ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Vertigo, la Sra. Tomasa i Festivalet

  • 13/12/2018
  • 2 mins reading time
Foto: Festivalet

Per a aquest cap de setmana destaquem un parell de festivals de cinema i la projecció d’una obra mestra del cinema clàssic. Dissabte i diumenge venen carregats de markets, com el Festivalet o el Lost & Found, i La Sra. Tomasa s’acomiada dels escenaris per un temps.

Aquesta nit i la de demà, si ho permeten els núvols, podreu observar les gemínides: l’última pluja d’estrelles de l’any. I des d’ESCI-UPF, per a aquest cap de setmana també tenim una pluja de recomanacions per a vosaltres:

Pel·lícules. La cartellera d’aquesta setmana no és per llençar coets. De totes maneres, la proposta que ens ha semblat més interessant és la pel·lícula Yuli, de la cineasta espanyola Icíar Bollaín. Yuli explica la trajectòria vital del ballarí cubà Carlos Acosta, el primer ballarí negre en interpretar alguns dels papers més coneguts del ballet en companyies tan reconegudes com el Royal Ballet de Londres.

Tot i que les estrenes de la setmana deixen una mica a desitjar, hi ha altres propostes cinematogràfiques que creiem que valen molt la pena. La primera és la Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB), que tindrà lloc als Cinemes Verdi des del 14 fins al 18 de desembre. A la MCIB com cada any, i ja en van 7, es presenten produccions italianes contemporànies que normalment no tenen cabuda a les cartelleres de Barcelona i és l’ocasió perfecta per descobrir que en el cinema italià hi ha vida més enllà del Neorealismo. A més, l’entrada és gratuïta.

Aprofitant que queden pocs dies perquè arribem al dia més curt de l’any, es celebra la Festa Mundial del Cinema Curt, que reivindica el cinema de curta durada. Hi haurà projeccions arreu del país, però l’esdeveniment central tindrà lloc el dissabte 15 al CCCB amb el programa complet d’El Dia Més Curt: sis hores ininterrompudes de curtmetratges i amb accés gratuït.

Per acabar, diumenge 16 teniu l’oportunitat de reviure un dels grans clàssics del cinema amb la banda sonora interpretada en directe. Per celebrar el 60è aniversari de Vertigo, els multicines Aribau han programat dues projeccions de la pel·lícula de Hitchcock en versió original subtitulada i amb l’acompanyament de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae. Vertigo, protagonitzada per James Stewart i Kim Novak, transcendeix el misteri habitual de les pel·lícules del director anglès i s’endinsa en els desitjos, passions i obsessions de la ment humana.

Concerts. La Sra. Tomasa, un dels grups de moda de l’escena barcelonina, acaben la gira d’una manera diferent. A la sala El Hangar, al Poblenou, presentaran les seves Live Sessions en un concert de petit format. Ja han fet sold out pel dissabte 15, així que si us interessa val més que us afanyeu: només queden entrades per la sessió de les 19.00 el dia 16.

Activitats. Aquest cap de setmana el Museu Marítim acull el Festivalet, una cita obligada per a tots els amants de l’artesania i el disseny. La fira arriba a la 11a edició convertida en tot un clàssic del Nadal. Com a novetat, aquest any també es podran comprar online alguns dels productes exposats als estands. L’entrada al recinte val 2€.

Des de divendres i durant tot el cap de setmana, a la galeria Filippo ioco del Poblenou hi haurà el Xmas Art & Craft Market. La primera edició d’aquest mercat nadalenc oferirà productes artesanals locals i internacionals acompanyats per música en directe, gastronomia i, com no podia ser d’altra manera, també hi haurà perfomance i exposició d’art en viu. L’entrada és gratuïta.

Diumenge 16 se celebra una nova edició del Lost & Found a l’estació de França. En aquest  mercat de segona mà s’hi pot apuntar qui ho vulgui per vendre tot tipus de productes: llibres, roba, música, còmics o productes informàtics. L’accés és gratuït.

Bon cap de setmana!

We also recommend you