Coneixem els dos projectes guanyadors del premi Covides 2025 que els alumnes de 2n del GNMI van presentar dies enrere a l’equip de màrqueting de la cooperativa del sector vinícola.
Un cop més, els alumnes de 2n del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals han pogut participar al premi Covides. El premi és una iniciativa de la cooperativa vitivinícola del Penedès que s’emmarca dins l’assignatura de Màrqueting empresarial que imparteix Rosa Colomé.
Enguany, els alumnes van treballar al llarg de tot el segon trimestre en el repte que els va presentar Christophe Marquet, director comercial i de màrqueting de la cooperativa, i que consistia en desenvolupar una proposta innovadora per fomentar l’enoturisme i acostar-lo a nous públics, connectant amb nous perfils de consumidor i potenciant la marca Covides.
Fa poques setmanes, igual que el curs passat, els finalistes van poder visitar les instal·lacions de la cooperativa i presentar els seus projectes davant de l’equip de Covides, que va destacar la qualitat i la dedicació de totes les propostes. Dels cinc grups finalistes, dos van resultar guanyadors i es van emportar el premi econòmic de 400€: Covides Wine Fest, integrat per Nerea Haro, Ariadna Pérez, Marta Montal, Luigi Galli, Victoria Soler i Mar Sabí, i GOTVO, format per Minerva Alarcón, Berta Verdaguer, Mar Torrents, Montse Soldevila, Paula Hebrard i Pere Vila.
Així doncs, hem demanat a un i altre grup que ens expliquessin en què consistien les seves propostes i saber com valoren l’experiència.
Nerea Haro i Ariadna Pérez, del primer grup, ens han explicat que van pensar el Covides Wine Fest com un esdeveniment immersiu, que combinava el món del vi amb la creativitat i que posava èmfasi en el factor experiencial per reforçar la identitat de marca de Covides. La seva proposta recollia una gran varietat d’activitats (des de tallers a cates guiades, passant per sortejos i la creació d’espais sensorials) amb un objectiu: aconseguir forjar una vivència que deixés empremta en el consumidor i que el fes sentir part de la comunitat de Covides.
D’altra banda, Minerva Alarcón, Berta Verdaguer, Mar Torrents, Montse Soldevila, Paula Hebrard i Pere Vila, de GOTVO, van compartir-nos com van construir la seva proposta. El nom, un acrònim dels cinc sentits, i pretenia remarcar el pes que tenia la part experiencial en la seva idea. D’altra banda, també van destacar dos dels eixos vertebradors de GOTVO, la sostenibilitat i la proximitat. A partir d’aquests elements, la seva proposta es concretava en un vespreig (el cada cop més de moda, “tardeo”) en espais singulars de l’entorn de Covides amb un tast guiat de vins de la cooperativa, maridats amb tapes creatives i amb la música i l’ambient com a protagonistes.
Totes dues propostes s’inspiraven en la tradició vinícola catalana i prenien en consideració la importància de conservar el vincle amb el territori, però aportant una nova mirada, més fresca i adaptada a les exigències del públic jove.
Els dos grups han valorat molt positivament l’experiència. D’una banda, el premi Covides els ha servit per posar en pràctica els coneixements apresos a l’aula i entendre les necessitats reals d’una empresa. De l’altra, els ha suposat tot un repte creatiu que ha estat motor d’aprenentatge, no només acadèmic sinó també personal i professional. Per tot això, tant els integrants de Covides Wine Fest com els de GOTVO s’han mostrat molt agraïts a Covides per obrir-los les portes de la seva empresa i a ESCI-UPF per donar-los la possibilitat de participar en aquest repte.
Leave a message