Investigación

jornada 'Cómo afrontar el cambio climático'

Sostenibilidad

“Tenemos que repensar y repartir”

La jornada 'Cómo afrontar el cambio climático' organizada por el PSPV-PSOE en la Facultad de Economía de la Universitat de València el 1 de abril, ha reunido a expertos en el estudio contra el cambio climático y en la evaluación de la sostenibilidad, como el director de la Cátedra UNESCO de Ciclo de Vida y Cambio Climático ESCI-UPF, Pere Fullana i Palmer.

80è aniversari del final de la Guerra Civil

Científics espanyols a l’exili

En finalitzar la Guerra Civil espanyola es va produir un exili massiu de republicans, entre els quals figuraven les cares més visibles de la recerca del segle XX. Un repàs als seus noms, evidència la descapitalització que va patir la ciència: Ignacio Bolivar, impulsor del desenvolupament de la ciència biològica, Blas Cabrera, “pare” de la física espanyola, o els químics Enrique Moles i Pilar de Madariaga.

La ONU llama a la acción para salvar la salud del planeta

La salud de las personas estará cada vez más amenazada si no se toman medidas urgentes para frenar y reparar los graves daños causados al medioambiente, advierte el informe anual de ONU Medio Ambiente publicado durante la cuarta Asamblea de las Naciones Unidas para el Medio Ambiente, máximo foro global de toma de decisiones ambientales, celebrada este mes en Nairobi, Kenia.

Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat

L'estudi de sostenibilitat de l'SDDR al Parlament

Pere Fullana i Palmer, director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, compareix davant la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat per a informar sobre el projecte Ariadna, que analitza la sostenibilitat de la implantació a Catalunya i Espanya d'un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) obligatori per a envasos de begudes.

MareNostrum, Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación

La capilla de la supercomputación

“Hay más religión en la ciencia del hombre que ciencia en su religión”, decía el naturalista Henry David Thoreau (Massachusetts, 1817). En eterno debate, la ciencia y la religión tienen un punto de encuentro en Barcelona, donde la capilla de la Torre Girona alberga el supercomputador más potente de España, abierto a visitantes (previa inscripción): el MareNostrum.

Rosalind Franklin

Dia de la dona

Ciència, amb nom de dona (III)

Durant la setmana del 8 de març ens sumem a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona. En aquest tercer article, i amb una certa voluntat de justícia, fem un recorregut per algunes contribucions significatives que les dones han fet en el camp de la recerca al llarg de la història i rescatem de la invisibilització el nom de científiques oblidades durant anys.