ESCI-UPF

Graduació de l’onzena promoció del GNMI

  • 28/07/2023
  • 2 mins reading time

El passat 13 de juliol es va celebrar la graduació de l’onzena promoció del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals a L’Auditori de Barcelona amb un canvi de format respecte als anys anteriors.

Aquest any, per primera vegada, l’acte acadèmic de graduació del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals va comptar amb una cara coneguda com a mestre de cerimònies: Julen. Músic, compositor i influencer, Julen participa regularment en programes de TV3 i ha format part de la darrera campanya del Carnet Jove.

L’artista va obrir l’acte amb la interpretació de la cançó Elefants, d’Oques Grasses, al costat del grup Kundala i va conduir la cerimònia amb un to fresc i dinàmic en què només li van caldre uns pocs minuts per aconseguir posar-se el públic a la butxaca.

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, va ser el primer en pujar al faristol per dirigir unes paraules als graduats i graduades. El director, va aprofitar per felicitar els estudiants pel seu esforç al llarg dels últims quatre anys, i que encara és més meritori pel fet que el seu pas per la universitat s’ha vist marcat de ple per les restriccions pandèmiques.

Tot seguit, el professor Pelayo Corella va presentar el padrí de la graduació, Marc Costafreda, alumni de la promoció del 2000, membre del Consell Assessor d’Alumni d’ESCI-UPF i representant d’Alumni davant el Patronat d’ESCI-UPF. Costafreda, consultor i assessor tecnològic a Ellipsis Technologies, va llegir la lliçó Caçadors del segle XXI, en què a través de diverses metàfores va animar els alumnes a continuar sent caçadors de coneixements, d’experiències i d’oportunitats, a perseguir els seus somnis i a sentir-se orgullosos de formar part de la comunitat d’alumni d’ESCI-UPF.

Després de la recollida de diplomes que els acrediten com a graduats en Negocis i Màrqueting Internacionals, els estudiants van poder reviure el seu pas per ESCI-UPF amb el vídeo de la promoció, en què, entre broma i broma, uns quants alumnes confessaven els moments del GNMI que més els havien marcat.

Tot seguit va arribar el moment dels reconeixements. En primer lloc, Joan Ribas, director acadèmic del Treball de Fi de Grau va donar a conèixer els guanyadors d’enguany: Roger Giménez per al millor TFG en l’àmbit del màrqueting internacional, Marta Justribó per al milor TFG en l’àmbit dels negocis internacionals, i Xavier Trilla, per al millor TFG en l’àmbit acadèmic.

A continuació, Rosa Colomé, directora acadèmica de l’assignatura de pràctiques, va tenir unes paraules per a la promoció i va tornar a felicitar els guanyadors dels premis de pràtiques, Natalia Arroyo, Núria Bello, Elena García i Xavier Trilla, que van veure reconegut el seu esforç també davant els familiars i amics.

Per últim, Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI va destacar el creixement personal i professional que els alumnes han adquirit durant l’etapa universitària així com la capacitat de superació demostrada durant la pandèmia i va nomenar el millor expedient de la promoció: Xavier Trilla, que d’aquesta manera feia el ple i s’emportava tots els reconeixements possibles del grau.

Un dels moments més esperats de la tarda va ser el discurs dels representants de la promoció, Natalia Arroyo i Álvaro Menéndez. En un discurs molt emotiu, els alumnes van recordar els nervis del primer any, les dificultats de la pandèmia i les amistats que, malgrat la COVID-19, han aconseguit forjar al llarg dels 4 anys. Arroyo i Menéndez també van tenir unes paraules d’agraïment pel suport rebut per part de familiars, amics i personal de la universitat durant el grau i van encoratjar a la institució i a la cap d’estudis a persistir i a afrontar l’època de canvis que es presenta amb resiliència i remant tots cap a una mateixa direcció.

Eva Pujadas, vicerectora de Compromís Social i Sostenibilitat de la UPF va ser l’encarregada de posar punt i final als parlaments de l’acte. Pujadas va animar als graduats a enfortir els vincles amb la institució, ara ja com a alumni, i va posar en valor la mirada multicultural, diversa i compromesa dels estudiants per encarar el futur professional que tot just se’ls obre davant seu.

Com és habitual, l’acte acadèmic de graduació es va tancar amb la interpretació de l’himne universitari, Gaudeamus igitur, per part del grup Kundala i amb la tradicional foto de grup dels estudiants.


Per a tots aquells que vulgueu reviure els moments més emocionants de la graduació, us compartim l’àlbum de fotografies de l’acte i el vídeo complet de la cerimònia.

We also recommend you