ESCI-UPF

Sis alumni d’ESCI-UPF comparteixen la seva trajectòria

  • 11/01/2023
  • 4 mins reading time
Alumni Pràctiques Career Service
Maria Vilaplana durant la presentació de la seva trajectòria professional. / Foto: ESCI-UPF (Martí Nogués)

En una sessió organitzada pel Career Service, sis alumni d’ESCI-UPF de diferents promocions i perfils professionals han compartit la seva trajectòria laboral amb els alumnes de tercer del GNMI que el proper mes d’abril començaran les pràctiques curriculars d’empresa.

Maria Vilaplana, Eduardo Puigcarbó, Elena Liu, Paola Veltri, Blanca Fabian i Josep Queró han participat en aquesta sessió en la qual han explicat les diferents posicions que desenvolupen actualment i en què consisteixen les seves tasques principals, així com el camí laboral que els ha portat fins aquí.

La seva visió ha estat clau perquè els alumnes del GNMI puguessin resoldre els seus dubtes al voltant de què vol dir treballar en vendes, en operacions i logística, en el sector finances, en l’àmbit de la comunicació i el màrqueting o en la investigació de mercats i en l’àmbit institucional.

Maria Vilaplana. Manager a THR Tourism Industry Advisors
Graduada amb la promoció de 2018, va combinar els estudis del GNMI amb el Grau de Publicitat i Relacions Públiques a la UPF. Després de passar per diverses àrees de caire més operacional de Decathlon, va fer el pas al màrqueting a través d’una start-up. Vilaplana va veure que encaixava en el sector però sentia que encara havia de trobar el seu lloc.

Després de passar per una agència de màrqueting com a strategic planner, actualment treballa en una consultora de màrqueting especialitzada en el sector turístic, una posició i empresa en la qual se sent realitzada i li encanta. Vilaplana ha animat als alumnes a no tenir por de provar diferents posicions i empreses, ja que “hi teniu més a guanyar que a perdre”, i ha explicat que la naturalitat i la proactivitat són dos elements clau a l’hora de buscar feina, més especialment en el primer contacte amb el món laboral.

Eduardo Puigcarbó. Global Account Manager a AFR-IX Telecom
Eduardo Puigcarbó és alumni de la promoció 2020, en plena pandèmia, i la seva passió per l’Àfrica (continent on està treballant actualment) ja la va plasmar en el seu TFG, que va ser mereixedor del premi de Càritas al millor TFG de contingut social.

Des que va fer les pràctiques d’empresa, ha treballat en l’àrea de vendes de diverses empreses. El que més li agrada de la seva feina és la relació permanent amb els clients i el fet que és un treball poc rutinari. Tot i això, explica que de vegades també és difícil trencar el gel i captar l’atenció, i que per això cal posar sempre per davant la naturalitat d’un mateix.

Elena Liu. Network Supply Planner a Henkel Ibérica
Elena Liu es va graduar el 2018 i, a l’acabar, va entrar a treballar a Basi Group com a supply chain specialist. El fet que fos una companyia relativament petita li va permetre conèixer i entendre amb profunditat diferents àmbits i posicions de l’empresa.

El 2021, però, va sentir que la seva etapa a l’empresa estava arribant a la fi i que havia superat la corba d’aprenentatge, així que va decidir fer un canvi i fer un salt a una multinacional: Henkel. Actualment es dedica a les operacions i impulsar la cadena de subministrament d’una planta de Dublín.

Algunes de les característiques que destaca del fet de treballar en una multinacional són el contacte amb diferents departaments i persones de molts països i el treball des d’una perspectiva open-minded. A més, va posar en valor la proactivitat a l’hora de buscar feina i treballar, i va dir que la comunicació és un element imprescindible per al bon funcionament de totes les àrees que conformen l’empresa.

Paola Veltri. GDD Finance Controller a Novartis
Alumni la promoció 2021, a Paola Veltri sempre li havia cridat l’atenció el sector financer. De totes maneres, va realitzar les seves pràctiques curriculars a Lidl com a controller en l’àrea de vendes, parant especial atenció a analitzar el comportament del consumidor i elaborant reportings.

A dia d’avui treballa per una de les grans multinacionals del sector farmacèutic, Novartis, com a controller en l’àrea de finances, analitzant els diferents costos de les filials que l’empresa té en diferents països.

Veltri ha aconsellat fixar-se bé en les tasques especificades en les posicions que ofereixen les empreses per saber si s’encaixarà o no en una posició determinada i valorar també el feeling amb l’equip amb què es treballarà.

Blanca Fabian. Consumer Insights Manager a Jacobs Douwe Egberts
Blanca Fabian és alumni de la promoció 2018 i, des que va entrar al mercat laboral, es dedica “al nínxol dins el nínxol del màrqueting”: la investigació de mercats.

Després del seu pas com a trainee per una de les grans agències d’investigació de mercats del país, Kantar, va decidir fer el salt al client final,. Actualment treballa com a consumer insights manager a JDE, una empresa de gran consum, escoltant al consumidor i extraient conclusions de l’evolució del seu comportament, una feina que l’apassiona.

Fabian, que també s’encarrega de la Diversity, Equality & Inclusion Champion de JDE, ha dit als alumnes que si tenen clar quin és l’àmbit professional que més els agrada no tinguin pressa per cremar etapes i extreguin el màxim profit de cada experiència.

Josep Queró. International eTrade and Market Intelligence Consultant a ACCIÓ
Graduat el 2021, Josep Queró va haver de passar dues vegades pel procés de selecció de les pràctiques curriculars, ja que la pandèmia va obligar-lo a posposar-les un any malgrat que ja tenia una oportunitat laboral que l’esperava. Finalment, el 2021 va poder fer les pràctiques a ACCIÓ, a l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’Amsterdam (això sí, des de casa seva, fent teletreball).

Quan es va graduar, es va obrir una plaça per a la seu central de l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya i no s’ho va pensar dues vegades. La posició actual li permet tenir una visió més àmplia de l’organització així com ajudar a les empreses catalanes a internacionalitzar-se, a obrir nous mercats i gestionar ajuts econòmics.

We also recommend you