cèlebre El sexto sentido. En aquesta ocasió el director indi recupera Bruce Willis, protagonista de la primera entrega de la trilogia. El thriller lliga les històries paral·leles de la primera i segona entrega amb la trobada dels tres protagonistes: Willis, Samuel L. Jackson i James McAvoy.

Aquesta setmana també s’estrena La Favorita, candidata a ser una de les pel·lícules protagonistes de la gala dels Oscars. La cinta del director grec Yorgos Lanthimos s’ambienta a la cort d’Anglaterra de principis del segle XVIII i construeix una història d’ambició, amor i humor a través de la relació entre les actrius Olivia Colman, Rachel Weisz i Emma Stone.

D’altra banda us proposem les maratons del cinema Maldà. El Maldà no és un cine convencional: inaugurat el 1945 és el cinema de sala única més antic de Barcelona. I els seus preus tampoc ho són. No venen les entrades per sessió sinó per dia, això vol dir que si aguanteu podeu veure fins a cinc pel·lícules seguides. Les pel·lícules que acostumen a tenir en cartellera són petites joies del cinema independent que trobareu en versió original (sempre va bé per practicar idiomes!). Els divendres l’entrada costa 7€ i el cap de setmana 8,5€. Aquesta setmana hi podeu anar a veure Lazzaro Felice, Carmen y Lola  o Cold War.

Concerts. Des d’avui i fins dissabte se celebra la cinquena edició de Tupper Barcelona. L’objectiu d’aquest festival és impulsar la música electrònica a la ciutat i dinamitzar el panorama local. Per això, organitza concerts i workshops on es parlarà de temes relacionats amb la creació i la indústria d’aquest gènere musical. L’agenda de concerts està repartida en 4 espais de la ciutat: el convent de Sant Agustí, l’Hangar, el Laut i la sala Razzmatazz. Les entrades van dels 0 als 10€.

El divendres 18 la pianista i compositora Clara Peya presenta el seu nou treball a l’Atrium de Viladecans. Amb un estil que fusiona el jazz, el pop i l’electrònica, el disc fa una crítica i alhora una deconstrucció de l’amor romàntic tal com l’entenem (o com ens l’han fet entendre).

Activitats. En una Barcelona cada dia més plena de runners i de curses de tota mena, us proposem una marató diferent i amb una causa més que justa: la Marató de donants de sang. Durant tota aquesta setmana i fins divendres el Banc de Sang ha organitzat aquesta crida per recuperar les reserves després de Nadal. L’objectiu és arribar als 10.000 donants.

Aquest cap de setmana continuen les festes de Sant Antoni. Dissabte 19 al barri del Clot, gastronomia i foc es barregen en la festa de la Porkada del Clot. L’organitzen els Diables del barri i té com a protagonista el capgròs Pork. En aquesta edició, que ja és la cinquena, les activitats arrenquen al matí amb una cercavila, continuen amb una ruta de tapes i al vespre es tanca amb el correfoc.

L’última recomanació té trampa. Segur que la majoria de vosaltres heu sentit a parlar d’un dels artistes contemporanis més cotitzats i a la vegada més misteriosos del panorama actual: Banksy. Si us agrada l’obra d’aquest polèmic artista ja podeu anar buscant ofertes de bitllets amb destinació… Madrid. Fins al 10 de març podeu visitar l’exposició Banksy: Genius or Vandal? al recinte IFEMA de Madrid. La mostra fa un repàs de la trajectòria de l’artista i entre les obres que s’hi exposen hi ha Balloon Girl, autodestruïda recentment per l’artista mentre se’n celebrava la subhasta a Londres. L’entrada costa 12,90€.

Bon cap de setmana!

We also recommend you