ESCI, la història il·lusionant d’un projecte mil·lenari
19/05/2022
1 min reading time
El passat 12 de maig es va celebrar la presentació del llibre de memòries d’Antoni Rovira, primer gerent de la institució, a la Sala d’actes d’ESCI-UPF. A l’acte també van participar-hi Oriol Amat, rector de la Universitat Pompeu Fabra i autor del pròleg, Albert Carreras i Agustín Lújua, director i gerent d’ESCI-UPF.
El llibre, que porta per títol ESCI, la història il·lusionant d’un projecte mil·lenari. Memòries d’Antoni Rovira (1992-2004), recull la història de la creació d’ESCI*, els reptes de la posada en marxa del projecte i el somni de fer realitat un centre des d’on preparar joves per a la internacionalització de les empreses catalanes. L’obra repassa la trajectòria de la institució fins l’any 2004, any en què ESCI va rebre el Premi a la Internacionalització de l’Economia Catalana de la Generalitat de Catalunya.
El director d’ESCI-UPF, Albert Carreras, va ser l’encarregat d’obrir i conduir la sessió de presentació de les memòries. L’acte va tenir un marcat caràcter de celebració, tot i que també va haver-hi espai per l’emotivitat: tots els ponents van tenir unes paraules en record a Nacho Dualde, segon gerent d’ESCI-UPF i alumni de la primera promoció.
Durant el seu parlament, Oriol Amat, rector de la UPF i antic professor d’ESCI, va remarcar la singularitat d’ESCI-UPF enfront a d’altres escoles de negoci i management d’arreu del món i va subratllar alguns dels trets propis de la institució, com la cura en la gestió dels detalls i la transferència del coneixement a la societat. Per acabar, va desitjar que ESCI-UPF pugui continuar el seu camí singular i exitós durant molts anys.
Antoni Rovira, amb l’humor perspicaç que el caracteritza, va explicar els motius que el van portar a escriure les memòries i va tenir unes paraules d’agraïment cap a les persones que van tenir un paper fonamental en l’arrencada d’ESCI, com el conseller Subirà, el rector Argullol o el primer conseller acadèmic d’ESCI, Josep Maria Rosanas. I, sense fer spoilers, va mencionar alguna de les anècdotes i dels records que podran trobar en el llibre aquells qui el llegeixin.
Posteriorment, en el seu primer acte públic com a gerent d’ESCI-UPF, Agustín Lújua es va adreçar als alumni de la primera promoció i va voler destacar la visió d’Antoni Rovira a l’hora de tirar endavant un projecte com el d’ESCI, va agrair-li l’herència rebuda i va adquirir el compromís, tant amb ell com amb els alumni, de perseverar en el projecte formatiu, acadèmic i social que és ESCI-UPF.
*Fins al 2014 ESCI va ser la el nom oficial de la institució; des d’aleshores la nomenclatura oficial és ESCI-UPF.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
Leave a message