ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Coco, El Senyor dels Anells i Tintín

  • 10/01/2019
  • 2 mins reading time
Foto: Qu1m

Aquest cap de setmana podeu anar a veure una pel·lícula de Disney Pixar a preu de saldo, submergir-vos en l’univers Tolkien a l’Auditori o visitar la nova exposició del CosmoCaixa. I si encara us sobra temps, podeu treure el cap per la Festa Major de Sant Antoni!

Tornem amb la primera agenda del 2019 i, com ens passa a tots la primera setmana després de vacances, sembla que a l’activitat cultural de Barcelona també li costa arrencar. De totes maneres, no patiu perquè sempre queden propostes interessants. Les que destaquem aquest cap de setmana són:

Pel·lícules. L’estrena forta de la setmana és El vicio del poder, la pel·lícula sobre el que va ser vicepresident dels EUA durant el mandat de George W. Bush: Dick Cheney. El biopic, de ritme trepidant, està basat en fets reals i compta amb Christian Bale en el paper de Cheney, que torna a sorprendre amb un espectacular canvi físic. La seva interpretació li va valdre el Globus d’Or en la gala celebrada el cap de setmana passat i surt a totes les travesses per endur-se l’Oscar com a millor actor principal d’aquest any.

Una altra recomanació, que s’allunya del cine de grans produccions, és la pel·lícula francesa El gran baño. Una comèdia agredolça sobre un grup d’homes que es troben en plena crisi dels quaranta i decideixen formar el primer equip nacional de natació sincronitzada, una disciplina que fins aleshores només comptava amb equips femenins.

Per últim, la Filmoteca de Catalunya us proposa Coco. Tant per a aquells que encara no l’heu vist com pels que volgueu repetir, el film de Disney Pixar és tot un homenatge a la cultura popular mexicana i destaca per l’esplèndida banda sonora. Dissabte i diumenge a les 17h podreu gaudir de la pel·lícula, guanyadora de dos Oscars, per tan sols 3€.

Concerts. Divendres, dissabte i diumenge l’Auditori ofereix un nou concert de l’OBCPops. Aquesta vegada, els fans de Tolkien podreu veure la tercera entrega d’El Senyor dels Anells en V.O. subtitulada i amb la celebrada banda sonora de Howard Shore interpretada en directe per l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Si us interessa, més val que us afanyeu perquè queden poquíssimes entrades i avisem que us tocarà rascar-vos la butxaca: ara ja només queden les localitats més cares (però més ben situades).

Activitats. Aquest cap de setmana hi ha una nova edició del Palo Alto Market que, coincidint amb les rebaixes d’hivern, reivindica el consum sostenible. Per aquest motiu trobareu marques que aposten pel comerç just, la reutilització o productes locals de fàcil traçabilitat amb la idea de reduir al màxim la petjada mediambiental. Com sempre, trobareu paradetes de street food i actuacions musicals en directe.

Aquest divendres comença la Festa Major de Sant Antoni que s’allargarà fins al 20 de gener. Les propostes més destacades per a aquest cap de setmana són el correbars, el festival Reggaesplash i un concert de swing amb espai per ballar. Però, com els principis de Groucho Marx, si aquestes activitats no us agraden, en tenen d’altres. Podeu trobar-les totes al programa.

Tal dia com avui de fa 90 anys naixia el personatge més famós d’Hergé: Tintín. El 10 de gener de 1929, l’intrèpid periodista belga començava les seves aventures al país dels Soviets. Coincidint amb aquest aniversari i que, a més, el 2019 es compleixen 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna, CosmoCaixa presenta l’exposició Tintín i la Lluna (el reporter ja l’havia trepitjat 17 anys abans, el 1952 en versió còmic). La mostra fa un recorregut per la relació que la humanitat ha establert amb l’únic satèl·lit de la Terra, repassa els avenços científics que ens van permetre arribar-hi i quins són els reptes de futur que ens depara la superfície lunar.

Bon cap de setmana!

We also recommend you