ESCI-UPF

El moviment B Corp

  • 17/03/2023
  • 1 min reading time

Pablo Sánchez és professor de Negocis Inclusius al GNMI i cofundador i director executiu de B Lab Spain, l’organització que representa B Corp a Espanya.

En aquesta entrevista, Sánchez explica que B Corp, “més que una certificació, és una identitat d’empresa”. El director executiu desgrana tot allò que s’analitza i es té en compte per a què les companyies puguin entrar a formar part d’aquest moviment.

Tot i que en els últims anys, arran dels ODS i la pandèmia, l’impuls per la sostenibilitat ha agafat una nova dimensió, Sánchez reconeix que encara queda molt camí per recórrer. Avui en dia, però, encara perviu la idea que l’objectiu principal de les empreses és obtenir beneficis. “Una empresa està per donar resposta a una problemàtica social o ambiental i, com a conseqüència d’això, genera uns beneficis, no al revés”, diu Sánchez.

Amb tot, el directiu de B Corp es mostra positiu i creu que, cada vegada més, la sostenibilitat ja no es veu com una moda sinó com una oportunitat real i un pilar importantíssim per al desenvolupament de les empreses.

We also recommend you