ESCI-UPF

Càritas distingeix els millors TFG de contingut social

  • 02/06/2022
  • 1 min reading time
TFG Càritas
D'esquerra a dreta: Albert Carreras, director d'ESCI-UPF; els alumni Laia Flores i Eduardo Puigcarbó; i Joan Ribas, director de l'assignatura de TFG del GNMI.

El passat 17 de maig va tenir lloc l’entrega de les distincions honorífiques als TFG de millor contingut social d’ESCI-UPF atorgats per Càritas Diocesana de Barcelona de les promocions 2020 i 2021.

Itziar Bravo, cap de campanyes i sensibilització de Càritas Diocesana de Barcelona i coordinadora d’Entitats amb Cor, projecte que inclou a Universitats amb Cor, va ser l’encarregada de fer el lliurament dels diplomes honorífics als alumni Eduardo Puigcarbó (promoció 2020) i Laia Flores (promoció 2021).

Bravo va puntualitzar que l’entrega, com tants altres esdeveniments, es va haver de posposar fins a aquest mes de maig degut a la pandèmia. I va recordar que, tot i la recuperació gradual de la normalitat, a casa nostra 1 de cada 3 persones viuen en exclusió social, una xifra que ha augmentat després de la COVID-19.

La cap de campanyes i sensibilització de Càritas va posar en valor la tasca de les persones que treballen per aconseguir un món més just i igualitari. Una manera de fer-ho, va dir, és a través de distingir projectes, com els Treballs de Final de Grau, que van més enllà i aposten per una vessant social amb l’objectiu de fer d’aquest món, un món millor.

Eduardo Puigcarbó va ser el guanyador de l’edició 2020 pel seu treball Affordable Housing for Africa: a plan for sustainable urban development in the Southern African Customs Union, tutoritzat per Jordi Leal. El projecte de Puigcarbó estudiava la viabilitat de la construcció d’habitatges sostenibles a nivell mediambiental i econòmic a Sud-àfrica, Botswana i Namíbia. Entre d’altres aspectes, ell treball concebia la construcció de les cuines i banys off the grid (autoabastibles) i proposava una rebaixa de costos molt considerable: dels 30.000 $ actuals a 2.000 $, a més de la possibilitat de finançar-se amb microcrèdits.

Laia Flores va ser la guanyadora de l’edició 2021 pel treball Iniciativa social per a l’empoderament de la dona africana, tutoritzat per Òscar Pardo. Flores va analitzar les causes de la desigualtat en l’accés a l’educació entre nois i noies a l’Àfrica. Entre aquestes, va centrar-se en el què es coneix com a period poverty, la pobresa menstrual, i va crear una ONG per recollir donacions, adquirir compreses reutilitzables (que tenen una vida més llarga i generen menys impacte ambiental)i distribuir-les entre les comunitats locals.

Joan Ribas, director de l’assignatura de TFG al GNMI, i Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, van tancar l’acte agraïnt la labor de Càritas i celebrant les iniciatives d’alumni com Puigcarbó i Flores  que combinen la capacitat emprenedora amb els valors socials.

We also recommend you