ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Agenda de Nadal: què fer per vacances

  • 20/12/2018
  • 3 mins reading time
Casa Ramona
CaixaFòrum - Fàbrica Casaramona

De cara a les festes de Nadal us proposem diverses exposicions, noves estrenes de la cartellera i un parell de concerts. I com no podia ser d’altra manera, a les activitats també trobareu més d’un mercat nadalenc.

Les vacances de Nadal, a banda fred, regals i àpats interminables també comporten tenir una mica més temps lliure. Per aquest motiu l’última agenda de l’any ve carregada d’activitats. Els plans culturals que destaquem per a aquestes festes són:

Exposicions. Us proposem dues mostres en un mateix lloc: el CaixaFòrum. Fins al 3 de març, hi podeu veure l’exposició Velázquez i el Segle d’Or, que s’emmarca en la celebració del bicentenari del Museu del Prado i proposa un recorregut per l’art de l’època del mestre sevillà. Que el Barroc no us diu res i preferiu l’art del segle XIX? Cap problema. També al CaixaFòrum trobareu Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre fins al 20 de gener, que a través de la pintura i l’obra gràfica fa un repàs al barri més bohemi del París de la Belle Époque. Les exposicions costen 5€ (excepte si sou clients de Caixabank, que us sortiran gratis).

A la Fundació Mapfre hi ha Picasso – Picabia. La pintura en qüestió, una retrospectiva que ressegueix l’obra de dos personatges fonamentals per la Història de l’Art del segle XX. Es tracta d’un diàleg que confronta cubisme i dadaisme, dues corrents aparentment molt diferents, però l’exposició troba punts en comú en l’obra dels dos artistes. L’entrada per estudiants val 2€ i teniu temps de veure-la fins al 13 de gener.

Per últim, a la Fundació Joan Miró trobareu l’exposició temporal Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya fins al 20 de gener. La mostra parteix de la figura de la fotògrafa britànica per explicar el surrealisme a través de les obres d’alguns dels màxims exponents del moviment. Tot i la pujada fins a Montjuïc, creiem que la proposta val la pena. El preu per a estudiants són 5€.

Pel·lícules. Aquestes vacances de Nadal teniu algunes novetats cinematogràfiques que no estan malament. Pels més nostàlgics, s’estrena El regreso de Mary Poppins, la seqüela de la mainadera més coneguda de Disney que torna per ajudar a la nova generació de la família Banks.

Silvio (y los otros) és la nova pel·lícula de Paolo Sorrentino, guanyador d’un Oscar per La gran belleza, que explica les excentricitats d’un personatge tan polèmic com Silvio Berlusconi. El film, tot i que parteix de fets reals, s’aventura a fer-ne una interpretació més lliure i poètica que no deixarà a ningú indiferent.

La setmana del 4 de gener no deixeu escapar la reestrena en cines de Mi vecino Totoro, una de les pel·lícules d’animació més celebrades pel públic i la crítica que celebra el 30è aniversari tornant a la gran pantalla.

De totes maneres, si les noves propostes de la cartellera no us acaben de fer el pes, segur que podreu trobar en algun canal clàssics nadalencs que mai fallen com Love Actually o l’enèsima reemissió de Harry Potter y la cámara secreta.

Concerts. El divendres 21 Arnau Griso actua a la sala Bikini a les 21h. El grup s’està consolidant com una de les bandes més de moda de la ciutat i ja ha aconseguit fer sold out en sales com Razzmatazz.

El fenomen d’Operación Triunfo segueix més viu que mai: ahir Famous guanyava la última edició del concurs. Però ara que s’ha acabat el programa, si encara teniu ganes de més OT podeu anar al concert que els concursants de l’any passat faran a Barcelona. Aitana, Alfred, Amaia i companyia pujaran dalt de l’escenari del Palau Sant Jordi el 27 de desembre a les 21h en la gira “Hasta Pronto”.

Activitats. El cap de setmana previ a Nadal té lloc el Happy Christmas Market a la Nau Bostik de la Sagrera. Més de 40 dissenyadors i creatius emergents presenten peces vintage, artesania, complements o art urbà, acompanyat per foodtrucks i bona música.

El 22 i 23 de desembre també se celebra un altre mercat de Nadal, el Dress Your Wall, que està dedicat a l’art. A la botiga Miscelania trobareu una selecció de l’obra gràfica de més de 150 artistes emergents: creativitat a preus populars, un regal ben original per aquestes festes.

Durant totes les vacances (del 22 de desembre al 6 de gener) al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau podreu veure una projecció de mapping sobre la façana de l’edifici que representa el solstici d’hivern. Les projeccions es faran de 18 a 22.30h i són gratuïtes.

I per acabar, us recordem que el 31 de desembre es fa una de les curses més populars de l’any: la Cursa dels Nassos. Creiem que és una manera ideal de tancar l’any, però sobretot, de cremar els canelons. Teniu temps per fer la inscripció fins el 28 de desembre.

Bon Nadal!

We also recommend you